Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2010, 09:54:22
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
. mai ales daca-i spun si ca nu trebuie sa iubim pe nimeni mai mult ca pe Dumnezeu, si ca renuntarea la vointa noastra proprie in favoarea vointei Lui e ce trebuie facut... are niste reactii de parca i-as spune sa se omoare,se deprima, plange, si-mi spune ca el nu vrea o viata de-asta.
.
Cred ca oricine ar fi tentat sa fuga daca ar auzi o asemenea marturisire de credinta. E normal ca omul sa inceapa sa planga; ca un necunoscator al credintei crestine, mesajul pe care il percepe este ceva de genul: " Iubita mea nu ma mai vrea ca Il are pe Dumnezeu iar crestinismul inseamna robie".

Nu, in nici un caz crestinismul nu inseamna robie. Hristos a murit tocmai ca sa ne elibereze din robia pacatului, sa ne faca liberi si sa ne putem bucura de El, de viata si unii de altii. Viata cu Dumnezeu, desi nu e lipsita de necazuri, este una plina de mangaiere, binecuvantare si bucurii sufletesti. Crestinul Il alege pe Hristos tocmai pentru ca El ofera ceva infinit mai bun decat avem noi acum, anume prietenia cu Dumenzeu. In Scripturi scrie ca cei ce cred in El si Il urmeaza sunt numiti fii de Dumnezeu, iar fiu inseamna ca ai un Tata puternic care te va proteja, o familie mare formata din toti cei ce cred in El si o bogata mostenire in ceruri.
Cei ce devin creidinciosi nu renunta la liberul arbitru; in nici un caz; ar fi o monstruozitate si nici lui Dumnezeu nu i-ar place asa ceva, deoarece chiar El a creat omul cu liber arbitru. Crestinul isi foloseste liberul arbitru pentru a alege voia lui Dumnezeu, deoarece stie ca este cel mai bun lucru care i se poate intampla si ca orice ar alege nu poate alege mai bine decat sa urmeze sfatul bun al lui Dumnezeu. Iar daca Dumnezeu spune sa faci ceva o face pentru ca stie ca asa ne mai bine pentru tine. El e un Tata bun si iubitor.

Parerea mea este sa-i prezinti iubitului tau pe Hristos asa cum este El, frumos, puternic, bland , iubitor, sacrificiul suprem pentru mantuirea ta. Asta in eventualitatea in care Il cunosti. Daca nu Il cunosti cauta sa Il afli. Citeste Evangheliile, care povestesc despre El si despre cate a facut El pentru tine, ca a murit moarte de cruce, biciuit, dispretuit si parasit de toti desi era Dumnezeu...Dar a suferit toate astea tocmai pentru ca tu si iubitul tau sa aveti mantuirea si sa puteti fi impreuna cu El pe pamant si in cer. Noi meritam moartea pentru multele noastre pacate, dar El a luat asupra Lui toate pacatele noastre si a suferit moartea in locul nostru, pentru ca noi sa nu mai murim ci sa avem viata vesnica impreuna cu El.

Daca nu poti sa traiesti in curatie relatia ta cu iubitul tau , propune-i sa va casatoriti ca sa nu mai traiti in pacat. Daca nu vrea, roaga-te sa Il convinga Dumnezeu. Dumnezeu primeste rugaciunile pe care le faci din dorinta de a nu mai pacatui. Si arata-i frumusetea lui Hristos, sa stie ca Dumnezeu este dragoste, iubeste oamenii dar uraste pacatul,mai ales ca pacatele noastre L-au costat atat de mult, anume moartea in chinuri groaznice a singurului Sau Fiu. De aceea Dumnezeu ne vrea pentru El, ne ajuta, ne sprijina, ne da o viata noua, cu conditia sa lasam pacatul si sa venim la El, in bratele Sale ocrotitoare.
Dumnezeu sa va ajute pe amandoi sa alegeti calea cea buna!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea la cumpana de ani cristiboss56 Rugaciuni 60 30.12.2018 13:17:08
Cum si unde ar trebui sa-si petreaca un crestin cumpana dintre ani ? L.sorin Generalitati 78 25.01.2009 14:38:01