Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2010, 22:00:22
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Stii cum se spune>,,scepticii sunt mereu intr-o eroare.Este treaba celorlalti sa demonstreze asta" :) Eu totusi am dubii pt ca nu gasesc declaratiile artistilor.Tu,daca ai fi facut asa ceva,si ar fi devenit atat de faimoasa ,,inovatia"ta >nu ai fi vrut sa spui ceva?Presa ar fi aparut in jurul tau precum albinele la miere.

De ce sunt sceptic din perspectiva conservatorismului catolic pe acest aspect>locul acela are o profunda semnificatie istorica.Sunt sceptic cu privire la faptul ca s-ar fi decis ca tocmai acolo sa fie recreata o scena de aselenizare dar,in lumea de azi,orice este posibil.Pentru mine nu prea are sens.Nu pot comenta mai mult pt ca pe o analiza protestanta referitor la un astronaut pe o catedrala catolica voi beneficia de prezumtia de impartialitate la anul si la multi ani :)

Esti a 3 persoana care imi spune ca ma insel.Stii cum se zice>,,daca iti spune unu ca esti beat mai merge dar daca iti spun trei.." :)
Dacă vei parcurge o parte din fotografiile de la linkul indicat, vei vedea că treaba cu astronautul se înscrie perfect în noul curent new age din biserica catolică, ba chiar că e ceva nevinovat față de alte grozăvii care se comit în prezent de către ei.

Și da, am găsit numele artistului și un articol despre această sculptură. E în portugheză, se vorbește despre intențiile artistului Jerónimo Garcia legate de această reprezentare:
http://www.portaldoastronomo.org/cronica.php?id=67

Iată și o traducere în engleză a unei părți din articol:

The restoration of the Cathedral of Salamanca in 1992 integrated modern and contemporary motifs, including a carved figure of an astronaut. The use of this motif was in the tradition of cathedral builders and restorers including contemporary motifs among older ones as a way of signing their works. The person responsible for the restoration, Jeronimo Garcia, chose an astronaut as a symbol of the twentieth century.

P.S. Articolul l-am găsit în subsolul paginii wiki despre catedrală.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spune biserica despre sport si competitie? alexdu Generalitati 12 27.01.2012 09:58:21
Dinozaurii mateiash Din Vechiul Testament 42 16.05.2011 19:05:41
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? unamic Despre Sfanta Scriptura 20 24.10.2010 00:42:21
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? seby_din_brasov Generalitati 13 01.03.2009 20:51:14
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul paraschevaiasi Generalitati 1 29.10.2007 02:34:59