![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
cam asa gandeam si eu
si totusi, "soborniceasca" inseamna "sinodal, conform soborului" unde "sobor" este "reuniune, intrunire, conciliu, sinod, adunare de arhierei sau de preoti, totalitatea unor preoti sau calugari dintr-un loc" (cf. Dictionarul lui Scriban, 1939) sau "intemeiat pe hotararile sinoadelor ecumenice" iar "sobor" este "adunare, intrunire, consfatuire, sfat, sinod; slujba religioasa ortodoxa oficiata de un numar mare de clerici" (cf. DEX) in concluzie, "soborniceasca", in Crez, cam schimba sensul termenilor initiali din Crez ![]() originea cuvantului este, evident, slava cam la fel s-a format in limbile slave numele zilei de sambata "Суббота" e slavizare a cuvantului ebraic "ShaBBaT" = "a se odihni" pe de alta parte, pentru "soborniceasca" gasesc in rusa "католический" asa este in Crezul in ruseste? Citat:
folosirea termenului "soborniceasca" in Crez s-a facut ulterior deci, ar trebui vazuta istoria delimitarilor ulterioare ale ortodocsilor fata de catolici si ale catolicilor fata de ortodocsi dar unde? caci fiecare isi spune si isi sustine propria versiune... si apoi, nici nu s-a folosit termnul "ortodoxa" in Crez
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Cred intr-UNA" | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 7 | 14.05.2013 18:40:56 |
Sfanta Cruce pe jos, intre semiluna si steaua lui David, intr-o biserica ortodoxa | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.11.2012 12:09:35 |
catolicii cred intr-un lucru foarte posibil | tigerAvalo9 | Generalitati | 135 | 30.04.2010 07:13:06 |
ce sa cred? | camiluncan | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.07.2009 23:17:59 |
Asa cred io! | consuela | Generalitati | 22 | 05.06.2007 16:01:03 |
|