Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2010, 21:42:26
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Multi au spus-o mai delicat, eu o spun direct: Taina Cununiei are rolul de a feri cuplul de formele de posedare..Concubinajul faciliteaza aceasta si distruge pe termen lung relatia...In 2000 de ani de traditie crestina s-a ajuns nu numai la constatari evidente .., ci si la consecinte..
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 22:36:35
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Problema pe care o ridicati arata un rau mult mai profund: indicatia ca neinceperea vietii sexuale pana la o anumita varsta e legata de riscuri de sanatate. Motiv pentru care tinerii si tinerele invata ca trebuie sa aiba o "relatie", ca altfel se vor imbolnavi trupeste. De foarte multe ori asta este vehiculat chiar de catre parinti, frecvent aceasta explicatie pseudo- stiintifica apare in mediile sociale mai educate! Alaturi de conceptia conform careia trebuie sa cunosti mai multi parteneri pentru a avea snase mai tarziu la o fericire maritala , conceptiile astea fac ravagii in moralitatea societatii din ziua de azi, nu numai a tinerilor, dar si din pacate, a parintilor lor....Nu cunosc existenta unor studii seriase care sa arate ca ca exista boli ce apar daca nu ai viata sexuala, dar a celor in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala...e o literatura intreaga. Asta ca sa ma refer numai la partea strict 'tehnica"- in ceea ce priveste partea morala si cea duhovniceasca...acestea sunt imapardonabile.
Reply With Quote
Vechi 02.10.2010, 12:31:28
anatolie
Guest

Implicit

Eu nu vad nici o paralela intre a sta necununat si a fi cununat.
A nu fi cununat este o linie serpuita , rupta , stramba pentru ca azi stai cu unul/una maine altul/alta
Si a fi cununat si a respecta ceea ce inseamna cununia este o linie dreapta.
In concluzie cele doua sunt paralele? (intr-un fel sunt ca nu se vor intalni niciodata dar se vor departa, sper ca ati inteles ce am vrut sa va invat)
Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 12:16:43
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Traim intr-o lume din ce in ce mai nebuna,chiar azi am intalnit la biserica o femeie la 50 de ani ia venea mereu de mana cu sotul ei ,iar azi pangea de mama focului ca si-a gasit sotul cu una tanara de 20 de ani....
era foarte abatuta si stiind-o de mult stiiam ca erau foarte credinciosi se povedeau impataseau dar el fiind medic tentatia e mare si cu un suflet foarte bun,si se intreba cu ce a gresit de acum la batranete ramane singura??????
cred ca cazurile sunt multe unde la a doua tinerere multi barbati isi parasesc familiile pt ce?vorbesc de familii crestine si practicanti,intradevar oferta e mare si riscul e si mai mare cand i o situatie finaciara mai buna,asa cred!
nu am crezut niciodata ca un astfel de cuplu exemplar se va destrama asa usor!
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 14:29:46
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
Traim intr-o lume din ce in ce mai nebuna,chiar azi am intalnit la biserica o femeie la 50 de ani ia venea mereu de mana cu sotul ei ,iar azi pangea de mama focului ca si-a gasit sotul cu una tanara de 20 de ani....
era foarte abatuta si stiind-o de mult stiiam ca erau foarte credinciosi se povedeau impataseau dar el fiind medic tentatia e mare si cu un suflet foarte bun,si se intreba cu ce a gresit de acum la batranete ramane singura??????
cred ca cazurile sunt multe unde la a doua tinerere multi barbati isi parasesc familiile pt ce?vorbesc de familii crestine si practicanti,intradevar oferta e mare si riscul e si mai mare cand i o situatie finaciara mai buna,asa cred!
nu am crezut niciodata ca un astfel de cuplu exemplar se va destrama asa usor!
Noi , femeile, asa spunem despre barbati ca ,,e porci", cu scuze sau fara scuzele lor si nu ale noastre ! Faptul ca ,,ei merge" la biserica nu este nici o garantie atita timp cit bisericile se umplu cu itineranti, curiosi, mondeni (,,e bine, tare bine sa mergi la biserica ma , ca cica iti va merge bine !!") inerti religiosi , bonjuristi, umanisti, modernisti, sociopsihologisti... Nici macar Iuda nu a putut sa fie un garant pt. ortodoxie desi a trait in prejma si cu Mintuitorul si s-a si impartasit, deoarece in el nu era credinta (era orice altceva dar credinta curata, pura , nu !) si dorinta de mintuire! Garantia o da cel care lupta pt. mintuirea sa si nu doar si-o doreste sau filosofeaza la ea ! Cit de mult rivnitor intru mintuire este atita garantie da , desi in mod paradoxal acestia sunt ,,rejetati" de noi femeile deoarece este mai dulce sa-l luam de mentor pe ispititor care ne batjocoreste cu minciuni cum ca un astfel de barbat este stupid, absurd ! Ce sa faci cu el ? sa-ti umple casa de copii, si de icoane, si de miros de tamiie ; cind ai mai mare nevoie de el in casa auzi ca este la slujba paraclisului , ori la maslu , ori la vecernia mare cu litie din ajun de sarbatori, ori la acatist , ori prin casa vreunui bolnav sau sarantoc sa arate el cum se ajuta acesti nefericiti ; sa nu gasesti in camera lui si in biblioteca decit carti despre si cu continut bisericesc ! Ce sa faci cu unul ca acesta ? sa-ti transforme culcusul tau mult visat in biserica ? pai nu este destula aceea la care mergem duminica dimineata . Cum adica , sa pierdem masura lucrurilor si sa devenim ,,habotnici" ? la ce ne-ar folosi sa nu avem un viu discernamint in viata noastra ! Noi nu suntem calugari , ca daca ne trebuia calugaria atunci nu ne mai ,,inmaritam" ci mergeam la minastire , nu ?

