![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Barbatilor, iubiti pe femeile voastre precum si Hristos a iubit Biserica. Femei, fiti supuse barbatilor vostri, ca Domnului. Hristos a iubit asa mult Biserica, incat S-a dat cu totul pe Sine pentru ea. Gasim aici dezvoltat acest subiect: http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...casatoriei.htm P.S. Cred ca se subintelege ca femeia este datoare sa asculte de barbat atata timp cat barbatul asculta de Hristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
FOARTE CONVENABIL pentru barbati ceea ce afirmi tu aici sus si tare!...si ma mira, deoarece esti femeie si ar trebui sa tii cu ele! Pai daca barbatul asculta de Hristos, iar El ii vorbeste rar, sau niciodata din cauza pacatoseniei lui( ca doar nu-i sfint sa auda voci si sfaturi de la Hristos):))) el s-a aranjat pe viata, pe cind femeia trebuie sa asculte de tot ce-i turuie gura barbatului si sa fie ca o proasta sluga si servitoare. Imi pare rau de voi, si pe undeva va meritati soarta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Nu, femeia nu trebuie sa faca totul, dupa cum nici barbatul, ci impreuna trebuie sa faca totul. Biserica spune clar - ca cel ce nu munceste sa nu manance. Nu mai este cazul sa vorbesc de faptul ca cei doi devin un trup si ca asta inseamna ca un madular nu poate face nimic fara celelalte madulare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Parte a problemei poate fi ceea ce a mentionat parintele Iustin Parvu de curand si anume ca suntem destul de sleiti de puteri in zilele noastre, si dupa cum s-a si dovedit, un caine batran poate invata trucuri noi daca are o alimentatie foarte sanatoasa, dupa cum dovedeste si un produs natural nou aparut care determina cresterea producerii de celule stem. Deci, orientarea catre alimente ecologice alaturi de unele produse ale stupului, renuntarea la carne care s-a dovedit ca creste vitalitatea, blandetea si starea de sanatate substantial, la care se pot adauga si suplimente de tipul noni capsule, nu mai scump decat pastila de algocalmin pot asigura fondul pentru a duce mai bine si mai multe sarcini la bun sfarsit. Pe de alta parte, nu trebuie uitat faptul ca a-ti invata aproapele sa devina mai responsabil nu este un dar pe care fiecare a reusit sa si-l dezvolte la timp si insotit de iubirea necesara, astfel ca am vazut destule emisiuni intr-o vreme cu animale de companie care dezvoltau comportamente neplacute sau distructive pe care stapanul efectiv nu reusea sa le inteleaga si sa le faca fata, dar o personalitate afectiv-intuitiva reuseste sa-l invete si pe stapan sa rezolve respectiva problema. Avem in prezent o mare problema cu responsabilitatea, avem milioane de hectare de terenuri care trebuie rapid impadurite numai in Romania si asteptam lectia foametei care a fost invatata in alte parti ca sa investim ecologic in solurile a caror sanatate se reflecta in a noastra proprie. Fata de acum 150 -200 de ani, nu cred ca mai avem 10% din paduri si 10% soluri sanatoase, iar lectia se apropie ...rapid... Oare nu s-ar putea implica si armata, dar cine sa realizeze gravitatea situatiei, grav era pentru poporul ales in pustie ca nu mai aveau carnea si altele din robie, ori pentru cei mai incarcati cu pacate...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DIn nou, in timp ce femeie asculta la turuiala barbatului care o pune foarte amanuntit la punct cind are chef, ca doar ii este superior, barbatul asculta filozofeala unora si altora care vorbesc chipurile din partea lui Hristos, adica complet subiectiv, pentru ca o poti BRODI EXACT CUM VREA INIMIOARA TA sa pice, adica in avantajul barbatului. Asta-i ascultarea "de Hristos" care vrei sa mi se explice?:)))) Hai sa fim seriosi! crezi ca suntem copii? Hristos in scripturi a vorbit putin pe tema asta si foarte evaziv, la modul general, asa ca sfaturi, si evident ca noi barbatii am intors-o cum ne convine DUPA MODELUL IUDAIC si ne-am facut stapinii FEMEILOR! |
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Cleopa Ilie spunea ca un barbat devine pe jumatate femeie,iar femeia devine pe jumatate barbat si amandoi devin un singur trup in momentul in care se casatoresc.Aceasta este pozitia bisericii ortodoxe,si cred ca nu numai.Ca sunt femei care accepta orice umilinta si de multe ori violenta,numai pentru a fi "in rand cu lumea" e vina lor in exclusivitate.
|
|
||||
|
||||
![]()
foarte interesanta tema,respect toate parerile,dar m-am oprit la tine draga andreicozia pt.ca mi-a placut cel mai mult puctul tau de vedere,cu atat mai mult ca vine din partea unui barbat,permite-mi sa te felicit pentru educatia de care dai dovada,deasemeni si pe cei care ti-au insuflat-o.
