![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Măi, măi, atâta ură și dispreț față de bărbați vă încălzește cu ceva? Dacă vă face să vă simțiți mai bine, urâți-i, disprețuiți-i, oricum ura și disprețul sunt valori creștine (amândouă, văd că vă declarați ortodoxe). Mare ispita asta de a urî și disprețui. Și ura nu este soluția, ai dreptate dragă felicitas. Cum să nu aveți dreptul la serviciu? Să vă spuneți părerea? Este cineva împotrivă? Care om cu scaun la cap se supără că femeia sa lucrează și întregește veniturile familiei? Iau ei înșiși decizia? Scutiți-i și luați și voi decizii să vedeți ce bine se vor simți când le mai luați din responsabilități și le veți împărți echitabil cu ei. O femeie independentă financiar e o binecuvântare pentru orice bărbat. Măcar pentru faptul că scapă de „mândria” de fi apăsat de preocuparea pentru ziua de mâine și grija de a se simți obligat să o întrețină numai pentru că este „masina de facut copii”. Citat:
Nu știu pe ce îți bazezi acele afirmații, dar „excepțiile” de care vorbești, s-ar putea să-ți devină regulă cunoscând mai bine nu bărbații ci oamenii în general. Credincioși sau nu, oamenii sunt mânați din variate motive în relațiile cu ceilalți. Ce-ar fi să vorbim doar despre relațiile și observațiile pe care le avem personal și să ne ferim de generalizări care nu aduc nici un serviciu nimănui. Citat:
„ce criterii sa ii iei si ce asteptari vrei sa ai de la ei” De la toți bărbații sau de la bărbatul visurilor tale? Ca o regulă de bun simț (mult enunțată, puțin asumată): să vedem mai întâi ce putem face noi pentru ceilalți și nu ce fac ceilalți pentru noi, indiferent că sunt bărbați sau femei.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=I.Calin;286058]Măi, măi, atâta ură și dispreț față de bărbați vă încălzește cu ceva? Dacă vă face să vă simțiți mai bine, urâți-i, disprețuiți-i, oricum ura și disprețul sunt valori creștine (amândouă, văd că vă declarați ortodoxe). Mare ispita asta de a urî și disprețui. Și ura nu este soluția, ai dreptate dragă felicitas.
Cum să nu aveți dreptul la serviciu? Să vă spuneți părerea? Este cineva împotrivă? Care om cu scaun la cap se supără că femeia sa lucrează și întregește veniturile familiei? Iau ei înșiși decizia? Scutiți-i și luați și voi decizii să vedeți ce bine se vor simți când le mai luați din responsabilități și le veți împărți echitabil cu ei. O femeie independentă financiar e o binecuvântare pentru orice bărbat. Măcar pentru faptul că scapă de „mândria” de fi apăsat de preocuparea pentru ziua de mâine și grija de a se simți obligat să o întrețină numai pentru că este „masina de facut copii”. Pt Calin, pe jumatate ai dreptate, dar din ce am observat eu, atunci cand femeia e independenta financiar, barbatul se simte amenintat, mai ales cand femeia castiga mai mult decat el, apare asa un fel de ranire a orgoliului masculin, ca vezi nene sotia sau prietena e mai capabila decat el, deci el nu mai e asa de competitiv pe cat vrea sa pozeze,si apar niste conflicte de iti sta mintea in bat, asa ca barbatii oricum sunt nemultumiti, daca femeia nu e independenta financiar e considerata ca o mare responsabilitate, ca sa nu ma exprim altfel, si vai ce problema pe capul barbatului, iar daca e independenta e considerata ca un fel de titan, de robot multifunctional, care dupa ce vine de la munca franta de obosita trebuie sa fie binedispusa si mereu cu zambetul pe buze, gata sa faca mancare, si ''alte chestii'' ca nu cumva sa-l deranjeze pe domnul barbat. Uite un motiv destul de important pt care apar probleme in relatie si femeia ajunge sa dispretuiasca barbatul, si in final la despartire, iar multe femei in loc sa se casatoreasca tocmai din motivul pe care l-am scris eu mai sus ajung sa traiasca in concubinaj din teama de a fi ranite, ele au invatat bine lectia nescrisa a casatoriei de la mamele lor imbatandu-se acum cu apa rece. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problemă de percepție. Rănirea orgoliului masculin? Fă-mi, te rog frumos, o favoare, am spus și mai înainte, să ne ferim de generalizări puerile. Orgoliul nu are sex, ca, de altfel, orice trăsătură de caracter, nu e nici masculin nici feminin. Eu, personal, am întâlnit în viață, mai multe femei dominate de orgoliu decât bărbați, dar nu am să îndrăznesc niciodată să spun că femeile sunt orgolioase. Dacă doar o singură femeie de pe planetă ar fi lipsită de orgoliu, tot nu aș generaliza să spun "Toate femeile sunt orgolioase". Mie nu-mi faci nici un rău prin faptul că emiți astfel de judecăți categorice, singurul rău ți-l faci ție, fiindcă relațiile tale cu bărbații sunt puse, din start, sub semnul unor prejudecăți care nu-ți vor aduce nici un folos. Dar, mă rog, nu e problema mea. Citat:
