Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.10.2010, 18:54:07
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
As vrea sa-mi explice si mie cineva, cu argumente serioase (dar scurt, va rog, fara linkuri) cum anume un cip, fie el si imlplantat, ne poate deposeda de liberul arbitru, care face parte din chipul lui Dumnezeu in om?
Fani, daca prin cipul acela ajungi sa fii comandat cum adica sa mai ai liberul arbitru? Eu imi imaginez ca in filmul acela "Soldatul universal" cand omora la comanda, deci facea tot ce i se spunea. Sigur poate nu e prea buna comparatia insa stiu ca cei care accepta cipul devin delasatori in cele duhovnicesti intinzand mana raului
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 19:55:10
coldworld coldworld is offline
Banned

Data înregistrării: 14.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Sigur poate nu e prea buna comparatia insa stiu ca cei care accepta cipul devin delasatori in cele duhovnicesti intinzand mana raului
cum te poate face sa comiti fapte rele, un simplu cip?
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 20:02:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coldworld Vezi mesajul
cum te poate face sa comiti fapte rele, un simplu cip?
Mie imi sunt clare lucrurile. Nu stiu poate sa le explic astfel incat sa nu mai fie nelamuriri si indoieli. Daca nu vi se pare un real pericol pentru mantuire atunci spuneti-mi care este scopul lui, adica pentru ce e necesar cipul daca am putut trai atatia ani fara?! Mi se pare o aberatie sa "aparam" cipul cand se cunosc dedesubturile
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 20:15:33
coldworld coldworld is offline
Banned

Data înregistrării: 14.10.2010
Implicit

Citat:
Mie imi sunt clare lucrurile.
Asa vi se pare, in realitate problema e mult mai complexa.

Citat:
Daca nu vi se pare un real pericol pentru mantuire atunci spuneti-mi care este scopul lui, adica pentru ce e necesar cipul daca am putut trai atatia ani fara?!
Intreaba pe mami si pe tati, pentru ca tu esti mica si habar nu ai nimic de viata asta !
Este necesar ca toti oamenii sa fie prelucrati informatic, pentru ca omenirea s-a inmultit si nevoile au crescut, de aceea pentru a tine evidenta platilor, pentru a evita haosul financiar la toate nivelele, pentru a implementa o ordine in societatea in care traim, sunt necesare, chiar foarte necesare. Acum nu se mai merge la medic cu o hartie scrisa de mana ci cu un card, pe care sunt trecute diagnosticul avut, forma de asigurare, datele personale etc. Cand te duci la farmacie, nu se mai pot face escrocherii cu retete, pentru ca totul este inregistrat si astfel iti iei medicamentul cu compensatie. Asta numai asa, niste exemple din viata cotidiana...Unde nu este ordine este haos si nebunie! Deci cardurile sunt foarte bune. Si orice instrument economic care usureaza tranzactiile de orice fel si toate operatiunile de tip economic.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 14:50:05
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Fani, daca prin cipul acela ajungi sa fii comandat cum adica sa mai ai liberul arbitru? Eu imi imaginez ca in filmul acela "Soldatul universal" cand omora la comanda, deci facea tot ce i se spunea. Sigur poate nu e prea buna comparatia insa stiu ca cei care accepta cipul devin delasatori in cele duhovnicesti intinzand mana raului
Nimeni pe lumea asta nu poate scoate din om imaginea lui Dumnezeu, pusa chiar de El - pentru ca este intrinseca structurii omului.
Omul poate fi manipulat, dar asta se face prin metode care tin de spiritual.
Povestile astea cu cipul implantat (care sigur, nu ar fi bine sa devina realitate) fac un salt de la materie la duh. Printr-o metoda materiala poti numai manipula, nu distruge libertatea omului. Si omul poate intotdeauna sa se elibereze si sa aiba acea libertate a inimii de care vorbeste Evanghelia.
Liber in acest sens poti fi si cand 'big brother is watching you'.
Vechi 16.10.2010, 18:51:46
DAMIAN DAMIAN is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2010
Locație: BUCURESTI
Implicit

Parerea mea personala este ca nu ar trebui sa ne fie frica de acte cu cip, atata timp cat nu sunt implementate in timpul unei prigoane anti-crestina.
Lepadarea, cum au spus multi Parinti, este launtrica. Momentan mi se pare ca actele cu cip, nu au aproape nici o implicatie spirituala, in sensul ca noi nu trebuie sa renuntam la nimic spiritual ca sa avem un asemenea act. Daca il privim naiv, cipul este doar o inovatie tehnologica, iar daca exista cineva care ar dori sa se foloseasca in mod negativ de acest cip, atunci e treaba lor; eu ca simplu cetatean “habar n-am avut pentru ca mie mi-ati spus cu totul altceva”. Cred ca atunci cand ni se propune sa renuntam la ceva duhovnicesc in schimbul cipului, ar fi semnal de alarma…daca va fi vreodata cazul. Stiu ca mai exista discutii pe tema de etica a acestor cipuri, adica in ce fel invadeaza intimitatea omului si cum sa evitam/reparam. Cred ca momentan m-ar interesa mai mult astfel de discutii (lumesti), decat sa asociez cipul cu sfarsitul vremurilor. Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute!
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 23:39:51
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DAMIAN Vezi mesajul
Parerea mea personala este ca nu ar trebui sa ne fie frica de acte cu cip, atata timp cat nu sunt implementate in timpul unei prigoane anti-crestina.
Lepadarea, cum au spus multi Parinti, este launtrica. Momentan mi se pare ca actele cu cip, nu au aproape nici o implicatie spirituala, in sensul ca noi nu trebuie sa renuntam la nimic spiritual ca sa avem un asemenea act. Daca il privim naiv, cipul este doar o inovatie tehnologica, iar daca exista cineva care ar dori sa se foloseasca in mod negativ de acest cip, atunci e treaba lor; eu ca simplu cetatean “habar n-am avut pentru ca mie mi-ati spus cu totul altceva”. Cred ca atunci cand ni se propune sa renuntam la ceva duhovnicesc in schimbul cipului, ar fi semnal de alarma…daca va fi vreodata cazul. Stiu ca mai exista discutii pe tema de etica a acestor cipuri, adica in ce fel invadeaza intimitatea omului si cum sa evitam/reparam. Cred ca momentan m-ar interesa mai mult astfel de discutii (lumesti), decat sa asociez cipul cu sfarsitul vremurilor. Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute!
Amin!Sunt total de acord cu tine.Am impresia ca in realitate hotul striga -Uite ...cipul.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 19:07:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DAMIAN Vezi mesajul
Cam asa vad si eu lucruile.
Vechi 16.10.2010, 21:14:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Liber in acest sens poti fi si cand 'big brother is watching you'.
Discutabil...
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 19:10:10
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Discutabil...
De ce?
Libertatea adevarata este una launtrica: 'adevarul va va face liberi', si 'cine este rob al pacatului nu este liber'.
Aceastza libertate trebuie sa o cautam intai si intai.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tragedie in Germania Hector Stiri, actualitati, anunturi 27 09.08.2013 10:09:09
Preoti pentru Germania Ion Pop Sectiune dedicata profesorilor de religie 55 17.06.2013 11:38:52
Xcellcenter, Germania LapetiteMoc Stiri, actualitati, anunturi 13 24.04.2011 21:39:34
noile buletine cu nr 666 varia Generalitati 34 24.01.2011 13:59:46
Buletine biometrice? colaps Generalitati 81 05.10.2010 11:08:49