Am fi tare fericiti,fericite daca ar fi mai multi printre noi cu aceasta gandire,educatie,ajungand aici mi-am amintit povestea trista,dar adevarata,pe care am trait sa o vad cu ochii mei,si care ma intristeaza si azi,cand imi amintesc de ea,ca acum de exemplu........si cu permisiunea dvs as dori sa vi-o imparasesc,spre a fi invatatura si spre evitarea acestor fapte daca este cu putinta pe viitor; eram copil de vreo 7-8 ani cand langa noi s-a mutat o familie ,la prima vedere o fam. obisnuita iar eu am fost primul fericit,ca aveau 2 baieti.....ceva mai mari decat mine cu 2-3 ani si aveam cu cine sa ma joc.....eu singur fiind la parinti....tatal lor,parea un om bun tot timpul cu zimbetul pe buze ,iar mama lor,imi parea sfioasa,si supusa,totdeauna cu o vorba buna,adesea o vedeam pe mama lor mai tarziu vanata,cand la un ochi cand la celalalt cand cu gura sparta,o vedeam ca imi zimbea cu tristete,dar imi zimbea de fiecare data.....anii au trecut noi am crescut si ne-am urmat cursul vitii fiecare,cei doi prieteni ai meis-au facut ....politisti,s-au casatorit,cel mare primul care s-a casatorit a avut o fetita in primul an de casatorie,sotia lui am intalnit-o de nenumarate ori........la fel ca pe mama lor.......vanata,pe fata,pe maini,pe brate.......a murit la 32 de ani ....de ciroza hepatica(!)ramanand fetita lor orfana de mama de la o varsta frageda,iar fratele cel mic s-a casatorit cu o fosta colega de a noastra de scoala,deci ne cunosteam cu toti,iarasi si el a avut 3 copii 2 fete si un baiat,cu cate ma intalneam adesea,la biserici,sau la manastire care era aproape de cartierul nostru si spre durerea mea .....tot la fel,era plina de echimoze,cu copilasi intodeauna dupa ea,copii nostri au fost si ei prieteni buni,au fost la aceiasi scoala,iar la parintii mei si ei le ziceau....tot bunici idesi nu eram rude ,ci doar prieteni. si vecini,iarasi alti ani a trecut,iar la varsta de 39 de ani prietenul cel mic,care avea trei copii sastins din viata.....tot de ciroza hepatica,iar nevasta lui ramand singura cu 3 copii de crescut,fetele s-au casatorit,iar fiul lor cel mic acum..........este la facultatea de teologie,spre SLAVA SI MARIREA LUI DUMNEZEU,si cred ca acum poate va inceta violentele din aceea familie,dar nu pot sa nu ma intreb cate oare astfel de cazuri nu sunt ascunse sau musamaizate,doar de dragul de a fi in randul lumii,asa cum am citit pe acest sitte.Iar mama lor s-a stins din viata dupa o lunga si grea suferinta de 9 ani de paralizie ,tintuita la pat si la un an dupa ea si tatal lor......... Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Este foarte ciudat sa vad atatea comentarii si intr-o asemenea maniera "discutate" pe un asemenea forum, dar e bine. Cunoasterea este un mare dar dat de Dumnezeu; posibil ca in urma oricaror polemici sa apara si idei noi care sa ne lumineze mintea. Daca ar fi asa este bine.
Va intrebati adesea de ce femeia are o pozitie inferioara in multe relatii de cuplu? De ce se intampla asta intr-o lume in care cuvantul lui Iisus ar trebui sa fie pretuit... tocmai pentru ca nu este luat in considerare. E un citat pe care cred si sper ca toti l-ati citit (poate nu si cei din exemplele pe care l-ati adus in discutie, poate ar tebui sa o faca, daca vor putea) De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. 2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. 3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. 4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. 5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. 6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. 8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; 9. Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. 10. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa. 11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. 12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu. 13. Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. La baza oricarie relatii, ar trebui sa stea iubirea. DACA BARBATUL L-AR IUBI PE DUMNEZEU, DACA FEMEIA L-AR IUBI PE DUMNEZEU, CU SIGURANTA SE VOR IUBI, SE VOR RESPESTA SI SE VOR PRETUI TOATA VIATA. VOR INTELEGE CA SUNTEM EGALI IN FATA LUI. Noi suntem mai presus de trup, spirite, suntem suflete. De acea relatii, indiferent de natura lor, vor functiona frumos atunci cand sufletele implicate vor fi compatibile si vor functina perfect cand iubirea fata de Bunul Dumnezeu va fi mereu in "inimile" celor implicati. Dumnezeu este mereu cu noi, suntem noi oare mereu cu El? NADEJDE, CREDINTA SI DRAGOSTE. Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne lumineze mintile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by timeea89; 05.10.2010 at 20:26:59. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
zeul fotbal,una din minunile lui Dumnezeu ! | Radu32 | Generalitati | 42 | 12.07.2010 23:08:37 |
CE TREBUIE SA FACA BOR? | justiniann | Generalitati | 46 | 03.02.2010 21:33:04 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
Fotbal si credinta | CatalinM | Generalitati | 4 | 25.08.2009 21:40:14 |
|