![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asemenea idei trebuie alungate imediat ce vin. Nici măcar atâta timp cât respirăm o dată nu trebuie să le păstrăm în cap. Din fericire, nesimțitul nu ne atacă permanent, ci vine, aruncă porcăria înspre mintea noastră, și pleacă până la o vreme. La mine am observat că mă ajută dacă înainte de rugăciune citesc Biblia sau ceva legat de viețile sfinților. Mai ajută mult și poziția corpului: în timpul rugăciunii în genunchi ești ceva mai ferit decât dacă te rogi în picioare.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
subscriu la ce a spus d. mihnea dragomir : pozitia ingenuncheata ajuta pt concentrare iar eu mai ascult muzica bisericeasca inainte - linisteste inima si limpezeste mintea
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi-a placut postarea ta...vrednic de luat in seama acest punct de vedere.
|
|||
|
|||
![]()
da intr-adevar, cand mintea zboara in alta parte, trebuie revenit asupra rugaciunii...
dar eu una, personal, prefer sa spun o rugaciune din suflet, sa ii multumesc eu, in felul meu lui Dumnezeu sau na...de cele mai multe ori sa ii cer cate ceva, dar prefer sa o fac dupa inima si sufletul meu, nu dupa rugaciunea venita si sufletul altuia, cum sunt acatistele si rugaciunile alea prea lungi. sunt folositoare, ajuta, cine are rabdare si putere sa le citeasca de la cap la coada, dar pentru mine sunt parca prea automate, prea mecanice, nu simt chair tot ce scrie acolo. si atunci cand nu simti ce scrie in rugaciunea aia apoi incep sa zboare gandurile....la o mancare, la copii, la sot, la servici si tot asa..... cand simti ceea ce citesti, sau cand te rogi din suflet, normal ca te concentrezi asupra gandului si el nu iti mai zboara. si bineinteles ideal ar fi sa ne rugam cat de mult putem, de cate ori ne amintim, sa vorbim cu Dumnezeu, sa spunem ce avem pe suflet. ce imi plac, si mai citesc din cartea de rugaciuni, sunt rugaciunile alea scurte, care concentreaza o singura idee. si rugaciuni foarte bune sunt "Tatal Nostru" si rugaciunea inimii :" Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatostul/pacatoasa." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
rugaciunea trebuie sa fie un dialog sincer cu Dumnezeu. Trebuie sa fim constienti ca EL ne asculta si este important tonul vocii noastre, cugetul inimii noastre... nici noua nu ne convine cand cineva vorbeste cu noi si nu ne priveste (ba se mai uita si in alta parte)... sau nu este atent (vorbeste cu noi si se se mai uita si la televizor sau mai vorbeste si cu altcineva...) In concluzie la rugaciune trebuie sa alegem cele mai frumoase cuvinte sincere izvorate din inima curata si iubitoare, fiind constienti ca atunci cand ne "asezam la rugaciune" cel rau va cauta prin toate mijloacele sa ne opreasca... Last edited by Eugen7; 24.09.2010 at 10:11:44. |
|
|||
|
|||
![]()
frate,se putea sa nu avem parte de ironii?mai cauta ca ai sa gasesti,cauta o sursa autorizata in ale acestor taine si Domnul fie cu tine,poate ca n-a venit inca momentul pt. tine.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa fi binecuvintat si sa ai spor in rugaciune ! |
|
|||
|
|||
![]()
Indoieste-te ca mai existi tu insuti,dupa o rugaciune fierbinte!Atunci te transformi tu insuti in rugaciune.Indoiala este permisa oricui.
|
|
|||
|
|||
![]()
Intrebat-au unii pe avva Macarie, zicand: cum suntem datori sa ne rugam? Le-a zis lor batranul: nu este trebuinta a vorbi multe, ci a intinde adeseori mainile si a zice – Doamne, precum vrei si precum stii, miluieste! Iar de le sta razboi asupra, ziceti - Doamne, ajuta-mi! Si El stie ce e de folos si face cu noi mila.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cascatul in timpul rugaciunii | derbyc | Generalitati | 27 | 30.05.2022 12:06:29 |
Goneste gandurile | costel | Generalitati | 76 | 17.07.2013 22:18:26 |
Mintea in timpul rugaciunii | georgeval | Rugaciuni | 27 | 05.01.2013 21:56:19 |
lupta cu gandurile | consuela | Generalitati | 81 | 28.09.2009 16:42:13 |
Razboiul nevazut cu gandurile | Florin-Ionut | Pocainta | 17 | 23.05.2009 16:07:39 |
|