Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2010, 16:41:27
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Eu au fost destul de finut cu "terapia" ... dar tu vad ca esti foarte direct ... citez din semnatura ta (sau cum s-o numi): "... schizofren nu sufiycent! ...". Este o autocaracterizare?
Nu dragul meu boschetar, e o țintă, adică să-ți bagi picioarele în gLume cu omul ei cu tot... omul ei ăla normalu',

schiyofren înseamnă ruptură, ruperea minții, dezbinare între minte și suflet, între suflet și realitate, între minte și realitate... deci ținta este ruperea minții de realitatea gLumii, ruperea sufletului de realitatea gLumii, ruperea inimii de realitatea gLumii... adică e vorba de lepădarea de căldurică, de aia ce șade îmbrăcată în lux și te atrage mereu la căldurică.

Cum poți ajunge altfel să te rupi de gașca înțelepților vrednici păcătoși vrednici tâlhari și câini ce și-au ascuns osul vredniciei în pământ și-și apără ca nebunul, ca leul, ca fiara, ca șarpele, numărul... aria, banii, poftele... mă de ce mă tragi de limbă cu întrebări...

Ție ți-e frică de schizofrenie că e o formă de dualism, de a trâi una și a spune alta, de a sluji la doi stăpâni... e o dezbinare între minte și inimă, între suflet și inimă, între limbă și inimă, între minte și limbă și inimă, adică fiecare are minteresele lor, toate sunt purtate de lăcomie și mândrie și minciună și acționează pentru același scop dar ca dușmani de moarte... iar scopul nu-l cunoști, îl ține diavolul ascuns... dar e clar, e să te arunce în foc, nu acum ci la sfârșit... să zici ca prostul după ce ți s-au dus zilele: dacă știam că trebuia crezut credeam... și trăiam, dar n-am știut.

Termenul de schizofren e o gogoriță, o eticehtă pusă de gLume la ceea ce ei nu cunosc ca să te sperii, e ca și cum ți-ar pune o etichetă pe care nu știi ce scrie și nici unde e pusă, doar discută e marfă de discuții pentru toți ca să te privească cu dispreț, cu scârbă, cu frică, cu milă ca de nebuni, ca pe îndrăciți... deci e o înscenare a gLumii prin care omul prost a încercat să se creadă deștept făcându-l pe celălalt cumva... un termen științific.

Păi uite și eu te pot eticheta, îți zic că ai boala limbricantautorock... și mă uit de acuma la tine cu silă că doar eu te-am poreclit la nivel înțeleptopitecus... și știu că o să te superi, dar ce io-s de vină? Eu ți-am explicat cum vin hulele așa absurd ca să sperie fraierul... că au în spate lumea științifică și medicală și te-or găsit de cobai și te încadrează ei... ca să știe cum să te ia... să te ia de sus... a, tu ești din ăsta... tipul ăsta de dobitoci... și gata, nu mai discută cu tine ci cu pacientul, cu cobaiul, cu robotul stricat pe undeva... și vor să te repare, sau te ajută să te repari...

Nu-i bine, nu-i cum zic ei, că ei au studiat prostia, au studiat minciuna și au formulat-o savant sub diferite forme științifice... cine a făcut asta, un alt om, un gușter, și alți dobitoci i-au aprobat... și au scos pe bandă rulantă cărți, filme, s-au educat unii pe alții cu aceleași tâmpenii până s-a umplut pământul de buruieni... de scai, spini și pălămide... astea au op forță de răspândire ceva de groază... așa ca orice minciună, încearcă tu s-o oprești... uite zi despre cineva că e fraier, să vezi că toți or să-l privească exact ca pe un fraier, așa cum am zis eu despre tine că ești un limbricantautorock, să vezi cum o să te știe toți de pe forum așa, îți rămîne numele așa... nimeni nu o să te memoreze decât așa, că e mai simplu, mai sugestiv... li s-a lipit plăcerea asta de a te masacra... și gata.

