![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
TREI CUVINTE
de Alexei Mateevici Eu știu trei sfinte cuvinte Ce trec din gură în gură. Durerea și jalea acestui pământ Sfințenia lor nu o fură; Acel ce în ele deloc n-a crezut, Credința și cinstea de mult și-a vândut. Unu-i Domnul – Preasfântă voință În toate voințele noastre, Și una-i în toate Preasfânta Ființă Mai sus de-nălțările-albastre; Trec anii-n zbor și se pierd ca fumu-n văzduh, Același rămâne în veci Sfântul Duh. Patria-n lume-i ca o oază-n pustiu, Sunt eu, ești tu, e tot ce iubim. Sunt câmpuri, altare, morminte și tot ce e viu, E tot ce poate fi mai concret, mai sublim; Acest adevăr pentru noi nu-i ascuns, Și pruncii cei mici de mult l-au pătruns. Să-ntemeiem o familie, să creștem copii, Așa e rostul în viață. Să-i iubim, să-i cinstim pe părinți, Cel Sfânt așa ne învață; De vrei să-L urmezi – apoi fugi de păcat Și sufletul tău păstrează-l curat. Păziți trei cuvine, și rostul lor sfânt Treceți-l din gură în gură, Căci durerea și jalea acestui pământ Sfințenia lor nu o fură, Și cel ce-n sfințenia lor a crezut Credința și cinstea nu și-a pierdut. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 19:48:25 |
|