Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2010, 09:39:46
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
Acum imi explic cum se impartasesc unele persoane in a doua, a treia zi de Craciun sau chiar pe data de 01 ianuarie- era o mare dilema pentru mine; Sincer, avand in vedere ca in zilele cand ne impartasim suntem purtatori de Hristos......nu mi-as dori sa transform aceasta taina intr-o obisnuinta saptamanala. Ma indoiesc deasemenea de pregatirea si vrednicia generala pentru impartasirea saptamanala.Putini, extrem de putini trebuie sa fie cei cu adevarat vrednici de asta; dar cu siguranta acestia nu se impartasesc in fiecare duminica.Sa nu ne comparam totusi cu marii sfinti ai Bisericii sau daca ne comparam sa fim la nivelul lor cu trairea! Iar in acest caz nu am mai avea ce cauta pe internet, nici macar pe acest forum.
Asadar, impartasania este de maxima importanta insa luata cu dreapta socoteala
Aici ai dat singura raspunsul : "Nu mi-as dori sa transform aceasta taina intr-o obisnuinta saptamanala"
Cred ca cel mai mare pericol al desei impartasiri pentru un crestin din zilele noastre este obisnuinta,adica a lua Sfintele Taine ca ceva banal,obisnuit.Aici este pericolul.Si mai este unul ,cel al mandriei ,in sensul ca esti printre putinii care se impartasesc des si poti sa cazi in ganduri trufase.
In rest,din practica,si din o anumita logica,nu se pune problema vredniciei,sau pregatirii mai deosebite pentru cei care se impartasesc mai rar,pentru ca ,cei care se impartasesc mai des au o pregatire mult mai buna decat cei care se impartasesc rar.Nu o demonstrez asta aici decat daca mi se cere.
Concluzia este cea care am mai spus-o: sa se impartaseasca fiecare cat de des sau cat de rar vrea si simte nevoia.
"Cel care mananca sa nu judece pe cel care nu mananca,si cel care nu mananca sa nu judece pe cel care mananca"
Mie personal,mi se pare ca impartasirea la cel mult trei saptamani este buna,chiar si parintele Cleopa recomanda sa nu treaca 40 de zile.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2010, 13:55:54
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
...
Concluzia este cea care am mai spus-o: sa se impartaseasca fiecare cat de des sau cat de rar vrea si simte nevoia.
...
si cu pregatirea necesara
Reply With Quote
Vechi 09.10.2010, 14:13:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
si cu pregatirea necesara
Pregatirea este cea mai importanta , caci nu sunt putine cazuri cand Sfanta Impartasanie se face cu nevrednicie spre osanda celui Impartasit ! De acea fiecare sa-si gandeasca bine traseul si mai ales sa-si caute un Duhovnic bun . Un Duhovnic bun nu inseamna neaparat "drum liber " la Sfanta impartasanie oricum si oricand , un Duhovnic bun va fi si un Duhovnic sever , in sensul bun al cuvantului. Multi isi schimba des duhovnicul , pentru a gasi calea cea mai usoara , dar nu este corect astfel , furandu-ne , pana la urma , propria caciula . Doamne ajuta !
Vechi 09.10.2010, 21:08:16
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul

Mie personal,mi se pare ca impartasirea la cel mult trei saptamani este buna,chiar si parintele Cleopa recomanda sa nu treaca 40 de zile.

Da, si eu sunt de aceiasi parere. Duhovnicul meu asta mi-a si recomandat. Cred ca este calea de mijloc. Pentru cine crede ca POATE sa se impartasesac saptamanal....bravo lor

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne impartasim des sau rar? Va_iubesc Impartasania (Taina Euharistiei) 978 17.05.2017 02:29:00
Cum sa ne impartasim? Adriana-Simona Impartasania (Taina Euharistiei) 21 09.01.2014 14:17:16