Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2010, 14:13:02
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Cred ca nu ai inteles adevaratul sens al cuvintelor scrise de Pelerinul
Gabriela, good catch :)
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 21:06:37
un mirean un mirean is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit raspuns

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Naomy, asa cum spune si Mihnea Dragomir din perspectiva catolica, nu este vorba de religii diferite ci de diverse confesiuni crestine.
Casatoria se poate face la biserica.
Nu am ce face,iarasi ne intalnim si aici si iar ma iau de tine...Nu pot sa cred ca tu,ca ortodox dai sfaturi cum si in ce religie trebuie sa stea cei doi...Ar fi fost mai bine sa ii incurajezi sa treaca la ortodoxie sau sa mearga la un alt preot ortodox...sau altceva,in orice caz,nicidecum sa ii incurajezi la o casatorie mixta...Fratilor,jertfa mucenicilor care s-au sfintit prin sangele varsat pentru apararea cu indarjire a credintei ortodoxe este dovada clara a faptului ca nu trebuie sa ne clatinam cu nici un chip in fata ispitelor...Ce a facut un Stefan cel Mare?Dar un Brancoveanu care si-a privit pe toti cei 7 fii ai sai cum le cad capetele rand pe rand pentru ORTODOXIE?Oare este jertfa mai mare decat sa iti vezi proprii fii cu capetele taiate si apoi sa iti astepti tu insuti moartea trupeasca in fata esafodului turcesc?Oare nu pentru poporul nostru si pentru valorile crestine si-au data viata acesti martiri?Iar noi ce facem?Ne incurcam in niste sentimentalisme ieftine cu fel de fel de erezii si secte care ni se par mai aducatoare de bunastare materiala,dar spirituala NICIDECUM...Suntem morti sufleteste,frati crestini!
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 18:43:25
nicollle_popa nicollle_popa is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.11.2010
Implicit Buna ziua!

Am si eu o mare mare problema!De 4 ani si jumatate am un prieten care...este de o alta religie,si anume baptis!Relatia dintre noi merge foarte bine si vrem sa ne casatorim insa avem o problema!Eu fiind ortodoxa doresc sa imi pastrez religia mea si el pe a lui (baptist).Avem vreo posibilitate sa ne casatorim si sa ne pastram religiile?El este de acord sa facem cununia religioasa intr-o biserica ortodoxa si este de acord cu tot ce se intampla la o casatorie intr-o biserica Ortodoxa doar ca vrea sa isi pastreze religia!Daca avem vreo sansa sa obtinem acest lucru,ce trebuie sa facem?
va multumesc mult
Reply With Quote
Vechi 13.11.2010, 03:23:22
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Implicit

pentru toti cei care se opun cu vehementa casatoriilor interconfesionale si interreligioase am niste intrebari: se cunoaste ca pana la caderea Constantinopolului ortodoxia oficia asemenea casatorii, prin urmare sustineti ca Dumnezeu s-a razgandit intre timp?

din cate am citit in comentariile de mai sus constat ca BO schimba legi sau le mai inlocuieste sau n-am inteles eu bine? de ce se intampla asemenea schimbari? Cuvantul lui Dumnezeu este etern.
de ce se ignora pasajul din Biblie care afirma ca sotul necredincios se sfinteste prin sotia credincioasa si invers?
de asemenea, Domnul ne indeamna sa iubim pe toti semenii fara sa facem diferente, iar daca sotia necredincioasa se sfinteste prin sotul credincios si invers, atunci de ce ne-am indoi de binecuvantarea lui Dumnezeu a unei casatorii dintre cei doi? la urma urmei chiar BO le oficia pana in vremea caderii Constantinopolului.

