Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2010, 21:58:54
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de deschideochii Vezi mesajul
Hotul striga: HOTII!
O sa dati intr-o zi socoteala de toate ereziile voastre pe care le raspanditi si de toate minciunile pe care le scormoniti celorlalte culte luate aleator, pentru ca simplu, nu cred ca voi. Deschideti ochii bine pana nu e prea tarziu!
a.
Dragul meu, ochii ar trebui sa-i deschida aceeia care au luat Cuvantul lui D-zeu si l-au interpretat dupa ureche.
Poti sa vorbesti despre credinta in D-zeu atata timp cat Cuvantul Sau este interpretat si inteles de toti intr-un fel.
Nici la cei care pretind ca citesc si Studiaza Biblia nu este unitate in idei si invataturi....si atunci as intreba: VREA DUMNEZEU DEZBINARE PE BAZA CUVANTULUI SAU? Cine nu suporta unitatea , pacea si iubirea intre crestini, acela este care guverneaza si conduce sumedenia de secte ...
Noi vom da socoteala in fata lui Dumnezeu dupa FAPTELE NOSTRE, stim asta...dar voi toti sectarii veti da seama in fata lui D-zeu pt ca datorina neascultarii si nesupunerii fata de conducatorii Bisericii , a-ti interpretat sBiblia dupa cum v-a dus capul...

Si ca o concluzie: tu crezi ca toate sectele sunt de la D-zeu?
Ochii trebuie deschisi de voi, pt ca voi nu sunteti uniti in doctrina....
Reply With Quote
Vechi 29.09.2010, 00:30:20
deschideochii deschideochii is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Dragul meu, ochii ar trebui sa-i deschida aceeia care au luat Cuvantul lui D-zeu si l-au interpretat dupa ureche.
Poti sa vorbesti despre credinta in D-zeu atata timp cat Cuvantul Sau este interpretat si inteles de toti intr-un fel.
Nici la cei care pretind ca citesc si Studiaza Biblia nu este unitate in idei si invataturi....si atunci as intreba: VREA DUMNEZEU DEZBINARE PE BAZA CUVANTULUI SAU? Cine nu suporta unitatea , pacea si iubirea intre crestini, acela este care guverneaza si conduce sumedenia de secte ...
Noi vom da socoteala in fata lui Dumnezeu dupa FAPTELE NOSTRE, stim asta...dar voi toti sectarii veti da seama in fata lui D-zeu pt ca datorina neascultarii si nesupunerii fata de conducatorii Bisericii , a-ti interpretat sBiblia dupa cum v-a dus capul...

Si ca o concluzie: tu crezi ca toate sectele sunt de la D-zeu?
Ochii trebuie deschisi de voi, pt ca voi nu sunteti uniti in doctrina....

Nu cred ca toate sectele sunt de la Dumnezeu la fel cum cred ca pot fi si unele care vin de SUS. Asta daca secta=comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă. Daca stau bine si ma gandesc si ortodoxia s-a desprins din biserica oficiala de inainte de 1054.

Poate sa existe unitate intre unele culte, de ex: Alianta Evanghelica, chiar daca nu in toate lucrurile s-a ajuns la deplina armonie. Biblia spune "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați."
Chiar si intre Pavel si Petru a avut loc o disputa. Asta nu a insemnat insa si dezbinare.
Dezbinarea adevarata o promoveaza ortodoxismul, bagand pe toti in aceeasi oala, catalogandu-i eretici, sectanti, smintiti etc. Asta aduce dezbinare. Si dezbinarea vine de la diavol.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2010, 08:47:11
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Nici la cei care pretind ca citesc si Studiaza Biblia nu este unitate in idei si invataturi....
Aici ai nimerit-o cum nu se poate mai prost. La subiectul Cinei Domnului, TOȚI neoprotestanții cred la fel. Singurii care se detașează sunt confesiunile materialist-mistice ce interpretează împărtășania în sens magic.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2010, 11:50:03
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit Erezia neoprotestanților cu privire la Sfânta Taină a Euharistiei

