Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2010, 15:40:37
Patmos's Avatar
Patmos Patmos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Sfânta Evanghelie după Ioan

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
asta este singura afirmatie? doar in evanghelia dupa Marcu este afirmatia asta? Isus vb despre el ca "fiul omului", cum ramane cu fiul lui Dumnezeu?
Capitolul 17

1.Acestea a vorbit Iisus și, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăvește pe Fiul Tău, ca și Fiul să Te preaslăvească.
2.Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viață veșnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
3.Și aceasta este viața veșnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
4.Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârșit.
5.Și acum, preaslăvește-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuți, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea.
6.Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau și Mie Mi i-ai dat și cuvântul Tău l-au păzit.
7.Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine;
8.Pentru că cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit și au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieșit, și au crezut că Tu M-ai trimis.
9.Eu pentru aceștia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.
10.Și toate ale Mele sunt ale Tale, și ale Tale sunt ale Mele și M-am preaslăvit întru ei.
11.Și Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt și Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzește-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem și Noi.
12.Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; și i-am păzit și n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
13.Iar acum, vin la Tine și acestea le grăiesc în lume, ca să fie deplină bucuria Mea în ei.
14.Eu le-am dat cuvântul Tău, și lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
15.Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzești pe ei de cel viclean.
16.Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
17.Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
18.Precum M-ai trimis pe Mine în lume, și Eu i-am trimis pe ei în lume.
19.Pentru ei Eu Mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfințiți întru adevăr.
20.Dar nu numai pentru aceștia Mă rog, ci și pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor,
21.Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
22.Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
23.Eu întru ei și Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârșiți întru unime, și să cunoască lumea că Tu M-ai trimis și că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
24.Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
25.Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
26.Și le-am făcut cunoscut numele Tău și-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu în ei.

Last edited by Patmos; 05.10.2010 at 15:50:59.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2010, 23:19:03
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patmos Vezi mesajul
Capitolul 17

1.Acestea a vorbit Iisus și, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăvește pe Fiul Tău, ca și Fiul să Te preaslăvească.
2.Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viață veșnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
3.Și aceasta este viața veșnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
4.Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârșit.
5.Și acum, preaslăvește-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuți, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea.
6.Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau și Mie Mi i-ai dat și cuvântul Tău l-au păzit.
7.Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine;
8.Pentru că cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit și au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieșit, și au crezut că Tu M-ai trimis.
9.Eu pentru aceștia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.
10.Și toate ale Mele sunt ale Tale, și ale Tale sunt ale Mele și M-am preaslăvit întru ei.
11.Și Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt și Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzește-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem și Noi.
12.Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; și i-am păzit și n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
13.Iar acum, vin la Tine și acestea le grăiesc în lume, ca să fie deplină bucuria Mea în ei.
14.Eu le-am dat cuvântul Tău, și lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
15.Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzești pe ei de cel viclean.
16.Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
17.Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
19.Pentru ei Eu Mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfințiți întru adevăr.
20.Dar nu numai pentru aceștia Mă rog, ci și pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor,
21.Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
22.Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
23.Eu întru ei și Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârșiți întru unime, și să cunoască lumea că Tu M-ai trimis și că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
24.Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
25.Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
26.Și le-am făcut cunoscut numele Tău și-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu în ei.
citatele tale sustin ceea ce spun eu (ca Isus este un om cu mult har, cu o misiune, un ales al lui Dumnezeu dar nu fiul sau), si nu ca Isus ar fi fiul lui Dumnezeu

ex:

aici se face clara diferenta intre Tine, singrul Dumnezeu SI Isus Hristos, care a fost TRIMIS.

iarasi, se intareste ideea ca Dumnezeu l-a trimis pe Isus in lume (cu o misiune)

etc.

Mai mult, Isus vorbeste deseori despre oameni drept "fiii lui Dumnezeu", ceea ce arata clar ca prin "fiu al lui Dumnezeu
Isus vede nu o relatia de filiatie in sensul clasic al cuvantului ci o relatie de recunostinta de la fiu (oameni) catre creator (parinte)
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 09:06:25
Patmos's Avatar
Patmos Patmos is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
citatele tale sustin ceea ce spun eu (ca Isus este un om cu mult har, cu o misiune, un ales al lui Dumnezeu dar nu fiul sau), si nu ca Isus ar fi fiul lui Dumnezeu
Wassabi,imi este clar ca Sfanta Treime este este o realitate complet necunoscuta tie,ceea ce face inutil orice dialog.