in final, cred ca doar cei care nu au cunoscut iubirea pot sa creada ca omul poate sa-si aleaga de cine se indragosteste.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2011, 12:17:53
ellyss ellyss is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.05.2011
Smile casatorie intre ortodox si martor a lui iehova

buna.am si eu o mare ,mare problema.fratele meu este impreuna cu o fata de 2 ani si vor sa se castoreasca.ea este englezoaica si este martor a lui iehova.fratele meu ortodox.am inteles k ea ar fi fost botezata,dar am citit atat de multe lucruri nu foarte bune despre acesti martori.problema este alta.ei vor sa faca nunta la BO, dar ea nu vrea sa fie botezata in religia noastra.exista vreo varianta sa se casatoreasca...????
Reply With Quote
Vechi 29.05.2011, 13:38:11
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ellyss Vezi mesajul
ea nu vrea sa fie botezata in religia noastra.exista vreo varianta sa se casatoreasca...????
Din câte știu, BOR nu acceptă căsătoriile cu persoane nebotezate. Botezul făcut la Martorii lui Iehova nu este valid.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 12:57:24
Andreeatm Andreeatm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VasilePr Vezi mesajul
Hristos a înviat! Păi, tocmai aici este PROBLEMA dragilor! Că se discută cu preotul abia DUPĂ CE tinerii s-au căsătorit "mixt", DUPĂ CE au apărut problemele în familie (boală, ispite, copii bolnavi, samd...), apoi se gândesc și ei "unde" au greșit oare...?! că doar nu au făcut nu știu ce păcate, că doar nu au dat în cap la vecinu, că doar nu au înșelat unul pe celălalt..., și tot așa, dar nu se mai gândesc sărăcuții de ei că de fapt au greșit înaintea lui Dumnezeu chiar din start neținând seama de învățăturile Bisericii (ortodoxe, sigur!) Îmi place cum gândește "maria32" și "o" felicit. Doamne ajută!
Stimate domn,

Imi este imposibil sa cred ca sunt oameni pe lumea aceasta cu o astfel de gandire superficiala. Sunt pe cale sa ma marit cu un catolic si nu consider ca gresesc in fata lui Dzeu. Oare catolicii nu au acelasi Dzeu? Se inchina la animale, insecte, plante? Nu inteleg de unde atata vrajba intre aceste doua confesiuni? Oare nu gresiti in fata lui Dzeu si a aproapelui dvs pt judecati? Si legat de copii bolnavi, boala este vb de stiinta iar ispita stimabile tine de caracterul omului.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 13:56:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Cu gestul asta in sine nu, altele s-ar putea insa sa fie lacunele, cele care tin de o gandire spirituala mai matura decat cea care abordeaza problema la nivelul "nu au acelasi Dumnezeu?".

Problema mai delicata si unde s-ar putea sa pacatuiti mult este cu copii - ei s-ar putea sa fie si mai confuzi decat parintii vizavi de Dumnezeu iar mai tarziu in viata, se vor vedea si roadele..
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 22:25:08
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ellyss Vezi mesajul
buna.am si eu o mare ,mare problema.fratele meu este impreuna cu o fata de 2 ani si vor sa se castoreasca.ea este englezoaica si este martor a lui iehova.fratele meu ortodox.am inteles k ea ar fi fost botezata,dar am citit atat de multe lucruri nu foarte bune despre acesti martori.problema este alta.ei vor sa faca nunta la BO, dar ea nu vrea sa fie botezata in religia noastra.exista vreo varianta sa se casatoreasca...????
nu in BO .... nu se poate uni MINCIUNA cu ADEVARUL .... nu merge
multa iubire
ps sa dea Domnu sa nu am dreptate dar fratele tau se va face iehovist....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 06:40:14
Cristina33 Cristina33 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.08.2011
Implicit

