![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce bine ar fi, măcar pe cei din familie, să nu-i lăsăm singuri și să-i ajutăm.
http://poeziiortodoxe.com/razvan-cla...batranul-tata/ |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
daca vorbeste mult, inseamna ca are si cu cine, deci prin urmare nu e atat de singur...sau cum?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Oamenii sunt singuri pt ca nu mai exista prietenie adevarata.Majoritatea sunt doar pe interes adica vorbesc azi cu o persoana pt ca vor ca ea sa le ofere ceva,maine cu alta care ofera altceva,se casatoresc pt bani,judeca,critica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
LACRAMIOARE LACRAMIOARELE ti le-am cules buchet din ochii nenumaratelor nopti in care mi-ai vegheat visul desprins pletelor adiate tandru de vantul vremii soptita desmierdare tamplelor ostenite scarii asceza implinirii prin ceea ce-ti sunt azi mainelui izvor recunostintei pentru tine icoana fara pret fiorul meu profund diminetilor surasului tau nepretuit dar trezirii murmurandu-mi ce fericita esti oricat mi-ar fi tremurat pasul cararii altei directii decat cea ducand in....sus... tu esti acum fetita mea minune ingereasca pana si vantul in nerabdarea sa plange ca trecerii ii sunt jertfite mame .............................. oglinda iubirii mele insa te va alinta mereu ramai eterna, pura si suava REGINA primordiala iar eu boboc plebeu ! TE IUBESC ! cat de mult ma bucur ca existi ! din Jurnalul Meu Blue(mamei) ! ( sentimente).....in fiecare.....zi.....din fiecare clipa ! |
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu generalizam- mai gasim motive sa credem in Ortodoxia lucratoare.Sunt destui oameni buni in lume, care nu cauta doar avantaje!Avantajele le poti obtine si prin munca cinstita- cat da Dumnezeu.Sa luam ce au bun oamenii in ei- au destule- sa nadajduim!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Singuratatea parintilor care au copii!!!!! mama mea a plecat la Domnul,acum 10 ani ,de atunci tata e singur ....ne are pe noi doua fete ,care mereu mergem la el cu o vorba buna,cu ceva bun...cu simpla prezenta.....nu-i deajuns......s-a imbolnavit destul de urat,incit face un tratament la neurologie....explicatia medicului=singuratatea=.........nu stim ce sa mai facem cu el(il iubim,il respectam,il ajutam cu ce putem)NU AJUNGE!!!!!cred ca pina la urma este o cruce pe care i s-a randuit sa o duca pina la sfarsitul vietii,in felul asta sufera si el, si noi fetele lui.Asta e....ne rugam ptr .el sa poata duce aceasta cruce pina la sfarsit.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu confundam totusi singurateta cu necesitatea de a iti purta crucea.Doar in singuratate iti simti esecul care a fost viata ta,si cauti cu adevarat la Dumnezeu.Singurateta e o buna cale pentru ruperea de valtoarea ademenitoare a vietii.
Trebuie sa traim intre oameni,dar daca nu avem nimic de daruit degeaba traim.Atunci,mai buna e singurateta,pentru a ne re-invata sa pretuim oamenii. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma inspaimanta imaginea iadului ca vesnicie a singuratatii. De aici constientizam insa nefirescul si tragismul omului singur inca din lumea aceasta, care prin singuratate pregusta, in viata fiind, suferinta iadului. Este acea singuratate voita, pe care o cauta omul intr-un mod egoist. Omul care nu poate iubi si nu se poate darui. Omul care nu poate trai pentru altcineva, ci numai pentru sine. Celelalte forme ale singuratatii sunt mult mai usoare si pot fi depasite mai usor decat aceasta.
Ideal ar fi ca singuratatea sa ne apara drept o realitate asupra careia trebuie sa ramanem suverani. Sa ne folosim de singuratate doar in calitatea ei vindecatoare. Altfel ne poate "ucide". Altfel spus, atunci cand simtim ca ni se strecoara in sufltet, sa nu o lasam sa ne copleseasca, iar atunci cand ne simtim coplesiti de lume si cele ale ei, sa cautam singuratatea, folosindu-ne de ea ca si de un "medicament", insingurandu-ne pentru o vreme. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Implica insa atata libertate si constientizare. Este greu, daca nu imposibil, a arata unui om agitat roadele si folosul acestei stari. Mereu am privit singuratatea ca pretuire a celor dragi. Greu de spus mai mult. Fiind singur (fizic) am putut sa ma cunosc si pe mine, dar si sa invat "sa ma fac tuturor toate". Singuratatea cea buna este solutia intregii crize actuale. Setea de spectacol si de stiri fara rost seaca sufletul omului de tot ce are el mai bun si mai odihnitor.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Singuratatea | iosif | Generalitati | 16 | 29.06.2012 23:01:46 |
singuratatea | eudiana | Generalitati | 85 | 06.06.2012 22:28:59 |
singuratatea | Bogescu | Pocainta | 6 | 22.11.2008 19:00:03 |
|