Cozia, nu te amagi singur.Din cele scrise de tine se observa ca esti complet strain de ortodoxism.Il ironizezi pe acel om,Gheron,desi ceea ce spune el te depaseste complet,dovada si reactia ta,cand ai raspuns la bunatate cu ironie.Sunt multi lupi in blana de oaie,precum esti tu Cozia.Modul nesimtit si tupeist in care te-ai adresat acelui om arata intentiile tale,pentru ca cine vrea sa faca rau nu se poate preface la infinit.

Degeaba incercati sa loviti in Hristos si in fundamentul ortodoxismului.Veti da socoteala pentru sminteala si erezia voastra dar nici macar asta nu intelegeti.Dupa ce ca mergeti spre intuneric mai vreti sa-i trageti si pe altii dupa voi.

Sfânta Evanghelie după Marcu

Capitolul 5

1.Și a venit de cealaltă parte a mării în ținutul Gadarenilor.
2.Iar după ce a ieșit din corabie, îndată L-a întâmpinat, din morminte, un om cu duh necurat,
3.Care își avea locuința în morminte, și nimeni nu putea să-l lege nici măcar în lanțuri,
4.Pentru că de multe ori fiind legat în obezi și lanțuri, el rupea lanțurile, și obezile le sfărâma, și nimeni nu putea să-l potolească;
5.Și neîncetat noaptea și ziua era prin morminte și prin munți, strigând și tăindu-se cu pietre.
6.Iar văzându-L de departe pe Iisus, a alergat și s-a închinat Lui.
7.Și strigând cu glas puternic, a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiule al lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Te jur pe Dumnezeu să nu mă chinuiești.
8.Căci îi zicea: Ieși duh necurat din omul acesta.
9.Și l-a întrebat: Care îți este numele? Și I-a răspuns: Legiune este numele meu, căci suntem mulți.
Vechi 06.10.2010, 10:01:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Wassabi,imi este clar ca Sfanta Treime este este o realitate complet necunoscuta tie,ceea ce face inutil orice dialog.
inteleg. si eu cred ca este inutil orice dialog cu oameni fanatici. in afara de a crede orbeste, fara pic de judecata, in literele unei carti, nu puteti face altceva. faptul ca biserica a facut o multime de afirmatii dovedite false de-a lungul timpului nu va spune nimic. mintea voastra nu mai judeca, v-ati ingropat in fanatisme si repetari la infinit ale versetelor biblice pe care nu le-ati inteles ci doar v-au facut mintea inceata.
orice incercare de a discuta pe temeiuri logice, pline de sens, despre credinta, Dumnezeu, Isus etc este sortita esecului cu voi, oamenii fanatici. Cand nu mai aveti argumente logice incepeti cu acuzatii ("veti da socoteala") exact precum inchizitia, diferenta este ca nu aveti alta putere decat cuvintele amenintatoare din spatele monitorului.
Atat tu cat si Gheron sunteti departe de esenta crestinismului ,care este iubirea, nu ce a spus Marcu, Ioan, nu cu cati i se scrie un nume si nu de cate ori te duci la biserica. Degeaba faceti ce faceti daca in inima nu aveti iubire ci mandrii nejustificate si ura fata de cei care va arata adevarata forma a vietii voastre spirituale.
am cerut argumente LOGICE si mi s-au adus niste citate din biblie, unele dintre ele care nici macar nu sustineau ceea ce spuneti voi. nu repetand de sute de ori spusele unei carti il vei intelege pe Dumnezeu. Tu chiar crezi ca Dumnezeu atat a putut face? Sa ajunga la tine NUMAI prin scrierile unei carti vechi de mii de ani? Chiar crezi ca asta este ceea ce vrea Dumnezeu de la oameni? Sa repete papagaliceste ce scrie in Biblie/Coran/Vede/etc??? Sunteti intr-o mare eroare, va bateti joc de bunul cel mai de pret pe care vi l-a dat Dumnezeu, mintea si ratiunea voastra. Ce face omul diferit de animale? Mintea, RATIUNEA! Iar voi o negati, o alungati, v-o atrofiati repetand la nesfarsit versete biblice si aruncand amenintari celor care va spun, argumentat, logic si pasnic ca ceea ce faceti este o activitate obsesiva si nicidecum una spirituala. Spiritualitatea inseamna eliberare, inseamna spirit liber, deschis, iubitor si nu un suflet inchis propria-i temnita.