[quote=naomy;246322]Sunt intr-o mare dilema. Eu sunt inpreuna cu iubitul meu de peste un an si jumatate, lucrurile intr-e noi merg foarte bine, inca cum la superlativul absolut. E persoana cu care intradevar mi-asi petrece tot restul vietii. Unica problema e ca el este de religie romano-catolica. Am discutat cu el si problema asta, el nu vrea sa treaca la ortodoxism , iar eu sa-mi schimb religia nici nu se pune in discutie.
Am fost la preot sa vorbesc despre aceasta, el mi-a zis ca o eventuala casatorie intr-e noi nu ar fi nici o problema, ca se fac multe casatorii mixte, fiecare pastrandu-si religia.
Pe de alta parte, citind cartile parintelui Cleopa , unde vorbeste si despre casatoria cu o persoana ce o alta religie, el zice ca femeia trebuie sa treaca la credinta barbatului, de e o alta religie sufletul respectiv este pierdut.
Am fost si al manastire la Ciolanu in jud bz, sa-mi dea un sfat bun, si am primit c-am acelasi raspuns ca in oras, ca o casatorie mixta nu e nici o prolb.
Va rog sa ma crede-ti ca nu stiu ce sa fac.......................[/QUOTE[/b]
Buna dimineata,
Sunt in aceeasi situatie si am citit cu atentie tot ce s-a scris in acest topic in speranta ca voi gasi o mangaiere pentru sufletul meu, si tot ce am citit imi confirma cele mai intime convingeri. Sunt impartita intre iubirea pentru Dumnezeu si o fiinta pamanteasca, asa cum e lasat de la Dumnezeu, insa acest baiat este protestant.Nu intelegeti gresit, nu compar iubirea mea pentru Dumnezeu cu cea pe care o port acestui baiat, ele au naturi diferite, asa cum e oranduit; problema este ca eu sunt ortodoxa, el-protestant si din cate am inteles, o casatorie mixta nu va fi niciodata posibila. Am avut cateva discutii despre un potential viitor impreuna si o eventuala casatorie si am decis ca fiecare va ramane in confesiunea lui, insa aprofundand discutiile pe tema religiei si a credintei am descoperit imensele diferente dintre cele doua confesiuni. El este bine educat si ma respecta atat ca persoana , cat si credinta mea, chiar daca nu este de acord cu dogmele ortodoxe, insa singura "mare" problema as putea spune ca este botezul copiilor si educatia lor religioasa, adica in ce confesiune vor fi crescuti.....Si iata cum am ajuns singura la concluzia ca o casatorie mixta nu neaparat ca este imposibila , dar ar putea aduce multa nefericire intr-o astfel de familie, fondata pe confesiuni diferite.
Pe de alta parte apreciez credinta lui in Dumnezeu, cand ma gandesc la cei botezati in credinta ortodoxa si care sunt departe de calea cea dreapta, in plus el provine dintr-o familie practicanta ;asa a fost el invatat de mic copil, precum eu in credinta ortodoxa! In plus am cunoscut un alt baiat acum 6ani, ortodox ca si mine , dar care nu credea in Dumnezeu, am incercat sa il aduc la biserica, insa banii si obtinerea bunurilor materiale ii intunecasera judecata si imi spusese clar ca el la biserica nu vine decat pentru casatorie si atat; si atunci ma intreb o astfel de casatorie chiar are valoare in fata lui Dumnezeu, chiar este placuta Lui, numai pentru ca s-au respectat dogmele bisericesti?Casatoria lui este intr-adevar binecuvantata de Dumnezeu?
Dumnezeu mi-a dat o mare incercare, poate tocmai pentru ca incerc sa imi salvez sufletul, dar persist in pacat, nu stiu.....Ceea ce stiu este ca nu as vrea sa renunt la prietenul meu, pentru ca este o persoana deosebita, nici nu vreau sa ii cer sa treaca la ortodoxism, o va face el daca va simti in adancul sufletului lui, iar daca voi, aveti o vorba buna, un sfat sau o incurajare, ori chiar o descurajare, eu le astept pe toate cu inima deschisa!
Va multumesc!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Recunoasteti persoana VladCat Generalitati 745 20.10.2016 17:32:52
Caut o persoana... Sanduu Generalitati 22 22.12.2011 15:16:28
casatoria cu o persoana nebotezata alecram Nunta 100 07.08.2011 03:36:10
Aceeasi religie sub alta forma? ap2010 Generalitati 16 06.09.2010 21:15:45
Nasi ... de alta religie! cdiasimi Nunta 51 09.02.2010 15:59:33