Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2010, 17:30:33
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
"Prietenia" asta religioasa intre un preot si un sectar(penticostal) nu e normala.. Ortodoxia este extrem de diferita de penticostalism.Una e respectul si prietenia si alta e acordul religios.Nu poate exista acord religios intre un ortodox(preot) si penticostal fara compromisuri.. Despre "prietenia" asta vorbeam.. Nu mi se pare si nu mi s-a parut normala.. Mai ales din partea unui preot..
Faceti presupuneri.
Nu stiu unde ati vazut dumneavoastra acordurile religioase despre care scrieti.
Eu cred ca tot ce nu va convine este faptul ca domnul preot nu injura ca dumneavoastra.

Daca sunteti chiar asa de curios va pot spune ca nu poate fi vorba de un acord cu raspunsul domnului preot Gheorghe.
Am intrebat daca Botezul Dorintei poate fi aplicat in cazuri precum cel din Giulesti si daca Botezul Dorintei are aceeasi valoare cu Botezul Muceniciei si Botezul in Apa.
Am preferat sa nu mai insist dar consider ca inca nu am primit raspunsurile.
Cum puteam sa fiu sau sa nu fiu de acord cu ele?

Dar chiar daca as fi fost de acord cu pozitia teologica a domnului preot asta insemna „adulter spiritual”?
Sa ma fereasca Dumnezeu de o asa gandire. Eu sunt de acord cu, probabil, 90% din teologia ortodoxa si tot nu ma consider a fi intr-un adulter spiritual.

Cred ca folositi termeni de care nu aveti habar.
Si tot ceea ce va deranjeaza este faptul ca domnul preot nu a venit pe forum ca sa blesteme si sa anatemizeze pe toti cei care sunt de alta confesiune decat a dumitale.

P.S. Recomand sa ne intoarcem la topic.
Domnule Danut7, aveti vreun raspuns la cele doua intrebari de mai sus?

Last edited by penticostalulmantuibil; 28.08.2010 at 22:30:39.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 23:44:39
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit Mergeti de invatati ce inseamna cuvintele: "Mila voiesc, iar nu jertfa".

Citat:
"Prietenia" asta religioasa intre un preot si un sectar(penticostal) nu e normala.. Ortodoxia este extrem de diferita de penticostalism.Una e respectul si prietenia si alta e acordul religios.Nu poate exista acord religios intre un ortodox(preot) si penticostal fara compromisuri.. Despre "prietenia" asta vorbeam.. Nu mi se pare si nu mi s-a parut normala.. Mai ales din partea unui preot..
Nu credeti ca atitudinea aceasta nu va face cinste, nici dumneavoastra si nici ortodoxiei? Oare daca erati in parohia mea si m-ati fi vazut stand de vorba cu un om ce nu este ortodox ce ati fi facut? Probabil m-ati fi "taxat" prin aceeasi atitudine pe care o exprimati aici! Acolo poate m-ar fi afectat, oarecum, aici insa nu ma intereseaza. Asta doar pentru faptul ca eu consider ca pentru a avea dreptul sa ma acuzati de un lucru (indiferent care) trebuie, mai intai, sa va prezentati macar la modul in care am facut-o eu (nume, varsta, etc.). Inclin sa cred ca fie nu ati depasit 15 -16 ani si nu aveti capacitatea de a pricepe lucruri mai voluminoase decat cutia dumneavoastra craniana, fie sunteti frustrat de vreo situatie din viata proprie si incercati cu tot dinadinsul sa iesiti in evidenta chiar cu lucruri care jignesc. Atitudinea de care dati dovada va descalifica in fata unui om ce doreste un dialog normal cu scopul de a intelege. Probabil dumneavoastra considerati ca oricine nu este ortodox este condamnat deja la iad! Eu nu! Eu stiu ca un preot ortodox este (trebuie sa fie) intruchiparea lui Hristos.