După atâtea dovezi aduse din sfânta scriptură, din tradiția părinților apostolici, din tradiția părinților Bisericii, din teologia și practica Bisericii Ortodoxe dintotdeauna, de la întemeierea ei de Iisus Hristos și până azi, dovezi care afirmă și confirmă poziția susținută de Sfânta Biserica Ortodoxă cu privire la Sfânta Euharistie, devine mai mult decât evident că Biserica lui Hristos a menținut permanent adevărata credință și adevărata practică eclesială referitoare la sfânta taină a împărtășirii cu sfântul trup și sfântul sânge al Domnului Hristos, pe când sectele neoprotestante sunt în evidentă contradicție, atât în ceea ce privește credința cât și practica, cu sfânta scriptură și cu sfânta tradiție a bisericii, doctrina și practica lor cu privire la așa-zisa cină a Domnului trebuind să fie recunoscute ca eretice, nu doar sectare, iar ei înșiși odată cu acestea recunoscuți ca eretici și mincinoși, împotrivitori și neascultători, necredincioși și necunoscători, chiar și în ciuda a oricâte dovezi și argumente imbatabile li s-ar aduce și li s-au adus, ai voii și cuvântului lui Dumnezeu descoperit în Revelație.

Aceia care au conștientizat adevărata credință și au refuzat-o până la moarte, în ciuda faptului că le-a fost adusă la cunoștință și demonstrată ca adevărată, după canoanele Sfintei Biserici a lui Hristos se fac vinovați de păcat împotriva Duhului Sfânt !!! Așa că mare grijă de acum înainte pentru că voi care tăgăduiți adevărul care v-a fost adus la cunoștință nu veți mai avea nici cea mai mică scuză înaintea scaunului de judecată al Dreptului Judecător !!! Iar păcatul împotriva Duhului Sfânt are o pedeapsă pe măsură !!! Și să nu carecumva să credeți că Dumnezeu Se lasă batjocorit !!!

Evident că din toate argumentele aduse reiese că neoprotestanții, cel puțin sub aspectul Sfintei Euharistii însă și sub multe alte aspecte, propovăduiesc o altă evanghelie decât evanghelia lui Hristos. În contra unora ca aceștia a vorbit și sfântul apostol Paul în epistola către galateni:

"Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - SĂ FIE ANATEMA! Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - SĂ FIE ANATEMA!" (Galateni 1:6-9)
Reply With Quote
Vechi 29.09.2010, 22:51:34
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cred ca toate sectele sunt de la Dumnezeu la fel cum cred ca pot fi si unele care vin de SUS. Asta daca secta=comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă. Daca stau bine si ma gandesc si ortodoxia s-a desprins din biserica oficiala de inainte de 1054..
Vezi unde este una dintre problemele NP? ei nu au istorie si nici nu-i intereseaza istoria altora. Biserica ortodoxa (Bis. Rasaritului) nu s-a desprins din "biserica oficiala" cum o numesti tu... Biserica Apusului s-a desprins de Bis. Rasaritului....daca nu ma crezi pune mana pe o carte de I.B.U.

Citat:
Poate sa existe unitate intre unele culte, de ex: Alianta Evanghelica, chiar daca nu in toate lucrurile s-a ajuns la deplina armonie. Biblia spune "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați."
Chiar si intre Pavel si Petru a avut loc o disputa. Asta nu a insemnat insa si dezbinare..
Disputa a fost si intre apostoli cu privire la primirea paganilor la crestinism fara a fi taiati imprejur...DA? dar pentru a nu se face dezbinare apostolii in anul 50 s-au adunat la Ierusalim (noi ortodocsii numim acea adunare , SINOD APOSTOLIC)... de atunci si pana azi Biserica ori de cate ori a intampinat probleme , toti conducatorii ei s-au adunat intr-un sinod pt a da rezolvare problemei...cf. "in gura a 2 sau a 3 martori sta tot adevarul" (II Cor. 13,1)
Luther si toti marii fondatori de secte si erezii nu au mai cerut parerea conducatorilor Bisericii si asa s-a ajuns la erezii si secte... intreb eu :OARE NEASCULTAREA ESTE UN PACAT?
Si as mai adauga ca tot Biblia este aceea care vorbeste de "invatatorii mincinosi" si oare care sunt aceia?

