![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu sunt impotriva laudei lui Dumnezeu prin diferite forme dar care sa se incadreze in anumite limite altfel , impunandu-ne propriile gusturi s-ar putea sa ne confectionam un dumnezeu dupa propriile gusturi In neo-protestantism nu mai exista muzica sacra, muzica e doar un moft probabil pentru a atrage tinerii, si in acest scop nu exista limite sau ingradiri in a impune in adunare orice gen de muzica ne mai contand daca muzica se incadreaza in traditia crestina sau in traditia MTV Muzica sacra trebuie sa fie o rugaciune cantata, nu un moment de delectare artistica si de satisfacere a sentimentalismului, ti-asi recomanda cartea lui Christos Yannaras "Pietismul ca erezie" ca sa intelegi cel putin pozitia bisericii referitoare la muzica sacra Nu s-au interzis dar nu sunt amintite nici in Noul Testament nici in scrierile primare ale bisericii sunt curios daca aveti o deschidere atat de mare fata de instrumente, de ce ii considerati pagani pe ortodocsi deoarece folosesc cadelnite cu tamaie, cand niciun paragraf nu interzice arderile de tamaie inaintea lui Dumnezeu, ba un verset biblic din prorocul Maleahi ne spune " "Căci, de la răsăritul soarelui și până la apusul lui, mare este numele Meu printre neamuri și în orice parte se aduc jertfe de tămâie pentru numele Meu și prinoase curate, căci mare este numele Meu între neamuri", zice Domnul Savaot"(Maleahi 1:11)
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 08.09.2010 at 20:28:42. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Muzica | Patrie si Credinta | Spiritualitatea ortodoxa | 4 | 12.03.2017 00:12:54 |
Muzica | elena20 | Generalitati | 20 | 09.12.2013 21:50:52 |
Muzica | tudor2012 | Muzica Bisericeasca | 40 | 12.07.2011 19:51:20 |
muzica | petrubarko | Generalitati | 3 | 23.12.2008 02:50:24 |
|