Pentru (ne)linistea dumneavoastra am sa va mai spun un lucru si gata: gratie unui duhovnic deosebit am invatat sa-L simt pe Hristos nu ca pe o filozofie, ori poveste, ori idee mareata, ci ca pe o realitate clara. Si stiti unde il gasesc cel mai ades? In rugaciune si in aproapele meu. De ce credeti ca aproapele unui preot ortodox nu poate fi decat tot un ortodox? Hristos mi-a zis altceva: "Mergi si fa si tu asemenea!". Adica asemenea samarineanului milostiv, dar banuiesc ca stiti despre ce vorbesc, chiar mai bine decai orice preot, nu-i asa! Asa mi-ati lasat impresia.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 23:51:43
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
adulter spiritual
Dar daca nu este adevarat in cazul meu, te-ai facut ucigasul fratelui tau; chiar mai grav, al parintelui tau! Ai grija de sufletul tau si nu te aseza pe un loc ce nu ti se cuvine (faptele - aici cuvintele scrise - te dau pe fata).
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:04:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Nu credeti ca atitudinea aceasta nu va face cinste, nici dumneavoastra si nici ortodoxiei? Oare daca erati in parohia mea si m-ati fi vazut stand de vorba cu un om ce nu este ortodox ce ati fi facut? Probabil m-ati fi "taxat" prin aceeasi atitudine pe care o exprimati aici! Acolo poate m-ar fi afectat, oarecum, aici insa nu ma intereseaza. Asta doar pentru faptul ca eu consider ca pentru a avea dreptul sa ma acuzati de un lucru (indiferent care) trebuie, mai intai, sa va prezentati macar la modul in care am facut-o eu (nume, varsta, etc.). Inclin sa cred ca fie nu ati depasit 15 -16 ani si nu aveti capacitatea de a pricepe lucruri mai voluminoase decat cutia dumneavoastra craniana, fie sunteti frustrat de vreo situatie din viata proprie si incercati cu tot dinadinsul sa iesiti in evidenta chiar cu lucruri care jignesc. Atitudinea de care dati dovada va descalifica in fata unui om ce doreste un dialog normal cu scopul de a intelege. Probabil dumneavoastra considerati ca oricine nu este ortodox este condamnat deja la iad! Eu nu! Eu stiu ca un preot ortodox este (trebuie sa fie) intruchiparea lui Hristos.

Pentru (ne)linistea dumneavoastra am sa va mai spun un lucru si gata: gratie unui duhovnic deosebit am invatat sa-L simt pe Hristos nu ca pe o filozofie, ori poveste, ori idee mareata, ci ca pe o realitate clara. Si stiti unde il gasesc cel mai ades? In rugaciune si in aproapele meu. De ce credeti ca aproapele unui preot ortodox nu poate fi decat tot un ortodox? Hristos mi-a zis altceva: "Mergi si fa si tu asemenea!". Adica asemenea samarineanului milostiv, dar banuiesc ca stiti despre ce vorbesc, chiar mai bine decai orice preot, nu-i asa! Asa mi-ati lasat impresia.
Domnule preot, ocupa-te nene mai intai de cei carora le esti dator cu servirea,de ai tai si de poporul tau(ortodox), nu de altii, ca si Hristos a zis "Nu sunt trimis decat la oile ratacite ale lui Israel" si "nu dati cele sfinte cainilor"..
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:07:26
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Domnule preot, ocupa-te nene mai intai de cei carora le esti dator cu servirea,de ai tai si de poporul tau(ortodox), nu de altii, ca si Hristos a zis "Nu sunt trimis decat la oile ratacite ale lui Israel" si "nu dati cele sfinte cainilor"..

Quod erat demonstrandum.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:12:25
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Faceti presupuneri.
Nu stiu unde ati vazut dumneavoastra acordurile religioase despre care scrieti.
Eu cred ca tot ce nu va convine este faptul ca domnul preot nu injura ca dumneavoastra.