Acuma sigur că tu o să te superi. Păi dacă m-ai întrebat, dacă ai întrebat un schyzofren nu sufiycent, ți-ai primit răspunsul, nu știu dacă o să ai vre-un folos. Nu uita să numeri și să te superi apoi fiindcă alții au numărat mai puțin în favoarea ta... dacă nu-ți iese cum ai vrea, îți dau de la mine câteva... ca să ai suficiente cifre să te vadă gLumea că ai... și dacă ai musai ești ceva... păi ce să fi altceva decât un abac...

De ce crezi că Tatăl meu a făcut Cerul cu atâtea stele că nu prea le poate număra un om normal la cap, că doar pentru ce să le numere, sau frunze pe un pom, sau furnici, sau fire de iarbă sau de nisip... ca să nu-ți dea prin cap să le numeri... dar iată că sunt unii, așa ca mine care le-au numărat... le știu calcula... știu ei ceva și apoi se supără, că se gândesc mereu să le revină lor grosul... că un fir de nisip sau de iarbă sau o frunză ofilită ți-ar mai da și ție...

Vorbesc dar precis nu pricepi nimic fiindcă ești bolnav, ai limbricantautorockzță și ca atare ești limbricantautorock... uite te-am etichetat la plăsele... să vedem acuma dacă o să reușești să nu te superi... că doar ști că toți or să te privească de acum ca pe un limbric, așa cum îl privesc eu pe Patapievici de cînd l-a etichetat Vadim ca limbricul dracului...

Deci vezi nu e de glumă... dar ca țintă duhovnicească schizofrenia e bună, desfrânarea însă e rea și mândria.

Adică inima să-ți fie la Dumnezeu și mintea la învățătură, și inima să nu-ți fie la gLume și mintea să nu-ți numere banii, iar sufletul, el să nu se creadă vrednic... deci vezi e o anumită schyzofrenie bună, nu toate, că unii cred că dezbinarea de Dumnezeu e schyzofrenia și unirea cu gLumea e aia bună, dar aia e îndrăcire... că dacă ai zice că e ruperea minții în două, nu mai e ce, fiindcă mintea e ruptă în două deja, jumătatea din stânga e pentru dreapta și invers... deci nu e altceva decât un sofism sofisticat al dracului cu care sperie proștii că defapt e ceva bun ce e dar transformat în gogoriță... că așa face dracu... a scos că femeia e vinovată de curvia ta fiindcă e frumoasă... păi cu ce te uiți la ea dacă ți se ridică tensiunea arterială?

Deci vezi boala mea e gravă dar se numește g-ușă, sau poartă sau toc sau centură... și pe acolo se înfiltrează furul și râmă prin inimă, ca să ți se pară că nu-i nicio problemă dacă faci pasul ăla adulter... să crezi că ți se cuvine, ai spatele asigurat de echipa de elevați înțelepți hoți și bandiți... prieteni mari așa de ochii gLumii.

Durere mare.

...De milițian.

Last edited by vsovivi; 01.09.2010 at 16:52:05.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 16:46:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Nu dragul meu boschetar, e o țintă, adică să-ți bagi picioarele în gLume cu omul ei cu tot... omul ei ăla normalu',
Tot e bine ca ti-s drag :D frateste bineinteles
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 17:12:55
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Tot e bine ca ti-s drag :D frateste bineinteles Tot e bine ca ti-s drag :D frateste bineinteles

Păi nu mie, ci Lui Tata.

Și ce vrei să zici că nu te dezici de un frate schyzofren nu sufiycent? Dă-mi voie să nu te cred, că dacă ar fi fost așa m-ai fi crezut și pe mine și pe Tata... că nu te-am mințit eu ca să-mi fac păcate ci câinii ce-și apără cu înverșunare oasele morților... morților lor, că nu le pasă de păcate ci să numere ei câte ceva... dar zilele lor au uitat să și le numere, zilele în care ar fi trebuit să fi crezut în Cineva, și ceea ce ar fi trebuit ei să creadă. Să fi crezut măcar dare ei numa' că se laudă la alții că nu se vede în cele nevăzute ceea ce cred ei. Ei îs ăia care se tot laudă ca câinii că-s credincioși... păi atunci de ce-și apără ciolanul ascuns în pâmânt și-și numără puricii de aur?

