Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Deci ceea ce te deranjează e numele de Iudeea? Eu mă referam la teritoriu, nu la denumirea oficială. Iudeea e numele istoric al acestui ținut și totodată el desemnează pe locuitorii săi, Iudeea = țara evreilor. Acest teritoriu e vatra lor ancestrală, evreii fiind descendenții celor mai vechi populații canaanite, contrar legendei biblice despre o migrare din alte părți. Aceasta este concluzia cercetărilor arheologice și lingvistice.
Acuzații de antisemitism nu o să primești, dar iudeofobia ta e vizibilă.
Așa cum ți-am spus mai înainte, populația majoritară a Iudeei a continuat să fie cea evreiască (evrei mozaici și creștini, mai apoi apoi evrei musulmani care se vor arabiza), amestecată cu un număr de greci, latini și alte populații. Evrei, adică vorbeau aramaica și ebraica.
|
vorbesti serios aici? faptul ca evreii au migrat e o legenda? atunci de ce a fost nevoie sa se infiinteze statul Israel?
nu ma deranjaza denumirea.
am vrut sa arat pe de o parte ,ca la acea data Iudeea era parte a Imperiului Bizantin
pe de alta parte, ca majoritatea evreilor nu erau in Iudeea la acea data.
Imparatul Iustinian ii prigonea pe evrei..prin constantinopol.
Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Dacă populația era așa ruralizată, cum îți explici că Talmudul de la Ierusalim, Mișna și Niqqud, unele din textele de bază ale religiei iudaice au fost compuse în această perioadă în Iudeea?
|
asta-i buna..ca si cand m-ai intreba..
cum imi explic ca scrierile Sfintilor Parinti au fost compuse in perioada sau anul X
Talmudul a fost scris in decursul a catorva sute de ani.a fost definitivat la Ierusalim ..repet,nu neg continuarea prezentei lor acolo.
Daca ar fi sa arzi numai o carte ..ce ai alege intre Talmud si Coran?