![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu va incumetati sa credeti ca cine va sufla in gindire asemenea pareri sau chiar capacitati ar fi D.zeu ! Ce nevointe duhovnicesti aveti dvs. ? Nici sa nu incercati sa va obisnuiti cu idea ca ce, D.zeu da harismele sale acolo unde vrea el : f. rar intr-un om imbunatatitit dar ,,la minut" intr-altul ignorant si nepocait ! Aceasta idee nu este de la D.zeu deoarece in realitate nu este chiar asa . Obisnuiti-va insa cu intrebarea :,, pt. care nevointa si credinta profunda si viata curata in duh si adevar , nalucirile mele sa fie de la D.zeu ? " Astfel va va fi mai usor sa treceti peste ispite . Parapsihologia, psihotronica , nu este o ,,stiinta" sau capacitati prin binecuvintarea lui D.zeu ! Poate ca v-ar fi de folos urmatoarea poveste petrecuta cu preacuviosul parinte Paisie Aghioritul si un tinar yoghin : acest tinar s-a dus special in muntele Athos ca sa-l vada pe parinte si sa se convinga el ce puteri are de devenise atit de cunoscut si inafara Athosului fara ca sa fie un ,,mental" sau yoghin renumit ! Dupa ce a asteptat mai multa vreme in curtea chiliei batrinului pt. a vorbi cu el , cind a sosit timpul si gheronul a iesit in curte dupa cite cuvinte de amabilitate tinarul l-a intrebat pe calugar : parinte ia sa vedem , dumneata poti face ce fac eu ? si a inceput sa se concencentreze pe o piatra pina ce a spart-o . Ca sa il convinga pe batrin ca nu este intimplare a mai facut la fel cu inca citeva , dupa care l-a intrebat : ei, sa vad, dumneata ce poti face ? Desi batrinul s-a intristat deoarece a inteles de unde ii vine aceasta putere tinarului ( nu din concentrarea mintii lui !) s-a aplecat, a luat o piatra de pe jos , a insemnat-o cu semmnul sfintei cruci si ia spus : acum sparge-o si pe aceasta ! Tinarul a zimbit , s-a uitat segalnic la batrin si a inceput sa se concencentreze . Si s-a concentrat si s-a concentrat dar nimic . A repetat pasele de concentrare dar tot nimic . Atunci l-a intrebat : tu cu ce putere lucrezi ? Iar batrinul i-a raspuns : eu stiu ca lucrez cu mila si puterea lui Hristos dar tu nu sti ca lucrezi cu a satanei ! Tinarul s-a intristat rau dar batrinul l-a mingiiat , l-a sfatuit si l-a convins sa se se faca ortoodx adevarat si sa parasesca degraba yoga cit de atragatoare ar fi ea ! Nu stiu daca va place sau daca ar putea sa va foloseasca povestioara sar ar fi bine sa luati aminte !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 03.10.2010 at 19:53:18. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? | tigerAvalo9 | Generalitati | 84 | 05.09.2011 08:32:49 |
Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
O importanta intrebare.... | AndruscaCIM | Botezul | 19 | 23.09.2009 23:25:40 |
|