Citat:
Dezbinarea adevarata o promoveaza ortodoxismul, bagand pe toti in aceeasi oala, catalogandu-i eretici, sectanti, smintiti etc. Asta aduce dezbinare. Si dezbinarea vine de la diavol.
Uite ce zice Apostolul: "Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei." Romani 16,17
sau..."10. De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." Tit 3, 10-11.

As putea continua cu o sumedenie de citate biblice prin care chiar si autorii, numesc eretici etc . pe toti amagitorii si inselatorii....
Daca si Apostolii va numesc eretici, cum sa va numim noi?/??????
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 00:58:56
deschideochii deschideochii is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.09.2010
Implicit

Citat:
Vezi unde este una dintre problemele NP? ei nu au istorie si nici nu-i intereseaza istoria altora. Biserica ortodoxa (Bis. Rasaritului) nu s-a desprins din "biserica oficiala" cum o numesti tu... Biserica Apusului s-a desprins de Bis. Rasaritului....daca nu ma crezi pune mana pe o carte de I.B.U.
Stiu istoria. Nu ma apuc sa postez ceea ce nu stiu. Am vrut sa spun ca amandoua bisericile au ca radacina o singura biserica. Eu am numit-o "biserica oficiala". Daca spuneti ca s-au desprins, inseamna ca erau unite inainte de 1054 nu? Si daca erau unite, nu formau o singura biserica? Care e deosebirea intre desprinderea ortodoxismului de biserica de dinainte de 1054 si desprinderea oricarui alt cult sau secta de biserica oficiala a timpurilor noastre?
Si NP au istorie. Ca e mai lunga sau mai scurta, mai urata sau mai frumoasa, asta e altceva.

Citat:
Disputa a fost si intre apostoli cu privire la primirea paganilor la crestinism fara a fi taiati imprejur...DA? dar pentru a nu se face dezbinare apostolii in anul 50 s-au adunat la Ierusalim (noi ortodocsii numim acea adunare , SINOD APOSTOLIC)... de atunci si pana azi Biserica ori de cate ori a intampinat probleme , toti conducatorii ei s-au adunat intr-un sinod pt a da rezolvare problemei...cf. "in gura a 2 sau a 3 martori sta tot adevarul" (II Cor. 13,1)
Luther si toti marii fondatori de secte si erezii nu au mai cerut parerea conducatorilor Bisericii si asa s-a ajuns la erezii si secte... intreb eu :OARE NEASCULTAREA ESTE UN PACAT?
In perioada in care s-au intalnit apostolii, nu exista Biblia. Era doar Vechiul Testament. Luther avea deja Sfintele Scripturi si se putea vedea ca acei conducatori ai bisericii deviasera de la cele lasate de apostoli.

Citat:
Si as mai adauga ca tot Biblia este aceea care vorbeste de "invatatorii mincinosi" si oare care sunt aceia?
Invatatorii mincinosi sunt cei care propovaduiesc o alta evanghelie. Fiecare poate sa-i "detecteze" citind Biblia.

Citat:
Uite ce zice Apostolul: "Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei." Romani 16,17
sau..."10. De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." Tit 3, 10-11.

As putea continua cu o sumedenie de citate biblice prin care chiar si autorii, numesc eretici etc . pe toti amagitorii si inselatorii....
Daca si Apostolii va numesc eretici, cum sa va numim noi?/??????
Sunteti extrem de subiectiv. As putea scrie multe despre cultul mortilor si al moastelor si despre alte practici care seamana mai mult cu practicile voodo.

