![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu sunt de acord,tot procesul este identic, si as adauga ca si finalitatea si motivatia este aceeasi, insa cum se spune "cu alta freza"..alta terminologie, personaje, inchipuiri.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dragul meu, creștinul nu caută purificarea trupului, detoxifierea etc. ca yoghinii. Finalitatea postului creștinului ortodox este cu totul alta (și poți să cauți pe acest forum sau alte site-uri ortodoxe). De pildă, creștinul ortodox (monahul) renunță la carne pe alte considerente decât yoghinul, care yoghin nu mănâncă carne fiindcă consideră că mă-sa bătrână ar putea fi încarnată în ciolanul afumat. Asta doar ca fapt divers.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Postul la crestini se tine in numele lui Hristos, al Maicii Sale, al Cinstitei Cruci, al Sfintilor Sai (Petru si Pavel, Ioan Botezatorul).
Postul yoghinilor se tine in nume propriu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Nu Andrei...finalitatea si motivatia nu sunt aceleasi, ca daca ar fi fost aceleasi nu mai erau yoghini, erau crestini :)...citeste explicatia lui georgeval...in cateva cuvinte a spus esenta si asa este
|
||||
|
||||
![]()
Stiu ca este exact ce am spus si eu. Nu te acuzam de nimic... voiam doar sa elimin dubiile in privinta cuvantului "acelasi".
|
|||
|
|||
![]()
In Hristos lumea cu toate ale ei capata un sens infinit mai inalt. De aceea, in Biserica, dieta devine post, imaginea devine icoana, cladirea devine biserica, painea devine anafura, bobul de grau si cel de strugure devin Trupul si Sangele lui Hristos, iar omul primindu-le pe toate acestea devine dumnezeu.
In Budism, si-n nicio alta religie lumea nu contribuie intr-o asemenea masura la transfigurarea omului, ca in Crestinism. |
|
|||
|
|||
![]()
Marius, o mica precizare, pt a nu exista neintelegeri legate de formulare: omul nu devine Dumnezeu, ci se uneste cu Dumnezeu, asa cum frumos spune Georgeval:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Felicitari! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 03:11:25 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
postul | o copila | Generalitati | 10 | 31.07.2010 08:15:35 |
oare cand romanii vor avea si ei un prestigiu de crestini? | alexya89 | Generalitati | 1 | 12.08.2009 12:07:13 |
Postul | adina30 | Pocainta | 22 | 22.06.2008 15:51:37 |
|