Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2010, 14:12:15
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
ne cam invartim in jurul cozii.
intelegeti va rog ca este o problema de cauzalitate, adica cine decide viitorul: omul prin faptele sale sau Dumnezeu (independent de vointa si libertatea omului)? De aceea predesinarea este o idee absurda pentru ca este evident ca omul decide pentru viitorul lui si nu Dumnezeu, caci Dumnezeu pe toti ne cheama la viata intru Hristos Iisus. Aceasta este voia lui Dumnezeu, ca toti sa ne mantuim prin Iisus Hristos... dar unii dintre oameni aleg moartea.

repet:
1.in predestinare: Dumnezeu in exclusivitate decide ce se va intampla in viitor iar faptele omului nu au nici o insemnatate (adica nu conteaza).
2. intr-un tip de proorocie Dumnezeu spune omului in Duhul Sfant ce se va intampla in viitor, insa omul este cel care isi decide viitorul prin faptele sale pe care in mod liber le-a savarsit. Dumnezeu face astfel viitorul in functie de alegerea libera a omului pe principiul "dupa fapta si rasplata"! Desigur ca nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu.

caz concret proorocia lui Adam:
"Și a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele și carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său.
24. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup" Facerea 2,23-24
Deci Adam a vazut in Duhul Sfant viitorul pe care el singur si l-a ales prin caderea in pacat. Nu Dumnezeu l-a impins sa cada in pacat ca sa se implineasca proorocia.

daca va considerati crestin ortodox cautati la Sfintii Parinti aceste explicatii. Eu nu spun nimic de la mine... ci precum am invatat asa si marturisesc credinta crestin ortodoxa.
Te mai intreb o data.
Ce este scris in apocalipsa se va intimpla CUVINT CU CUVINT sau nu ???????????????
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre predestinare Savonarola Biserici Protestante 10 24.10.2011 08:38:15
Despre prestiinta si predestinare gelu001 Intrebari utilizatori 1 22.02.2010 17:05:48