Ce frumos este sa ai linga tine un ,,suflet curat" si ,,daruit" de D.zeu ! Un barbat chipes, manierat , destept asa cam gen Einstein, cu spirit de observatie, viu si cu dorinta de viata in el, cu care sa calatoresti mult, cu care sa stai l;a taclale si sa povestesti in fata unui pahar de vin cite in lume si stele, care sa fie curat mereu, sa miroase a after shave sau parfum rafinat si care sa-ti puna inima pe jar mereu ; care atunci cind te uiti in ochii lui sa vezi vazduh si sa si te simti inmuiata imediat si cuprinsa de dorul de a fi luata in brate ; care sa fie cult si rafinat sa doreasca sa te duca in excursii prin Moldova pe la minastiri sa vezi frumusetile patriei si sa constientizezi cit de frumoasa este Romania si nu numai cine stie ce tarimuri indepartate ; care sa fie in stare sa te pretuiasca la valoarea ta si sa te iubeasca cu adevarat darunidu-ti un fiu si o fica pe care sa-i faci medic la Londra si economista pe ,,Ol Stret" in America ; linga care sa imbatrinesti frumos asa incit sa-ti doresti sa porti blugi pina la 70 de ani si sa-i poti povesti nepotului cit de fericita ai fost in viata ta ! Ei da , asemenea barbati ar merita, desi nu sunt multi , multi ,,e porci" iar cei buni sunt putini si sunt repede furati de femeile destepte si care stiu ce vor in prima decada de viata a mariajului.
Cit de frumos este ca in viata sa pastrezi un echilibru just si real in toate lucrurile , sa fi decent, elegant, manierat , scolit , instruit, cu mult bun-gust si cu dorinta de a lupta tot timpul ca sa-ti fie si mai bine !
La ce s-or fi gindind aia care ii vezi in biserica , atunci cind dau cu capul in icoane cica inchinindu-se , trintindu-se pe jos zicind ca fac metanii, pupind mina popii de zici ca vor sa-i smulga piele, dind ochii peste cap in timpul crezului ori cintind de se rup de jena ... te si apuca repulsia de asemenea manifestari !

Dar ma rog, sa ne oprim aici deoarece ne putem vicia simtul estetic despre lumea lui D.zeu.
Dar poate ca intr-o zi vom povesti si despre noi femeile ... cum suntem si ce vrem !

Last edited by zaharia_2009; 03.10.2010 at 14:47:26.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Paralela intre Cruciada si Jihad ioanna Religia Islamica 6 23.01.2012 10:44:37
A trai in Hristos costel Generalitati 22 12.04.2011 14:48:01
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul sophia Impartasania (Taina Euharistiei) 37 06.03.2010 15:46:44
Ce inseamna pentru voi a trai in strainatate? Fani71 Generalitati 250 01.12.2009 22:53:20
Fuge de lumina, dar nu poate trai fara ea. Ce-i? amatyyy Generalitati 5 20.11.2009 00:34:06