Last edited by wassabi; 06.10.2010 at 10:19:10.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 10:25:35
Patmos's Avatar
Patmos Patmos is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
inteleg. si eu cred ca este inutil orice dialog cu oameni fanatici. in afara de a crede orbeste, fara pic de judecata, in literele unei carti, nu puteti face altceva. faptul ca biserica a facut o multime de afirmatii dovedite false de-a lungul timpului nu va spune nimic. mintea voastra nu mai judeca, v-ati ingropat in fanatisme si repetari la infinit ale versetelor biblice pe care nu le-ati inteles ci doar v-au facut mintea inceata.
orice incercare de a discuta pe temeiuri logice, pline de sens, despre credinta, Dumnezeu, Isus etc este sortita esecului cu voi, oamenii fanatici. Cand nu mai aveti argumente logice incepeti cu acuzatii ("veti da socoteala") exact precum inchizitia, diferenta este ca nu aveti alta putere decat cuvintele amenintatoare din spatele monitorului.
Atat tu cat si Gheron sunteti departe de esenta crestinismului ,care este iubirea, nu ce a spus Marcu, Ioan, nu cu cati i se scrie un nume si nu de cate ori te duci la biserica. Degeaba faceti ce faceti daca in inima nu aveti iubire ci mandrii nejustificate si ura fata de cei care va arata adevarata forma a vietii voastre spirituale.
am cerut argumente LOGICE si mi s-au adus niste citate din biblie, unele dintre ele care nici macar nu sustineau ceea ce spuneti voi. nu repetand de sute de ori spusele unei carti il vei intelege pe Dumnezeu. Tu chiar crezi ca Dumnezeu atat a putut face? Sa ajunga la tine NUMAI prin scrierile unei carti vechi de mii de ani? Chiar crezi ca asta este ceea ce vrea Dumnezeu de la oameni? Sa repete papagaliceste ce scrie in Biblie/Coran/Vede/etc??? Sunteti intr-o mare eroare, va bateti joc de bunul cel mai de pret pe care vi l-a dat Dumnezeu, mintea si ratiunea voastra. Ce face omul diferit de animale? Mintea, RATIUNEA! Iar voi o negati, o alungati, v-o atrofiati repetand la nesfarsit versete biblice si aruncand amenintari celor care va spune, argumentat, logic si pasnic ca ceea ce faceti este o activitate obsesiva si nicidecum una spirituala. Spiritualitatea inseamna eliberare, inseamna spirit liber, deschis, iubitor si nu un suflet inchis propria-i temnita.
wasabi,in cazul tau,ca si in cazul lui Cozia,adevarata fata a iesit la lumina.Ca un prefacut ai cautat mai intai sa smintesti sub pretextul de a afla unde scrie ca Mantuitorul este Fiul lui Dumnezeu.Cand ai vazut ca Sfanta Scripura nu iti sustine aberatiile smintitoare,atunci ai cotit-o bursc,ca la Ploiesti,spre ratiune,ca sa ai teren de manevra mai mare.Invatatura lui Hristos te strangea tare rau,ceea ce confirma cele spuse de Sfântului Apostol Pavel in Epistola către Galateni :

Capitolul 1

7.Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!

Eu nu te-am amenintat cu nimic dupa cum vezi.Sfantul Apostol Pavel v-a prevenit referitor la ceea ce faceti dar in caderea voastra nici macar de un Apostol nu mai ascultati,chiar daca va lamureste si despre puterea Sfintei Scripturi si despre pericolul la care va expuneti singuri.

Prin fiecare cuvant al tau,prin intentia ta evidenta ai probat cele spuse de Sfantul Apostol Pavel si in acest mod,fara sa iti dai seama,au putut si restul sa vada,daca se mai indoia cineva,cat adevar este in cele spuse in Sfanta Scriptura.Asa le pune-n ordine Dumnezeu mai wasabi,sa ajutati cand voi vreti de fapt sa faceti rau.

Sfintii Parinti ne-au spus multe invataminte ziditoare dar oare sa-ti mai spun de ele sau or fi si ei niste fanatici?In ortodoxism esti in interiorul Adevarului lui Hristos da tu si cei ca tine,prin ceea ce faceti, meritati cele spuse de catre Cel care este Calea,Adevarul si Viata: ,,Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești".
Vechi 06.10.2010, 10:39:24
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit Hristos Iisus este Dumnezeu adevarat si om adevarat

Sfanta Scriptura este clara, la fel si invatatura Sfintilor Parinti si a Bisericii Ortodoxe: Hristos Iisus este Dumnezeu adevarat si om adevarat.

