Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 20:21:07
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Eu cred ca aveti dreptate amandoi, mai ales pentru faptul ca nici Sfintii Parinti nu au fost unanimi si "finali" in ce priveste chipul lui Dumnezeu in om, desi au enumerat foarte multe caracterisitici pe care le avem datorita chipului: ratiune, vointa, libertate, persoana etc.

Dar de fapt nu poate exista o definitie a chipului in om, la fel cum nu poate exista o definitie a Cuvantului lui Dumnezeu, al carui chip il purtam. Chipul are fatete infinite, pentru ca este imaginea Chipului lui Dumnezeu, adica a lui Hristos.

Asemanarea este, intr-adevar, acum, rod al virtutii. Dar doar acum, din cauza caderii. Daca omul n-ar fi cazut, asemanarea ramanea si crestea in el. Adam a avut asemanare, doar ca a pierdut-o prin cadere. Asemanarea incepe asadar cu o "regasire", o "venire in fire" la fel ca in pilda fiului risipitor. Si apoi, "merge-vom din putere in putere"
Dle Laurentiu, apreciez simtul cavaleresc al dvs (oare cati il mai au) de a
ne da dreptate amandurora, dar eu cred ca Autoritatea bate subiectivitatea.
Traditie1 reprezinta Autoritatea, eu subiectivitatea. Deci, s-o lasam asa ca-i
bine asa, cum a lasat-o Traditie1. Eu, ca ortodox subiectiv, recunosc ca ar
trebui sa fiu la gazeta de perete ca exemplu negativ de "Asa NU". Am relatii
cordiale cu asazisii "sectanti", am prieteni neortodocsi, vad ca frati ai mei
pe toti cei ce cred SINCER si din toata inima in Hristos, etc, etc, numai si
numai exemple negative si nu de ortodox model cum sunt multi pe aici.
Asa ca s-o lasam asa, ca-i bine asa, sa nu cumva sa se mai ia cineva dupa
mine ca ajunge in prapastie.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pomana mortului demna de luat in seama? Yasmina Slujba inmormantarii 46 27.02.2017 15:56:13
Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul pisi Generalitati 263 30.09.2010 18:04:58
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14