Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2010, 10:09:19
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Bine mai frate Radu si atunci cum se explica portul taranilor romani din munti?
(adica itari si cusmele,acele caciuli din blana de oaie)?
Cum se explica doina?
Doina e un cantec meditativ,nu trist,bland,plin de pace,plin de simtamantul tainei etc.
Cum se explica Miorita care e cantec popular cules de pe teritoriul Daciei (numita acum Romania)?

Cum se explica daca totii dacii ar fi fost eradicati?
Eu cred ca dacii s-au retras in paduri si in munti si cand romanii au plecat populatia dacica s-a intors si a asimilat ce alte populatii adusesera romanii aci.
Se uita ca doar o parte a Daciei a fost cucerita de romani.
Se uita ca perioada de stapanire a fost mica in comparatie cu alte popoare, care si-au pastrat identitatea si limba.
Se uita ca dacii liberi organizau frecvent incursiuni armate in teritoriile ocupate.
Dar mai ales se uita cine erau de fapt membrii trupelor romane, cine erau acesti legionari.
Cine erau ei? Erau romani?
Bineinteles ca nu. Orice istoric stie ca masa armatei era formata din mercenari veniti din toate colturile imperiului si niciunul nu vorbea limba latina "romana".
Toti vorbeau asa numita "latina vulgara" care era cam diferita de latina oficiala.
E de neinteles cum dacii, care ii urau pe romani si mai ales dacii liberi, unde nu a patruns limba si cultura romana, care s-au razvratit in permanenta impotriva stapanirii romane, au imbratisat cu totii limba latina si au adoptat-o.
Ideea ca dacii au renuntat la limba lor intr-un interval foarte scurt, desi nu au fost constransi sa o faca, este lipsita de logica.
uite un articol interesant:
http://2012en.wordpress.com/2008/09/...izarea-daciei/
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine patricia2006 Generalitati 125 20.07.2012 14:17:07
Sa nu ne fie rusine cu nimeni! Laura19 Generalitati 47 13.04.2012 01:23:50
Preotul roman omnipod Preotul 21 09.03.2012 19:52:15
Rusine! Legionarul Generalitati 57 13.01.2011 17:24:40