Citat:
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt sigura ca majoritatea populatiei Romaniei e convinsa ca barbatii nu pot fi fideli, pentru ca "asa-s ei". Ce e mai aiurea e ca si ei sustin ideea asta. Uite ca eu sunt convinsa ca poate, tot atata cat femeia, e egal la amandoi, tine de alegerea lor.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum bine ai spus, din păcate, o parte dintre femei (și nu puține) gândesc așa. Un exemplu: o stimabilă asistentă medicală încerca să mă convingă, acum un an și ceva, că băieții trebuie să-și înceapă activitatea sexuală în adolescență ca să "știe" ce să facă, ce să-i facă partenerei de viață, fiindcă, vezi Doamne, și aia se învață. Și mai pretindea că eu, ca tată, trebuie să-l îndrum pe băiatul meu în această onorabilă activitate și să-i explic cum să.... Sincer, m-a șocat. Am întrebat-o: dar fetele? Ele nu, mi-a răspuns, că fetele, dacă fac așa ceva, sunt c.... Și atunci cu cine să învețe băiatul meu? am ripostat eu. La Casele de Toleranță (și până atunci cu d'astea pe bani), care din necesități obiective (cum ar fi aceasta), ar trebui înființate! Și mi-a tăiat piuitul. Ceea ce i-am spus ulterior, mi-e jenă să reproduc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Interesantă părere... NU cunosc nici o situație în care vreo femeie căsătorită să nu aibă serviciu, cu excepția situațiilor de șomaj sau altele tot de acest gen (adică, imposibilitatea de a-și găsi ceva de lucru sau, știu pe cineva, care chiar ea nu vrea să fie angajată). Astea se pot întâmpla și în cazul bărbatului... "Femeia independenta se considera ca nu este ortodoxa"? De unde ai scos-o și pe asta? Familia se destramă pe alte considerente și nu datorită faptului că femeia are serviciu sau nu. Dacă ei (lui) îi place flirtul sau "ocheadele nesănătoase" sau ceva mai mult, o va face, indiferent unde, la serviciu, acasă sau aiurea. Citat:
Discuțiile acestea despre cum sunt bărbații și cum sunt femeile și identificarea unor trăsături generale care să-i diferențieze pe unii de alții nu au nimic constructiv, sunt discuții inutile, fără sens, care pot fi purtate la cafeaua de dimineață pentru cei care au o unică preocupare: "tăierea frunzelor la câini". (Referitor la asta, îmi aduc aminte, în urmă cu vreo 14 ani, un homosexual încerca să mă convingă "filosofic" și "științific" de dragostea pură și imaculată care se poate realiza între doi bărbați, pe motivul că femeile nu înțeleg bărbații și toate sunt niște c.... și toate nu sunt interesate decât de o plimbare la șosea și dacă se poate într-o mașină scumpă. Probabil, că or fi și de cealaltă parte niște "argumente".) Ce să zic, și asta am spus-o mai sus: lasă prejudecățile acolo unde le e locul și tratează oamenii ca și cum fiecare dintre ei ar fi unic, fiindcă (e un fapt banal deja) suntem unici, fiecare, în felul nostru. Și dacă dorești cu adevărat un bărbat bun, nu acesta este modul onorabil și convingător de a-l avea. Adică, cu decretarea orgoliului nețărmurit și a dorinței de dominație a bărbatului în defavoarea femeii. Sentimentul de dominație e adânc întipărit în mintea și sufletul fiecărui om și fiecare "face urât" când simte că semenul său vrea să-l "dirijeze", iarăși spun, indiferent dacă este bărbat sau femeie. Înțelegerea dintre doi oameni nu se realizează pe baza prejudecăților, iar între un bărbat și o femeie pe baza contractului conjugal civil, care poate fi încălcat la prima "nepotrivire de caracter". Relația dintre un bărbat și o femeie se întemeiează pe dragoste "până când moartea ne va despărți". Din păcate, astăzi ne plac foarte multe costumele de miri și rochia de mireasă și repetăm la nesfârșit "până când moartea ne va despărți", fiindcă de' e cool și pute a telenovelă.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 09.09.2010 at 14:58:19. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
femeia si barbatul - ore munca | romandragut | Generalitati | 91 | 10.06.2016 09:24:57 |
De ce urasc RELIGIA, dar il iubesc pe IISUS | bob2909 | Generalitati | 1 | 28.08.2012 22:28:23 |
Nu il urasc, nu am nimic cu el ! | mihele_m | Intrebari utilizatori | 2 | 26.05.2010 22:47:02 |
|