Citat:
În prealabil postat de felicitas
Pt Calin, pe jumatate ai dreptate, dar din ce am observat eu, atunci cand femeia e independenta financiar, barbatul se simte amenintat, mai ales cand femeia castiga mai mult decat el, apare asa un fel de ranire a orgoliului masculin, ca vezi nene sotia sau prietena e mai capabila decat el, deci el nu mai e asa de competitiv pe cat vrea sa pozeze,si apar niste conflicte de iti sta mintea in bat, asa ca barbatii oricum sunt nemultumiti, daca femeia nu e independenta financiar e considerata ca o mare responsabilitate, ca sa nu ma exprim altfel, si vai ce problema pe capul barbatului,
|
Problemă de percepție. Rănirea orgoliului masculin? Fă-mi, te rog frumos, o favoare, am spus și mai înainte, să ne ferim de generalizări puerile. Orgoliul nu are sex, ca, de altfel, orice trăsătură de caracter, nu e nici masculin nici feminin. Eu, personal, am întâlnit în viață, mai multe femei dominate de orgoliu decât bărbați, dar nu am să îndrăznesc niciodată să spun că femeile sunt orgolioase. Dacă doar o singură femeie de pe planetă ar fi lipsită de orgoliu, tot nu aș generaliza să spun "Toate femeile sunt orgolioase".
Mie nu-mi faci nici un rău prin faptul că emiți astfel de judecăți categorice, singurul rău ți-l faci ție, fiindcă relațiile tale cu bărbații sunt puse, din start, sub semnul unor prejudecăți care nu-ți vor aduce nici un folos. Dar, mă rog, nu e problema mea.
Citat:
iar daca e independenta e considerata ca un fel de titan, de robot multifunctional, care dupa ce vine de la munca franta de obosita trebuie sa fie binedispusa si mereu cu zambetul pe buze, gata sa faca mancare, si ''alte chestii'' ca nu cumva sa-l deranjeze pe domnul barbat.
|
Robot multifuncțional? "ca nu cumva sa-l deranjeze pe domnul barbat."? E doar problema ei. Nimeni nu o împiedică să-și "delimiteze teritoriul" și să împartă atribuțiile și sarcinile. Dacă nu știe să o facă, iarăși, problema ei. Bărbatul și femeia sunt egali în drepturi. Nu știu cum să-ți spun, dar eu când îmi aud soția vociferând, prefer să mă ocup de anumite activități, decât să îmi pierd vremea în discuții sterile de-a rolu' bărbatului și rolu' femeii. Economie de timp și "nervi". Și plus că o viață ceva mai ușoară.
Citat:
Uite un motiv destul de important pt care apar probleme in relatie si femeia ajunge sa dispretuiasca barbatul, si in final la despartire, iar multe femei in loc sa se casatoreasca tocmai din motivul pe care l-am scris eu mai sus ajung sa traiasca in concubinaj din teama de a fi ranite, ele au invatat bine lectia nescrisa a casatoriei de la mamele lor imbatandu-se acum cu apa rece.
|
Problemele apar pentru că sunt femei care s-au căsătorit cu imaginea lor despre anumiți bărbați și nu cu bărbații înșiși!