Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2010, 01:01:22
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dar si pedeapsa neincrederii in acest ajutor e la fel de mare.Toti cei ce nu mananca painea Domnului,sau o mananca doar ca pe o comemorare a Sa,nu sunt ai Lui.
Pentru mine dilema se rezolva simplu:chiar daca nu inteleg de ce e asa,mananc aceea paine si cred ca ea este Trupul adevarat al lui Hristos.
Dar pentru protestanti,care nu au la indemana aceasta solutie simpla,este foarte greu sa priceapa aceasta taina.
Asa ca fiti intelegatori cu ei,caci ei au indoieli la fel ca noi toti,dar nu au ajutorul harului
"Iar cel ce mananca sa nu judece pe cel ce nu mananca,caci Domnul va avea grija si de acesta.Pentru ce judeci tu pe sluga Altuia?"
Îmi pare rău dar aveți o poziție "împăciuitoare" destul de suspectă. Nu știu cât sunt sau nu de înțelegători neopocăiții, însă faptul că resping cu lejeritate adevărata credință în Dumnezeu deși mulți dintre ei au auzit-o din gura ortodocșilor, fie ei episcopi, preoți sau mireni, este o atitudine absolut condamnabilă. Întreaga istorie a creștinismului mărturisește de la începuturi și încă din sfânta scriptură credința creștină în sfânta euharistie; atunci pentru care motive se obstinează să nu creadă ceea ce Biserica lui Hristos a crezut dintotdeauna de la începuturile ei până astăzi ? Încă o dată, repet, sfânta euharistie este un lucru care în Biserica lui Hristos trebuie crezut, așa cum și întruparea Fiului lui Dumnezeu trebuie crezută, așa cum și cuvintele Mântuitorului trebuie crezute, așa cum și jertfa de pe cruce trebuie crezută, așa cum și învierea Domnului trebuie crezută, așa cum și înălțarea Domnului la cer trebuie crezută, așa cum și pogorârea Duhului Sfânt trebuie crezută !!! Cum poți să te îndoiești de sfânta taină a euharistiei, dar să crezi în întruparea Domnului Hristos, de vreme ce ambele lucruri sunt scrise în sfânta scriptură ??? Pentru care motiv îți permiți să crezi în întruparea lui Dumnezeu Care S-a făcut om, de vreme ce o asemenea realitate este în mod absolut evident deasupra oricărei capacități umane de înțelegere ?? Și dacă crezi așa ceva, care este evident deasupra puterilor noastre de gândire, atunci, te întreb, în sfânta euharistie a Bisericii lui Hristos, care și ea este o taină și o minune dumnezeiască, de ce nu vrei să crezi din moment ce și despre sfânta euharistie se scrie în scriptură ???? Care este motivul real pentru care accepți prin credință întruparea suprarațională a Fiului lui Dumnezeu, dar nu accepți prin credință sfânta euharistie a Bisericii lui Hristos, taină care de asemenea este suprarațională și despre care mărturisește nu doar sfânta scriptură ci și toată teologia creștină autentică de 2000 de ani încoace fără încetare ??? Și dacă până acuma, poate nu ai știut sau nu ți-au spus pastorii neopocăiți, despre credința adevărată creștină în sfânta euharistie, acum după ce ai aflat și după ce ți se demonstrează fără putință de tăgadă adevărul Bisericii lui Hristos referitor la sfânta euharistie, de ce atunci totuși te încăpățânezi cu obstinație la nesfârșit să nu crezi ??? Sincer, îmi pare rău dar eu nu sunt de acord cu atitudinea dumitale împăciuitoristă în această problemă, și asta tocmai pentru ce am demonstrat mai sus; în caz de necunoaștere, într-adevăr unele lucruri sunt scuzabile, însă din moment ce adevărul ți-a fost adus la cunoștință, încăpățânarea fanatică de a nu primi dreapta și adevărata credință a Bisericii lui Hristos este o atitudine absolut condamnabilă, pentru că refuzul adevăratei credințe în acest caz este făcut în cunoștință de cauză. Pe de altă parte, aici nu este vorba de a îi judeca pe neopocăiți, ci este vorba despre o critică bazată pe adevărul revelat a doctrinelor și practicilor acelora, pentru că pe ei îi va judeca Dumnezeu și prin urmare nu are rost să îmi pierd eu timpul meu cu judecarea altora. Însă problema care se pune nu este judecarea neopocăiților, ci judecarea prin prisma adevărului revelat, păstrat deplin în Sfânta Biserică a lui Hristos, a doctrinelor și practicilor neoprotestante sau chiar și protestante !!! Noi nu judecăm păcătosul sau nepăcătosul, ci judecăm păcatul și concepțiile și practicile eretice care s-au abătut de la adevărul revelat, fie că aceste concepții și practici greșite fac parte din sânul Bisericii lui Hristos, fie că fac parte din sectele "creștine" eretice.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos iRoDiOn Impartasania (Taina Euharistiei) 3 05.12.2014 15:56:39
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
euharistia si demonizatii symbian01 Exorcismul 12 11.07.2011 16:51:59
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă doctor_faustus Impartasania (Taina Euharistiei) 0 10.10.2010 19:41:27
Euharistia alecsandru Impartasania (Taina Euharistiei) 42 21.05.2009 15:17:52