Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2010, 20:26:10
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ok, recunosc...nici mie nu-mi plac unele lucruri, dar nu vorbeam de adunarile np, ci de muzica in general...

Sugerezi sa le spunem negrilor sa cante ce vrem noi, sau, ma rog, Biserica noastra...De ce ar face-o? Poate ca tie muzica bizantina iti spune ceva, ca ai crescut cu ea...dar sa stii ca unii nu o inteleg si nu-i vad rostul...si nici atat sfintenia. E doar o limba straina pentru ei. Sunt melodii "sectante" cu un mesaj mult mai clar si melodie decenta, care ajuta omul sa-L inteleaga mai bine pe Dumnezeu.
Una e sa le spui oamenilor ca nu trebuie sa mai pacatuiasca, deci sa nu fure, sa nu minta, sa nu ucida, etc...Dar de ce le-ai impune sa-si lege sireturile la fel ca tine sau sa se spele pe dinti in acelasi sens? In tara lor se leaga altfel sireturile, e cultura lor. Intelegi ce vreau sa spun? Pacatul este singurul lucru care desparte omul de Dumnezeu. Atat timp cat oamenii nu pacatuiesc nu-i o problema ca actioneaza diferit de noi.

Nu vorbim de faptul ca evreii aveau alta religie, ci de faptul ca Dumnezeu a primit inchinarea lor desi foloseau o gramada de instrumente. Si daca Dumnezeu a primit-o, ce suntem noi sa le astupam gura celor care fac la fel? Hmmmm?

Vreau sa vad si eu textul noii legi, si anume paragraful in care sunt interzise instrumentele si instaurata muzica bizantina. Astept.
Nu e vorba numai de muzica bizantina, evident pot exista si exista mai multe genuri de muzica sacra, bizantina e specifica ortodoxiei, gregoriana e specica , catolicilor, dar niciuna nici alta nu te duc cu gandul la discoteca
Eu nu sunt impotriva laudei lui Dumnezeu prin diferite forme dar care sa se incadreze in anumite limite altfel , impunandu-ne propriile gusturi s-ar putea sa ne confectionam un dumnezeu dupa propriile gusturi
In neo-protestantism nu mai exista muzica sacra, muzica e doar un moft probabil pentru a atrage tinerii, si in acest scop nu exista limite sau ingradiri in a impune in adunare orice gen de muzica ne mai contand daca muzica se incadreaza in traditia crestina sau in traditia MTV
Muzica sacra trebuie sa fie o rugaciune cantata, nu un moment de delectare artistica si de satisfacere a sentimentalismului, ti-asi recomanda cartea lui Christos Yannaras "Pietismul ca erezie" ca sa intelegi cel putin pozitia bisericii referitoare la muzica sacra

Nu s-au interzis dar nu sunt amintite nici in Noul Testament nici in scrierile primare ale bisericii
sunt curios daca aveti o deschidere atat de mare fata de instrumente, de ce ii considerati pagani pe ortodocsi deoarece folosesc cadelnite cu tamaie, cand niciun paragraf nu interzice arderile de tamaie inaintea lui Dumnezeu, ba un verset biblic din prorocul Maleahi ne spune "
"Căci, de la răsăritul soarelui și până la apusul lui, mare este numele Meu printre neamuri și în orice parte se aduc jertfe de tămâie pentru numele Meu și prinoase curate, căci mare este numele Meu între neamuri", zice Domnul Savaot"(Maleahi 1:11)

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 08.09.2010 at 20:28:42.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Muzica Patrie si Credinta Spiritualitatea ortodoxa 4 12.03.2017 00:12:54
Muzica elena20 Generalitati 20 09.12.2013 21:50:52
Muzica tudor2012 Muzica Bisericeasca 40 12.07.2011 19:51:20
muzica petrubarko Generalitati 3 23.12.2008 02:50:24