![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ori The Holy Bible atrage atentie asupra acestui aspect:ratiunea,in intelegerea lui Dumnezeu,nu va fi suficienta.Iti trebuie Credinta,care,prin definitie,nu poate fi obtinuta decat prin anumite cai si care,nota bene,nu poate fi inteleasa decat din interior,niciodata din exterior.Ratiunea este limitata pentru ca noi suntem limitati.Aici incepe o intreaga discutie intre intelegerea data de Dumnezeu si intelegerea umana care ar dori sa se rupa de Dumnezeu. Cumva as inclina spre opinia din articolul cu Michelangelo>,,Poate că picturile lui Michelangelo din Capela Sixtină nu arată că Dumnezeu îi dă inteligență lui Adam, ci că inteligența umana, observația și organul care le face posibile, sunt conduse direct de catre Dumnezeu". S-ar mai pune problema daca acesta cunoastere este limitata si daca limitele ei pot fi extinse.Eu cred ca da dar doar prin Credinta.Ratiunea te calauzeste pina la un punct.Dupa aceea,fiind limitata si tributara tocmai limitatului tau sistem de gandire,trebuie continuata dar continuarea poate fi doar in Credinta. Am folosit in mod intentionat triplul raport Cunoastere-Credinta-Ratiune. Acesta este opinia mea,nu doresc o polemica inutila.In alta ordine de idei>altii deja spun ca ,,Agentia Europeana Spatiala a reusit sa creeze prima imagine a Universului cu ajutorul telescopului Planck"> http://www.hotnews.ro/zoom.html?desc...niversului.jpg As cita la final o idee in care cred cu toata taria:,,Cunoașterea e poarta pe care se ajunge la adevăr, dar de la care s-au pierdut cheile; încă suntem în căutarea lor." Daca este sa ma intrebi pe mine,cheile sunt la Cel de Sus.Avem cateva linkuri si pe acesta tema^^dar sunt un pic in graba si le voi posta cu proxima ocazie.Sper sa fiu inteles. Toate cele bune Dumitru Last edited by Scotianul; 06.09.2010 at 11:31:11. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 122 | 30.06.2010 19:07:30 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 1 | 23.06.2010 15:35:14 |
|