![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca cel mai mare pericol al desei impartasiri pentru un crestin din zilele noastre este obisnuinta,adica a lua Sfintele Taine ca ceva banal,obisnuit.Aici este pericolul.Si mai este unul ,cel al mandriei ,in sensul ca esti printre putinii care se impartasesc des si poti sa cazi in ganduri trufase. In rest,din practica,si din o anumita logica,nu se pune problema vredniciei,sau pregatirii mai deosebite pentru cei care se impartasesc mai rar,pentru ca ,cei care se impartasesc mai des au o pregatire mult mai buna decat cei care se impartasesc rar.Nu o demonstrez asta aici decat daca mi se cere. Concluzia este cea care am mai spus-o: sa se impartaseasca fiecare cat de des sau cat de rar vrea si simte nevoia. "Cel care mananca sa nu judece pe cel care nu mananca,si cel care nu mananca sa nu judece pe cel care mananca" Mie personal,mi se pare ca impartasirea la cel mult trei saptamani este buna,chiar si parintele Cleopa recomanda sa nu treaca 40 de zile. |
|
|||
|
|||
![]()
si cu pregatirea necesara
|
|
||||
|
||||
![]()
Pregatirea este cea mai importanta , caci nu sunt putine cazuri cand Sfanta Impartasanie se face cu nevrednicie spre osanda celui Impartasit ! De acea fiecare sa-si gandeasca bine traseul si mai ales sa-si caute un Duhovnic bun . Un Duhovnic bun nu inseamna neaparat "drum liber " la Sfanta impartasanie oricum si oricand , un Duhovnic bun va fi si un Duhovnic sever , in sensul bun al cuvantului. Multi isi schimba des duhovnicul , pentru a gasi calea cea mai usoara , dar nu este corect astfel , furandu-ne , pana la urma , propria caciula . Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, si eu sunt de aceiasi parere. Duhovnicul meu asta mi-a si recomandat. Cred ca este calea de mijloc. Pentru cine crede ca POATE sa se impartasesac saptamanal....bravo lor
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|