![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Din proprie experienta...
|
|
|||
|
|||
![]()
:) asa este, sunt intru totul de acord.. si asta are mreje cam tot pe acolo ,am postat odata un thread in care am spus ca statul pe forumuri dauneaza sufletului si m-au banat din prima!:)) libertate de exprimare.. chiar pe acest forum.. nu vorbisem despre "acest" forum ci despre statul pe forumuri:) am fost foarte surprins.. bani! crestinismul aici este o scuza si o afacere.. dar risc sa ma baneze iarasi fratii:) sunteti baieti buni! noi suntem rai, ca utilizam si va tragem si pe voi in ispita prin prezenta noastra!:)
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce inseamna "folosirea calculatorului"? Ce inseamna "prea mult"? Daca stau in fata calculatorului 8 ore pe zi ca sa-mi castig painea, rezultatul e acelasi?
Sau postam ca sa ne aflam in treaba?
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca este o munca grea, cel putin imi pare obositoare.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Categoric nu cred ca s-a referit la aspectul in care cineva isi castiga painea lucrand pe calculator...Se referea probabil la discutiile sterile pe tot soiul de siteuri....la tinerii care practica excesiv jocurile....asta da dependenta si stim ca s-a si murit ...din cauza ca respectivii nu s-au ridicat din fata monitorului cate 3-4 zile, n-au mancat, n-au baut apa...n-au dormit...Apoi se gasesc tot felul de siteuri ce propaga obscenitati...cruzime...etc...Si oricum , cine sta doar de placere pe comp(net) cate 4-8-10 ore isi altereaza vederea si psihicul....
Last edited by Elesya; 16.10.2010 at 18:50:58. Motiv: gresala de ortografie |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Elesya. Ai stiut ce sa raspunzi. In primul rand la asta m-am referit. Dar, pentru cel ce spune ca isi castiga painea din statul la calculator 8 ore / zi, il sfatuiesc sa o faca cu pauza de 10 minute dupa fiecare 50 de minute. Daca nu se poate, asta e. Dar daca se poate, ar fi mai bine.
|
|||
|
|||
![]()
Calclatorul ucide sufletul prin multe cai:
-Instaureaza nelinistea,opusa linistei si meditatiei -Aduce iluzia comunicarii a prieteniei,facandu-ne sa nu mai cautam comunicarea reala,facandu-ne niste soareci de dupa monitor -Aduce iluzia ocuparii timpului,a 'bogatiei' informarii,lipsindu-ne de asumarea singuratatii,si asumarea crucii noastre .Ca efect apare fuga de rugaciune -Aduce mandria ,care mi se pare unealta cea mai perfida si cea mai ucigatoare de suflet. Adica : eu stiu cate ceva,ba chiar uite,invat si pe altii, sunt credincios ,sunt ortodox etc. Si dispare astfel smerenia si cainta adevarata care sunt cele 2 vasle ale inaintarii duhovnicesti catre mantuire. |
|
|||
|
|||
![]()
- aduce iluzia ca faci ceva...de exemplu, e mult mai usor sa impusti ratze in fata calculatorului decat in realitate...sau sa construiesti ceva...Construiesti o casa pe calculator [la un joc] apoi te simti implinit. E doar o iluzie; nu ai construit nimic.
Dar ofera mult ajutor si facilitati celor ce stiu sa-l foloseasca cu intelepciune.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca peste 99% dintre cei care folosesc un calculator, sunt deja "virusati" de cel putin unul dintre pacatele proastei dependente. Dependenta buna ar fi folosirea calculatorului doar pentru literatura religioasa si nu luari de pozitii, dezbateri, puncte de vedere, false impresii de dezvoltare a cultului personalitatii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un computer e o unealta, nu are dorinte si patimi, oamenii au. Daca stam in fata monitorului prea mult, nu e de vina masinaria, ci omul care sta la tastatura. Daca ai ajuns in situatia in care esti nevoit sa fugi din fata televizorului sau a computerului, atunci problema e la tine. O sa fugi, dar fugi degeaba, ca la un moment dat te intorci sau cazi in alta patima. Un teolog ar zice unuia cu astfel de probleme sa faca ceva cu propria viata spirituala; eu recomand un psiholog, desi nu stiu cat ajuta nici unul, nici celalalt. Cert e ca fuga nu ajuta, trebuie sa ne confruntam demonii.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
uitatul la televizor-ucide sufletul! | GheronIosifIsihastul | Generalitati | 41 | 25.01.2011 09:48:06 |
Dumnezeu ucide ??? | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 55 | 23.01.2011 09:54:05 |
Prea multa vorbire in desert pe acest forum | luchian | Generalitati | 41 | 02.04.2009 10:35:41 |
Prea mult despre rau, prea putin despre bine | costel | Generalitati | 11 | 09.02.2009 20:58:42 |
Un fel de egoism care ucide! | achimovjan | Generalitati | 10 | 22.08.2008 08:14:38 |
|