Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2010, 09:00:14
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
In Biserica anglicana este foarte simplu: toti cred ceea ce scrie in Biblie, asa ca toti cred ca Painea si Vinul sunt Trupul si Sangele Domnului. Avand in vedere ca Domnul nu a zis prin ce metoda painea si vinul se transforma, ei nu pot impune nimanui sa creada in transubstantialitate, cosubstantialitate etc. Ci ei cred foarte simplu: painea si vinul sunt Trupul si Sangele Domnului pentru ca asa a zis El iar ei cred ca ceea ce a zis Domnul este adevarat, cred ca trebuie sa facem asta in amintirea Lui, pentru ca asa a zis El sa facem, si cred ca trebuie sa facem acest lucru pana la a doua Lui venire, pentru ca asa a zis El, si prin asta marturisim ca El va reveni.
A fost primul lucru pe care l-am intrebat cand am fost la ei, tocmai ca sa stiu daca mai merg sau nu. Iar raspunsul m-a multumit pe deplin, asa ca nu vad unde nu as fi in comuniune de credinta cu ei. Ei nu zic nimic care sa nu respecte Biblia.
"Amintirea" trebuie interpretata ca o reactualizare-anamnesis- in teologia rasariteana nu inseamna amintire ca repetare ci ca reactualizare. Nu doar credinta in prezenta Mantuitorului in Taina Euharistiei este necesara, ci toata credinta Bisericii- ereziile diferite, nu doar cele legate de Euharistie, ii impiedica pe eretici sa participe la comuniunea Euharistica.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos iRoDiOn Impartasania (Taina Euharistiei) 3 05.12.2014 15:56:39
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
euharistia si demonizatii symbian01 Exorcismul 12 11.07.2011 16:51:59
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă doctor_faustus Impartasania (Taina Euharistiei) 0 10.10.2010 19:41:27
Euharistia alecsandru Impartasania (Taina Euharistiei) 42 21.05.2009 15:17:52