![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Suferinta oamenilor are drept cauza pacatele lor si ale inaintasilor. Pentru ca pacatele se iarta dupa mila, insa consecintele lor raman dupa dreptate. Nu poti sa mananci porcarii toata viata si, daca te pocaiesti la 50 de ani, sa te astepti sa traiesti sanatos pana la adanci batranete. La fel, copiii mostenesc cele bune si cele rele in codul genetic. In filosofia hindusa, samsara cauta sa-l mantuiasca fortat pe om, ca in cele din urma atmanul sau sa fie absorbit de impersonalul Brahman. Unde este atunci libertatea omului, daca el prefera raul? Vointa lui este negata de karma (in fond, vointa cui, din moment ce atmanul nu presupune si personalitatea omului).
|
|||
|
|||
![]()
wassabi cred ca pasajul citat de tine se refera la "nasterea din apa si din Duh" adica la botez in nici un caz la reincarnare.
Prostia conform careia daca nu reuseste sa se pocaiasca in viata aceasta da replay si mai traieste odata tine poate la cei care refuza sa creada ca viata este scurta si ca doar viata asta o au la dispozitie ca sa faca ceea ce trebuie. E ceva gen culcatul pe-o ureche "lasa ca daca nu reusesc acum ma trimite Dumnezeu inca odata si ma schimb atunci". Sa nu amestecam credintele care sustin reincarnarea cu crestinismul ca ajungem ca in Babilon ( again ). Last edited by Eliana; 08.10.2010 at 15:40:27. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Reincarnarea si primii Crestini | zsuleica | Generalitati | 12 | 19.01.2011 12:42:34 |
utentul Antoni0 disparut | ucristian | Umanitare | 203 | 18.07.2010 16:26:06 |
|