Daca sunteti chiar asa de curios va pot spune ca nu poate fi vorba de un acord cu raspunsul domnului preot Gheorghe.
Am intrebat daca Botezul Dorintei poate fi aplicat in cazuri precum cel din Giulesti si daca Botezul Dorintei are aceeasi valoare cu Botezul Muceniciei si Botezul in Apa.
Am preferat sa nu mai insist dar consider ca inca nu am primit raspunsurile.
Cum puteam sa fiu sau sa nu fiu de acord cu ele?
Nu se cuvine ca sa primesti lamurire.. Ai invatatorii tai, cere de la ei invatatura..
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:16:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Nu se dau din vistieriile ortodoxiei oricaror spurcati pentru a le satisface mandria.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:38:41
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Stim noi cine sunt cainii?De multe ori nu vedem ce a vrut sa spuna Hristos sau rastalmacim cum apucam cuvintele Sale.Important este sa maturam toata rautatea din noi si apoi toate ni se vor descoperii singure.Am intalnit oameni care toata ziua sunt la biserica ,se spovedesc,citesc rugaciuni,etc si nu sunt deloc nici macar aproape de Hristos.Si stii de ce?Nu stiu sa iubeasca.Trebuie sa vedem in toti oamenii marea taina a creatiei lui Dumnezeu,trebuie sa ii iubim pe toti fara sa ne pese din ce secta fac parte.Nu poti?Atunci inca nu esti destul de evoluat spiitual.Atunci cand o sa vrei cu-adevarat sa traiesti langa Hristos,atunci o sa fii prieten cu toata lumea,chiar si cu cel mai mare dusman al tau.Pentru ca asta o sa vina de la sine si o sa-ti spui"Vai ce orb am fost..."Dumnezeu sa ne ajute sa respectam cea mai importanta porunca a Lui ,sa ne iubim unii pe altii nu pentru ca asa trebuie ci pentru ca asa simtim,sa ne vina din suflet.
Vechi 29.08.2010, 01:49:32
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anamaria.petre Vezi mesajul
Doamne binecuvanteaza,

Pentru ca nu era suficient ca nu mai sunt in stare de nimic de cand cu incendiul de la maternitatea Giulesti si ca n-am mai dormit o noapte fara sa am cosmaruri, am aflat azi ca biserica nu permite familiilor sa-i inmormanteze crestineste pe copii si ca li se vor citit doar cateva pasaje din Biblie, sub forma unei asa-zise ceremonii de "mangaiere", urmand sa fie ingropati la marginea cimitirului, precum sinucigasii.

Ba mai mult, dintr-o discutie cu un prieten, care are un frate student la Teologie, am inteles ca bietii copii poarta cel mai greu dintre pacate - pacatul original - de care nu s-au lepadat prin taina Botezului si ca atare vor merge direct in iad.

Lamuriti-ma si pe mine ...

Cu drag intru Hristos,

Anamaria
Profetii si toti marii invatatori din VT ar trebui sa aiba aceeas soarta cu acesti copii ca doar nici Ei nu au fost botezati .Bine ca TATAL NOSTRU DIN CERURI NU GINDESTE CA CEI DE PE PAMINT.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 09:58:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Nu se dau din vistieriile ortodoxiei oricaror spurcati pentru a le satisface mandria.
Absolut, ai mare dreptate. De aceea comorile din vistieriile ortodoxiei nu vor ajunge niciodata la tine...daca nu te potolesti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pomenirea copiilor morti nebotezati. georgeval Generalitati 27 16.02.2011 14:19:22
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? manuela_m Intrebari utilizatori 4 21.08.2010 18:23:53
Copil nascut cu un verset scris pe picior adelin Stiri, actualitati, anunturi 22 07.02.2010 10:14:31
Inmormantarea copiilor nebotezati huchohucho Slujba inmormantarii 0 06.02.2010 18:26:31
semnul de egalitate mirelat Generalitati 51 27.02.2009 12:16:16