Citat:
În prealabil postat de adiandrea6
Eu i-am cunoscut pe anglicani, si ei cred in Euharistie, si pe site am primit si alta marturie, este drept ca nu si-a divulgat biserica, o fi luterana daca asa spuneti.
Oricum, sunteti de acord ca Euharistia este o Taina sau nu? Pentru ca, daca dvs credeti ca este o Taina, inseamna ca inca nimeni nu a descifrat-o si ca atare nu puteti sa ii acuzati pe altii ca inteleg gresit ceva ce de fapt nimeni nu intelege, totul fiind o Taina. Tot ceea ce putem face este sa credem ca "este" dupa cum a zis Domnul, cum anume insa "este" ramane o Taina. Altfel nu se mai poate chema Taina Sfintei Euharistii.
|
Dragă Euharistia este o Taină a Bisericii, nu se poate oficia în afara Bisericii lui Hristos și în afara preoției sacramentale valide. Așa și noi doi putem să ne întâlnim într-un loc și să zicem că facem Cina Domnului, și o putem face, însă ce facem noi în acest caz nu are nici cea mai mică legătură cu Euharistia instituită de Hristos Bisericii cu toată credința noastră și cu tot zelul nostru pentru simplul fapt că este imposibil. O rememorare ne-Euharistică a morții lui Hristos pentru noi o putem face oricând în sufletele noastre aducându-ne efectiv aminte de jertfa Sa și smeriindu-ne, pocăindu-ne, însă Euharistia Bisericii este împărtășirea cu trupul și sângele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ceea ce este mai mult decât o rememorare personală a jertfei de pe Golgota adusă pentru păcatele noastre, ale mele și ale tale.