Last edited by deschideochii; 30.09.2010 at 01:01:00.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 09:37:54
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca spuneti ca s-au desprins, inseamna ca erau unite inainte de 1054 nu?
Si daca erau unite, nu formau o singura biserica?
Care e deosebirea intre desprinderea ortodoxismului de biserica de dinainte de 1054 si desprinderea oricarui alt cult sau secta de biserica oficiala a timpurilor noastre?.
Da, pana in 1054 biserica era una. Dar Satanei nu i-a placut si nu-i va placea niciodata pacea si unitatea crestinilor, imi dai dreptate? De aceea a cautat si a si reusit sa sfasie Biserica lui Hristos.
Repet, nu BO. s-a desprins de cea catolica, ci invers. De ce? In primul rand NEASCULTARII... acest pacat care a dus nu numai la caderea primului om, ci si la faramitarea Bisericii.
Hristos ii spune lui Petru ca pe baza marturisirii sale va zidi Biserica pe care nici portile iadului nu o va sfarama...

Citat:
Si NP au istorie. Ca e mai lunga sau mai scurta, mai urata sau mai frumoasa, asta e altceva..
Parerea mea este ca o istorie nu tine 20, 50 , sau 100 de ani...Fiecare cult NP are un inceput si va avea un sfarsit. Inceputul e cauzat de 1-2 oameni certati cu morala (in unele cazuri) care au reusit sa traga dupa ei pe cei slabi in credinta.

Citat:
In perioada in care s-au intalnit apostolii, nu exista Biblia. Era doar Vechiul Testament. Luther avea deja Sfintele Scripturi si se putea vedea ca acei conducatori ai bisericii deviasera de la cele lasate de apostoli. .
Este adevarat ca nu exista Biblie, dar cine a scris Biblia? oare nu tot ei? au facut cumva cursuri pentru a scrie biblia?... D-zeu a fost Cel care i-a luminat pe apostoli si in Scrierile lor , dar si in vorbirea lor....(pana aici, cred ca imi dai dreptate)...deci, daca D-zeu este cel care i-a luminat pe Apostoli, de ce nu i-a mai luminat si cu privire la problemele Bisericii primare, a facut D-zeu nedreptate?
Iti dau tot eu raspunsul: D-zeu a dorit ca in activitatea pastoral-misionara a Apostolilor (si mai tarziu, dupa exemplul sinodalitatii) sa existe COLABORARE intre misionarii lui D-zeu.

Citat:
Invatatorii mincinosi sunt cei care propovaduiesc o alta evanghelie. Fiecare poate sa-i "detecteze" citind Biblia..
Nu stiu ce inseamna "o alta evanghele", dat stiind faptul ca fiecare cult are o viziune aparte si o interpretare proprie a Scripturii...

Citat:
Sunteti extrem de subiectiv. As putea scrie multe despre cultul mortilor si al moastelor si despre alte practici care seamana mai mult cu practicile voodo.
Eu vreau sa scot in evienta dor ca NEASCULTAREA si NESUPUNEREA fata de conducatorii Bisericii a dus la DEZBINARE.
Iti spun ca daca cultul mortilor si al sfintelor moaste nu ar fi conforme cu Biserica si vrerea lui D-zeu, ar pieri... dar acestea doua (si altele) sunt mai vechi decat cultele NP.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 15:08:54
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Iti spun ca daca cultul mortilor si al sfintelor moaste nu ar fi conforme cu Biserica si vrerea lui D-zeu, ar pieri... dar acestea doua (si altele) sunt mai vechi decat cultele NP.
Argumentele vechimii și al toleranței lui Dumnezeu nu sunt valide. Vedem în jurul nostru multe practici păgâne cu o vechime considerabilă ce vin în contradicție cu Cuvântul lui Dumnezeu, cu toate acestea Dumnezeu încă nu intervine prin judecățile Sale. Să nu ne așteptăm ca acestea să dispară de la sine!
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 15:51:02
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Argumentele vechimii și al toleranței lui Dumnezeu nu sunt valide. Vedem în jurul nostru multe practici păgâne cu o vechime considerabilă ce vin în contradicție cu Cuvântul lui Dumnezeu, cu toate acestea Dumnezeu încă nu intervine prin judecățile Sale. Să nu ne așteptăm ca acestea să dispară de la sine!