Inimă de porc și minte de gușter și suflet de șarpe... te otrâvește și când te iubește ți se urcă în cap. Deci nu te consola cu dragostea mea de tine că precis e o fațadă după care stă ascuns un ochi de muscă, un doglei din ăla bătrân... nu ți-am zis că am 92 de ani și 7 luni... păi nu ți se ridică părul pe spate când te gândești la zâmbetul meu de aurolac viclean ca un cotoi bătrân uns cu toate alifiile? Un putregai, o râmă hulpavă ce scurmă prin inimioare.

Last edited by vsovivi; 01.09.2010 at 17:28:48.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 17:30:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Tot e bine ca ti-s drag :D frateste bineinteles
Cel mai inteligent, cedează ! Păcat să se închidă și acest topic prin încălcarea gravă a regulamentului de funcționare a forumului ( atac la persoană , injurii . . . ) . Devenim ridicoli și mult mai mult de atât ! Iertare , și o seară liniștită !
Vechi 01.09.2010, 17:50:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cel mai inteligent, cedează ! Păcat să se închidă și acest topic prin încălcarea gravă a regulamentului de funcționare a forumului ( atac la persoană , injurii . . . ) . Devenim ridicoli și mult mai mult de atât ! Iertare , și o seară liniștită !
Mă, care-ai încălcat regulamentu' că te rup! Arată-mi-l, zi-l la nenia! Să vezi ce-i fac...

Io numa le-am aplicat o bătaie educativă... deci nu mă pune la socoteală... da de unde știi să vezi cât e de gravă gravitatea? Cine te-a învățat? Ce studii are domnia ta? Sau ai numărat și dumneata câte ceva... Eu mi-am numărat zilele și la 92 de ani și 7 luni îs multe multe... dar tot degeaba... fiindcă tragedia vine de la cafia...

Ai numărat vreodată firele de zaț? Unii stau toată ziua și le numără... și au superstițul că viața lor e funcție de cum se arată împrăștierea lor... ce plăcere sadică... să duci de nas un șarpe credul: dobitocul dobitoacelor...

Prost e omul că e doar om și atât. Asta e cea mai mare realizare a lui, am ajuns om. Dar el nu se referă la omenie ca o calitate frumoasă subânțeleasă, adică de a fi omul Lui Dumnezeu ci omul e om și atât, adică e fericit că a atins țelul ăla de a fi om și atât. Știe număra până la 1 că după aia dacă numără 2 ajunge la conclutia că 2 i se datoreză lui adică omului și atât. Deci e târziu la vârsta mea să mai pricep atât de multă prostie cât s-a strâns în subconștient... o las să se numere singură.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 20:37:12
un.simplu.gand's Avatar
un.simplu.gand un.simplu.gand is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2010
Locație: Hunedoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cred că nu se știe de către cei care se grăbesc să aducă acuzații de faptul că mănăstirea nu este asemenea bisericii de mir, un lăcaș destinat mirenilor. Mănăstirea e făcută pentru cei care au ales să părăsească zarva și tulburarea lumii pentru a trăi în izolare o viață isihastă (de liniștire).

Accesul pelerinilor și mirenilor în mănăstiri este o favoare pe care obștile de călugări o fac, în trecut mănăstirile fiind închise vizitatorilor (și poate că era mai bine) tocmai din pricină că în ele călugării căutau să fugă de lume.

Terenul unei mănăstiri este (potrivit legislației României și organizării interne a BOR) proprietate particulară a obștii de călugări (nu a episcopiei) la fel cu orice proprietate particulară, mirenii, fie ei chiar ctitori sau donatori, nu au absolut nici un drept asupra proprietăților mănăstirești.

Pătrunderea pe terenul unei proprietăți fără consimțământul proprietarului constituie o infracțiune care se pedepsește cu ani de închisoare.

