Citat:
În prealabil postat de gabriela8
Inteleg ce vrei sa spui Ory si totusi e importanta ascultarea. Adica de nu se schimba calendarul in Romania atunci totul era in regula dar asa au ramas mici comunitati independente. De ce stilistii refuza sa primeasca preotul pe nou? Din cate stiu la inceput nici nu aveau ierarh si s-a hirotonit episcop de catre preot ceea ce nu e corect; mai stiu si faptul ca Sfantul Munte nu recunoaste stilistii din tara noastra iar atunci cand vin in tara preoti de acolo slujesc cu cei de pe nou, oare de ce? 
|
Aici tine totul doar de principii, de ce acela acepta sa slujeasca cu cutare si celalalt, nu...
Insa, nu este deloc adevarat ca cei pe vechi si-au facut Episcop prin hirotonirea de catre preot. Asa ceva nu se poate si nici nu exista. Au fost Preasfintitul Evloghie Ota si Galaction Cordun, in schimb, cei pe nou au considerat ca prin neascultare cad obligatoriu in caterisire si astfel s-a considerat ca nu mai aveau puterea oficiala de-a savarsi hirotonii.
Gasesti scrieri in acest sens cu duiumul,daca cauti, eu nu am prea multe cunostinte si nici nu ma intereseaza, fiindca, din partea mea ADEVARUL sta in fapte si in constiinta, in duh, nu in niste carti de biblioteca , numai constiinta le insufleteste si nu arta cititului. Uneori credem ca aceasta credinta nu are de-a face cu moralitatea si cu omenia fiintei noastre...o imensa eroare.
Prea multa politica mistica !