Citat:
În prealabil postat de Eugen7
eu inteleg ca dumneavoastra priviti crestinsimul din sistemul de referinta al unui ateu, ceea ce impune o privestie globala, ecumenista a crestinismului.
este adevarat ca la Sinoadele Ecumenice atmosfera a fost foarte incordata... dar adevarul a iesit la suprafata pana la urma, mai devreme sau mai tarziu... garant fiind Duhul Sfant (acum daca imi permiteti o mica "gluma", nici Domnul nu a invitat in prima zi ci un pic mai "tarziu" in cea de a treia).
Istoria Bisericii a urmat de multe ori drama Mantuitorului Hristos, tradat si vandut de unul din apropiatii lui (Iuda), incercare de sminteala prin liderul Apsotolilor (Petru, cand acesta ii cere Domnului sa nu patimeasca si sa nu moara pe cruce), parasirea de cei pe care i-a hranit (inmultire painilor), parasirea de toti cei apropiat in momentele grele (indepartarea apostolitor la inceputul patimilor rastignirii in gradina Ghetimani), lepadarea lui Petru care trebuia sa fie liderul lor (pentru ca el era purtatorul de cuvant, nu in sesul ca el trebuia sa fie mai sus decat ei).
Nici in jurul Mantuitorului nu a fost liniste si pace chiar daca il EL si in jurul lui era deplinatatea Duhului Sfant, chiar daca ingerii ii slujeau... de ce? pentru ca cel rau stia ca trebuie sa faca necontenit razboi lui Hristos si trupului Sau Biserica.
nu stiu cat va multumeste raspunsul meu.
am o rugaminte, anume sa nu mai priviti crestinismul global ci incercati va rog sa il priviti cel putin in cele trei mari ramuri ale lui: ortodox, romano-catolic si protestant (si evident neoprotestant), intrucat teologia si implicit relatia cu stiinta sunt diferite.
|
Istoria este scrisa de invingatori, niciodata de invinsi.
De unde stiu eu ca
adevarul este cel ce a iesit la suprafata? Garanteaza Duhul Sfant? Cum? Sub ce forma? De vreme Duhul Sfant, mangaietorul cum este numit, nu se simtea in aceste sinoade.
Ai si tu dreptate, dar ...
"dar Mangaietorul, Duhul Sfant, pe Care-L va trimite Tatal, in numele Meu, Acela va va invata toate si va va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu."
Este o promisiune ca, se pare, nu prea s-a realizat.