Orice erezie , minciuna sau secta daca nu este de la D-zeu va disparea... dar iata ca ceea ce voi numiti X sau Y nu au disparut de sute de ani de zile, ceea ce mie imi da convingere ca este de la D-zeu si nu in contradictie cu voia Sa....
Nu vezi ca sectele sau faramitat in bucatele, si in bucatele... exemplu il ai din secta ta: nu era suficient doar adventisti, dar aceasta secta s-a faramitat iarasi in alte bucatele, AZS si Advent. reformisti...si poate or mai fi si altii...
De ce s-au faramitat? pentru ca au tendinta sa se desfiinteze, ca nu sunt de la D-zeu.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 17:37:47
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit Erezia neoprotestanților cu privire la Sfânta Taină a Euharistiei

După atâtea dovezi aduse din sfânta scriptură, din tradiția părinților apostolici, din tradiția părinților Bisericii, din teologia și practica Bisericii Ortodoxe dintotdeauna, de la întemeierea ei de Iisus Hristos și până azi, dovezi care afirmă și confirmă poziția susținută de Sfânta Biserica Ortodoxă cu privire la Sfânta Euharistie, devine mai mult decât evident că Biserica lui Hristos a menținut permanent adevărata credință și adevărata practică eclesială referitoare la sfânta taină a împărtășirii cu sfântul trup și sfântul sânge al Domnului Hristos, pe când sectele neoprotestante sunt în evidentă contradicție, atât în ceea ce privește credința cât și practica, cu sfânta scriptură și cu sfânta tradiție a bisericii, doctrina și practica lor cu privire la așa-zisa cină a Domnului trebuind să fie recunoscute ca eretice, nu doar sectare, iar ei înșiși odată cu acestea recunoscuți ca eretici și mincinoși, împotrivitori și neascultători, necredincioși și necunoscători, chiar și în ciuda a oricâte dovezi și argumente imbatabile li s-ar aduce și li s-au adus, ai voii și cuvântului lui Dumnezeu descoperit în Revelație.

Aceia care au conștientizat adevărata credință și au refuzat-o până la moarte, în ciuda faptului că le-a fost adusă la cunoștință și demonstrată ca adevărată, după canoanele Sfintei Biserici a lui Hristos se fac vinovați de păcat împotriva Duhului Sfânt !!! Așa că mare grijă de acum înainte pentru că voi care tăgăduiți adevărul care v-a fost adus la cunoștință nu veți mai avea nici cea mai mică scuză înaintea scaunului de judecată al Dreptului Judecător !!! Iar păcatul împotriva Duhului Sfânt are o pedeapsă pe măsură !!! Și să nu carecumva să credeți că Dumnezeu Se lasă batjocorit !!!

Evident că din toate argumentele aduse reiese că neoprotestanții, cel puțin sub aspectul Sfintei Euharistii însă și sub multe alte aspecte, propovăduiesc o altă evanghelie decât evanghelia lui Hristos. În contra unora ca aceștia a vorbit și sfântul apostol Paul în epistola către galateni:

"Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - SĂ FIE ANATEMA! Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - SĂ FIE ANATEMA!" (Galateni 1:6-9)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii carmina Impartasania (Taina Euharistiei) 18 19.12.2010 13:50:01
Taina sfintei impartasaniei DAMIAN Impartasania (Taina Euharistiei) 4 18.12.2010 16:32:23
Despre Taina Spovedaniei adimirea Generalitati 10 10.11.2009 15:09:52
taina sfintei spovedanii rotarufelicia Pocainta 6 02.01.2007 13:41:14