Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2010, 20:23:29
anamaria.lupu anamaria.lupu is offline
Member

Data înregistrării: 25.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanaz Vezi mesajul
Buna ziua,
ma numesc Ioana, am 27 de ani si sunt casatorita de 3 ani.
Eu si sotul meu ne-am dori un copilas dar am si eu o nedumerire.
Din cauza lucrului, sotul meu pleaca de acasa de luni dimineata ora 7, pana sambata seara cateodata si ora 21-22, depinde.
Stiu ca duminica este ziua Domnului si trebuie sa iti aduci aminte de ea si s-o cintesti ca atare. Deci nu e indicat sa faci prostioare... Sambata dupa vecernie incepe ziua urmatoare, deci teoretic e considerata deja duminica...
Oare cum ar fi crestineste sa procedez? Cineva care a discutat cu un duhovnic sau care are o situatie asemanatoare il rog sa ma sfatuiasca.
Va multumesc!
am citit parca in cartea parintelui Arsenie Boca,sa ma ierte Parintele daca spun o prostie,ca este de preferat sa concepem copii martea si joia.Lunea miercurea vinerea si sambata si duminica trebuie sa le traim in curatie.Eu asa intentionez sa concep bebele intr-o marti sau joi,asa sa imi ajute Dumnezeu.Eu ti-as recomanda sa ii spui sotului sa isi ia concediu macar 3 saptamani sa il concepeti ,nu se poate sa traiti impreuna doar in weekend,nu imi place deloc ce aud.Inca ceva,dupa ce ramai insarcinata ,nu trebuie sa mai aveti legaturi conjugale,cu alte cuvinte sa nu deranjati copilul pe toata perioada sarcinii si apoi cat il alaptezi.Mult succes si pace in familie,sa ai un sot intelegator,fidel,onest,iubitor fata de tine si copiii vostri.Doamne ajuta!
Uite o rugaciune pt cand vei ramane insarcinata:

O, Imparate Sfinte, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, izvorule al vietii si al nemuririi, iti multumesc ca in casatoria mea m-ai facut vas ales al binecuvantarii si al darului Tau. Caci Tu Stapane ai zis:”cresteti si va inmultiti, umpleti pamantul si-l stapaniti!”

Iti multumesc si ma rog: Binecuvanteaza acest rod al trupului meu, care mi-a fost dat de catre Tine; ocroteste-l si da viata intru Duhul Tau cel Sfant; da-i crestere intru sanatate si trup curat cu madulare bine intemeiate. Sfinteste trupul lui, mintea, inima si toate simturile si daruieste acestui prunc care se naste suflet intelept si intemeiaza intru el frica Ta.

Inger credincios, pazitor sufletului si trupului ii daruieste. Pazeste-l, tine-l, intareste-l si-l adaposteste pe el in pantecele meu pana in ceasul nasterii lui si nu-l tainui pe el in pantecele maicii sale, pentru ca mainile Tale l-au alcatuit dandu-i viata si sanatate.

O, Doamne Iisuse Hristoase intru Atotputernicile si parintestile tale maini incredintez copilul meu. Aseaza-l pe el sub mana harului Tau si prin sfantul Duh, sfinteste-l pe el sub mana Harului Tau si prin sfantul Duh sfinteste-l si-l innoieste intru viata vesnica ca sa fie madular al cerestii Tale Imparatii. Amin.

O intru tot Milostive Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, cauta si ma pazeste pe mine roaba Ta, de frica si de duhurile cele rele care cauta sa strice lucrul mainilor Tale, iar cand va veni ceasul si timpul meu, izbaveste-ma de dureri. Lumineaza-mi neputintele cele din timpul iesirii si da-mi intarire si putere la nastere. Fa-o grabnica prin Atotputernicul Tau ajutor, ca slava lucrului Tau este aceasta si taria Atotputerniciei Tale, lucrul Harului Tau si a inimii tale milostive. Amin!

Este bine pentru femeile insarcinate, ca duminica sa mearga la biserica la Sfanta Liturghie, unde sa se roage pentru a naste prunc sanatos, sa dea acatist si sa fie binecuvantate de preot.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunile de seara haitchi Intrebari utilizatori 2 27.06.2010 20:40:33
buna seara ! tanty12 Stiri, actualitati, anunturi 6 08.12.2009 16:51:44
buna seara! georgiana_master Rugaciuni 4 31.10.2006 13:32:43