Starețul poate a procedat cu blândețe nedându-l pe intrus pe mâna justiției ci aplicându-i o bătaie educativă, menită să-l facă să nu mai repete fapta. Închipuiți-va ce ar fi ca mirenii să treacă așa prin curtea mănăstirii, ignorând dorința de intimitate a călugărilor și dreptul lor de proprietate.

Nici violența nu e o soluție, dar în cazul respectiv nu văd cum ar fi trebuit să procedeze.

....
Și încă ceva. Cei care sar ca arși când un om al Bisericii face ceva nepermis, sunt de multe ori oameni pătimași, abjecți, care simt o aversiune față de cei care au ales calea dedicării către Dumnezeu pentru că se simt mustrați în conștiință pentru viața lor de păcat și care în astfel de situații simt în realitate o bucurie, rod al profundei murdării spirituale care îi caracterizează.
Man cum poti sa spui asa ceva?Tu nu iti dai seama ce a facut popa ala cu saracul om?Tu nu iti dai seama cu un calugar nu are voie sa i faca asa ceva nici unui animal,cu atat mai putin unui om care este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Din pacate nici acum nu i s-a aplicat pedeapsa necesara acelui staret,a fost suspendat dar,doar temporar.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 20:42:51
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de un.simplu.gand Vezi mesajul
Man cum poti sa spui asa ceva?Tu nu iti dai seama ce a facut popa ala cu saracul om?Tu nu iti dai seama cu un calugar nu are voie sa i faca asa ceva nici unui animal,cu atat mai putin unui om care este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Din pacate nici acum nu i s-a aplicat pedeapsa necesara acelui staret,a fost suspendat dar,doar temporar.

Atentie mai multa la exprimare, "popa ala"?! Sa nu cadem in judecata!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 20:50:49
un.simplu.gand's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Atentie mai multa la exprimare, "popa ala"?! Sa nu cadem in judecata!
De ce crezi ca mi-a dat Dumnezeu mitea?sa judec cu ea nu?Daca considera ca nu e bine ca omul sa judece nu mai ne dadea minte.

http://ltcorastie.wordpress.com/
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 21:12:23
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de un.simplu.gand Vezi mesajul
De ce crezi ca mi-a dat Dumnezeu mitea?sa judec cu ea nu?Daca considera ca nu e bine ca omul sa judece nu mai ne dadea minte.
Una e judecata in sens de ratiune si alta e judecata cu sensul de a fi indreptatit sa arunci cu piatra! Eu m-am referit la al doilea sens! Judecata o va face Dumnezeu! In momentul in care te exprimi in acest fel lasi impresia ca in ochii tai deja l-ai descalificat pe preotul respectiv. Nu exista "popi" ci preoti! Indiferent ca va place sau nu, preotul este net superior noua prin harul primit la Hirotonie!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 21:22:33
un.simplu.gand's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Una e judecata in sens de ratiune si alta e judecata cu sensul de a fi indreptatit sa arunci cu piatra! Eu m-am referit la al doilea sens! Judecata o va face Dumnezeu! In momentul in care te exprimi in acest fel lasi impresia ca in ochii tai deja l-ai descalificat pe preotul respectiv. Nu exista "popi" ci preoti! Indiferent ca va place sau nu, preotul este net superior noua prin harul primit la Hirotonie!
Din punctul meu de vedere exista si popi si preoti,dar e o mare diferenta intre uni si alti!

http://ltcorastie.wordpress.com/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Liudmila Putina, stareta unei manastiri din Pskov? costel Stiri, actualitati, anunturi 0 27.09.2010 15:19:01
Caut un DUHOVNIC IN Constanta alys77 Mari Duhovnici si predicile lor 5 12.05.2010 17:16:41
Manastirea Colilia Constanta E_my Pelerinaje la locuri Sfinte 0 26.09.2009 00:44:18
Articol - Cazinoul din Constanta Ioan_Ciobota Generalitati 1 04.07.2007 05:33:16
Procesiune azi in Constanta nicoleta34 Stiri, actualitati, anunturi 1 28.07.2006 10:04:39