Citat:
În prealabil postat de lastunul
"Tăierea împrejur prefigura credința botezului”, - spuneti dvs. Daca cercetati Sfanta Scriptura (Noul Testament) veti vedea ca aceasta „credinta a botezului” o puteau avea numai persoanele mature. In plus, aceasta „credinta a botezului” era valabila numai pentru persoanele care o marturiseau.
Daca tot vreti sa luati taierea imprejur, ca argument al botezului nebiblic a pruncilora am trei intrebari:
- de ce nu sunt botezati numai pruncii de parte barbateasca (asa cum se facea la taierea imprejur)?
- cum ramane cu invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli, care ne invata ca botezul trebuie precedat de marturisirea Evangheliei, credinta, pocainta si marturisirea credintei in cele propovaduite?
- cum ramane cu afirmatiile Sfantului Apostol Pavel din 1 Corinteni7:19 sau Galateni 5:6 ? „Tãierea împrejur nu este nimic si netãierea împrejur nu este nimic, ci pãzirea poruncilor lui Dumnezeu.” „Cãci în Isus Hristos, nici tãierea împrejur, nici netãierea împrejur n-au vreun pret, ci credinta care lucreazã prin dragoste”. Dupa cum vedeti, Sfantul Apostol Pavel vorbeste despre „pazirea poruncilor” si despre „credinta care lucreaza prin dragoste”. Credeti ca acestea sunt caracterisitice bebelusilor sau persoanelor care au un grad de maturitate?
Explicatia dvs. este pur si simplu caraghioasa. In versetul anterior celui postat de dvs., Sfanta Scriptura spune: „si i-au vestit Cuvîntul Domnului, atît lui cît si tuturor celor din casa lui.”(Fapte 16:32). Se intelege clar ca acea „casa” a temnicerului din Filipi era formata numai din persoane care erau capabile sa asculte Cuvantul propovaduit de Sfantul Apostol (doar nu o fi inebunit sa propovaduiasca Cuvantul unor bebelusi). Dvs. evitati explicatiile Scripturii, inlocuindu-le cu argumentatii gen „in antichitate casa unui om insemna si copii mici și servitorii”.
Nu veti gasi nici o delimitare a varstei la care se poate boteza un om. Sfanta Scriptura (invataturile Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli) prezinta clar conditiile botezului: propovaduirea Evangheliei, credinta in cele auzite, pocainta pentru pacatele savarsite si marturisirea credintei. Daca aceste conditii pot fi indeplinite de un bebelus, nimic nu-l poate impiedica sa fie botezat. Altfel .... se cheama ca nu luam in seama Cuvantul Domnului si facem dupa mintea noastra.
Sper ca v-ati saturat sa tot veniti cu argumente de genul celor de mai sus (am observat ca atat dvs. cat si altii useri se tot agata de ele). Astept, atat de la dvs., cat si de la cei ca Mari's, Danut7, etc. momentul cand veti catadicsi sa luati in seama si invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli (asa cum le-au lasat EI, nu talmacite "duhovniceste" de alti oameni).
|
No, o mai vini unu! Dă slana 'ncoa, Marie. Adă și pălinca, a faină.
Bine ai venit, omule, stai la masa mai intai si-om vedea ce facem dupa aceea!
P.S.
"Imparati pe care lumea nu putea sa-i mai incapa/ Au venit si-n tara noastra de-au cerut pamant si apa."
Asta se aude in fundal, la radio probabil... sau o fi in mintea mea... nu stiu!