Sfanta Scriptura spune fara echivoc: "Fiul cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui" (Ioan1,18) deci Fiul este SINGURUL NASCUT al Tatalui, din Tatal si intru totul asemenea cu Tatal in afara de nastere.

"Eu si Tatal una suntem" (Ioan 10,30)
"Eu sunt in Tatal si Tatal este in Mine" (Ioan 10,38)
"Toate cate face Tatal asemenea face si Fiul intocmai" (Ioan 5,19)
"Precum Tatal are viata in Sine asa i-a dat si Fiului sa aiba viata in Sine" (Ioan 5,26)
"Toti sa cinsteasca pe Fiul precum cinstesc pe Tatal" (Ioan 5,23)
"Nimnei nu ia viata mea de la Mine, putere am ca sa imi pun sufletul si putere am ca iarasi sa il iau" (Ioan 10,17-18)
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 12:21:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Fiul este SINGURUL NASCUT al Tatalui
exact, asta e si problema. Dumnezeu nu naste fii. N-a facut-o niciodata. De ce ar fi Isus exceptia? Ca asa au spus niste oameni? Nici macar Isus nu ar fi spus FARA ECHIVOC ca este fiul lui Dumnezeu. Cuvintele lui Isus au fost de inspiratie divina. Eu vreau sa ii urmez calea, insa calea adevarata, nu cea la mana a treia, cea povestita din povestile altora. Cum pot crede ca Isus este fiul lui Dumnezeu cand el n-a zis asta. Cum pot crede in ce spun oamenii bisericii cand aceeasi oameni au ucis si torturat oameni pt ca nu le impartaseau credinta sau au facut sfinti niste ugicasi (Constantin cel Mare, Stefan cel Mare etc). Asta este calea lui Dumnezeu? Cea in care te rogi unor ucigasi de oameni? Chiar vreau sa inteleg cum de puteti sa urmati cuvant cu cuvant ce va spune biserica desi biserica a facut multe greseli, si-a dovedit interesul direct in ale lumii si nicidecum in cele spirituale. Asa de mult va impresioneaza apelul la autoritate? Cum se impaca constiinta voastra cu faptul ca aceeasi biserica s-a dovedit, de nenumarate ori ca fiind lumeasca si nicidecum divina?
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 13:20:50
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Implicit

uite mai wassabi, ti-am ales la intamplare ceva din sfintii Parinti Sfantul Isaac Sirul, caci este dureros, pe mine ma doare sufletul cand vad oamenii saracii batandu-se cu pumnii in piept si contrazicand niste dogme si ignorand pe Sfintii Parinti nestiind ei de ce LUMINA se lipsesc.. te rog, te implor, cateva minute ca sa se arunce samanta intelepciunii in sufletul tau, nici sa citesti nu trebuie caci este audio! rogu-te asculta si fii cu adevarat intelept!
asculta:
http://filocalia-audio.blogspot.com/...uvantul-2.html
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 14:18:14
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
wasabi,in cazul tau,ca si in cazul lui Cozia,adevarata fata a iesit la lumina.Ca un prefacut ai cautat mai intai sa smintesti sub pretextul de a afla unde scrie ca Mantuitorul este Fiul lui Dumnezeu.Cand ai vazut ca Sfanta Scripura nu iti sustine aberatiile smintitoare,atunci ai cotit-o bursc,ca la Ploiesti,spre ratiune,ca sa ai teren de manevra mai mare.Invatatura lui Hristos te strangea tare rau,ceea ce confirma cele spuse de Sfântului Apostol Pavel in Epistola către Galateni :....

acum este la moda ca toti sa scrie ortodox la profil: si musulmanii si misanii
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 14:59:25
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
acum este la moda ca toti sa scrie ortodox la profil: si musulmanii si misanii
nu ii inteleg pe oamenii astia. de ce se ascund? de ce cauta sa sminteasca? de ce nu au curajul si demnitatea sa spuna clar ce credinta au?

pot foarte bine sa aleaga la profil "alta credinta" si sa scrie tot ce le trece prin cap.

adevarul iese la iveala mai devreme sau mai tarziu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Iisus fiul lui Dumnezeu? cosmotech Generalitati 6 16.10.2011 19:25:44
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 13:02:11
Dl IIsus stia ca este fiul lui Dumnezeu? annajanette Generalitati 27 28.06.2010 14:03:42
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? gpalama Secte si culte 23 31.05.2010 22:07:54
FIUL, sau UNUL din fii lui Dumnezeu andreicozia Din Noul Testament 17 23.02.2010 22:25:31