Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2010, 20:59:38
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de un.simplu.gand Vezi mesajul
RUGACIUNEA CELOR 7 ARHANGELII

Vreau sa stiu parerea voastra despre aceasta raugaciune?,sunt niste arhangeli cam necunoscuti pentru mine,eu nu am mau auzit de:Vrahil,Salafil etc.
Multumesc!
Sfintii Parinti impart ingerii in trei grupe de cate trei cete.
Prima grupade ingeri este formata din:serfafimi,heruvimi si sfintele tronuri
A doua grupa: domnii,, puteri si stapanii
A treia grupa: incepatorii, arhangheli si ingeri.
Sfintii arhangheli sunt in nr. de sapte: Mihail, Gavriil,rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil si Varahiil.
Mihail: se talcuieste "puterea lui Dumnezeu" si este voievodul ostirilor ceresti si cel dintai din ceata sfintilor arhangheli
Gavriil : se talcuieste "barbat-Dumnezeu", este arhanghelul bunelor vestiri de bucurie, avand misiunea de avesti oamenilor tainele cele mari , dumnezeiesti.
Rafail: are darul tamaduirilor de neputintele omenesti si calatoreste cu oamenii care ii cer ajutorul si cei care merg in calatorii lungi, mari, grele.
Uriil : are darul de a lumina pe cei intunecati
Selatiil: este rugator fierbinte pentru neamul omenesc
Gudiil: este slavitor al lui Dumnezeu, intaritor celor ce se nevoiesc la fapte bune
Varahiil: este aducator de binecuvantare dumnezeiasca pe pamant si impartitor de dar.
Concluzia: se pare totusi ca rugaciunea este ortodoxa

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
inmormantarea celor ucisi ralucapurcel Slujba inmormantarii 7 14.09.2012 20:33:01
Inmormantarea celor nenascuti andreicosmovici Dogmatica 35 23.08.2012 17:26:49
Talcuirea celor 7 evanghelii io8nut Maslul 2 04.12.2011 12:17:08
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
adresat celor din strainatate C-tin Biserica Ortodoxa Romana 71 13.07.2008 00:33:31