![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Multi au spus-o mai delicat, eu o spun direct: Taina Cununiei are rolul de a feri cuplul de formele de posedare..Concubinajul faciliteaza aceasta si distruge pe termen lung relatia...In 2000 de ani de traditie crestina s-a ajuns nu numai la constatari evidente .., ci si la consecinte..
|
|
||||
|
||||
![]()
Problema pe care o ridicati arata un rau mult mai profund: indicatia ca neinceperea vietii sexuale pana la o anumita varsta e legata de riscuri de sanatate. Motiv pentru care tinerii si tinerele invata ca trebuie sa aiba o "relatie", ca altfel se vor imbolnavi trupeste. De foarte multe ori asta este vehiculat chiar de catre parinti, frecvent aceasta explicatie pseudo- stiintifica apare in mediile sociale mai educate! Alaturi de conceptia conform careia trebuie sa cunosti mai multi parteneri pentru a avea snase mai tarziu la o fericire maritala
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu vad nici o paralela intre a sta necununat si a fi cununat.
A nu fi cununat este o linie serpuita , rupta , stramba pentru ca azi stai cu unul/una maine altul/alta Si a fi cununat si a respecta ceea ce inseamna cununia este o linie dreapta. In concluzie cele doua sunt paralele? (intr-un fel sunt ca nu se vor intalni niciodata dar se vor departa, sper ca ati inteles ce am vrut sa va invat) Doamne ajuta |
|
||||
|
||||
![]()
Traim intr-o lume din ce in ce mai nebuna,chiar azi am intalnit la biserica o femeie la 50 de ani ia venea mereu de mana cu sotul ei ,iar azi pangea de mama focului ca si-a gasit sotul cu una tanara de 20 de ani....
era foarte abatuta si stiind-o de mult stiiam ca erau foarte credinciosi se povedeau impataseau dar el fiind medic tentatia e mare si cu un suflet foarte bun,si se intreba cu ce a gresit de acum la batranete ramane singura?????? cred ca cazurile sunt multe unde la a doua tinerere multi barbati isi parasesc familiile pt ce?vorbesc de familii crestine si practicanti,intradevar oferta e mare si riscul e si mai mare cand i o situatie finaciara mai buna,asa cred! nu am crezut niciodata ca un astfel de cuplu exemplar se va destrama asa usor! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce frumos este sa ai linga tine un ,,suflet curat" si ,,daruit" de D.zeu ! Un barbat chipes, manierat , destept asa cam gen Einstein, cu spirit de observatie, viu si cu dorinta de viata in el, cu care sa calatoresti mult, cu care sa stai l;a taclale si sa povestesti in fata unui pahar de vin cite in lume si stele, care sa fie curat mereu, sa miroase a after shave sau parfum rafinat si care sa-ti puna inima pe jar mereu ; care atunci cind te uiti in ochii lui sa vezi vazduh si sa si te simti inmuiata imediat si cuprinsa de dorul de a fi luata in brate ; care sa fie cult si rafinat sa doreasca sa te duca in excursii prin Moldova pe la minastiri sa vezi frumusetile patriei si sa constientizezi cit de frumoasa este Romania si nu numai cine stie ce tarimuri indepartate ; care sa fie in stare sa te pretuiasca la valoarea ta si sa te iubeasca cu adevarat darunidu-ti un fiu si o fica pe care sa-i faci medic la Londra si economista pe ,,Ol Stret" in America ; linga care sa imbatrinesti frumos asa incit sa-ti doresti sa porti blugi pina la 70 de ani si sa-i poti povesti nepotului cit de fericita ai fost in viata ta ! Ei da , asemenea barbati ar merita, desi nu sunt multi , multi ,,e porci" iar cei buni sunt putini si sunt repede furati de femeile destepte si care stiu ce vor in prima decada de viata a mariajului. Cit de frumos este ca in viata sa pastrezi un echilibru just si real in toate lucrurile , sa fi decent, elegant, manierat , scolit , instruit, cu mult bun-gust si cu dorinta de a lupta tot timpul ca sa-ti fie si mai bine ! La ce s-or fi gindind aia care ii vezi in biserica , atunci cind dau cu capul in icoane cica inchinindu-se , trintindu-se pe jos zicind ca fac metanii, pupind mina popii de zici ca vor sa-i smulga piele, dind ochii peste cap in timpul crezului ori cintind de se rup de jena ... te si apuca repulsia de asemenea manifestari ! Dar ma rog, sa ne oprim aici deoarece ne putem vicia simtul estetic despre lumea lui D.zeu. Dar poate ca intr-o zi vom povesti si despre noi femeile ... cum suntem si ce vrem !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 03.10.2010 at 14:47:26. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Paralela intre Cruciada si Jihad | ioanna | Religia Islamica | 6 | 23.01.2012 10:44:37 |
A trai in Hristos | costel | Generalitati | 22 | 12.04.2011 14:48:01 |
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul | sophia | Impartasania (Taina Euharistiei) | 37 | 06.03.2010 15:46:44 |
Ce inseamna pentru voi a trai in strainatate? | Fani71 | Generalitati | 250 | 01.12.2009 22:53:20 |
Fuge de lumina, dar nu poate trai fara ea. Ce-i? | amatyyy | Generalitati | 5 | 20.11.2009 00:34:06 |
|