|
#11
|
|||
|
|||
dupa cum zicea si Mtcrysty17, cele mai bune si sanatoase sunt cele facute in casa. si eu cumpar de la "tarani" din piata/de la tara, sau produse romanesti din supermaketuri.
__________________
„Dumnezeu poartă pașii omului” |
#12
|
||||
|
||||
Cel mai bun iaurt este cel facut in casa. Sa facem iaurt de casa!
__________________
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
#13
|
|||
|
|||
de acord cu tine Rodica. Eu si branza daca as putea as face-o in casa pentru ca toti membrii familiei mele suntem mai amatori de produse lactate insa nu prea stiu cum se face.
Am vazut cand eram mica la o bunicuta de la tara cum facea branza si nu parea un proces atat de laborios dar din pacate nu mai tin minte toti pasii. Iaurtul nu se face ca si laptele batut? |
#14
|
|||
|
|||
Ba da! Din cate stiu se pune in lapte dulce putina smantana si il lasi sa se prinda.
|
#15
|
||||
|
||||
Citat:
Se fierbe laptele si cand este caldut se adauga maiaua- una sau doua linguri de smantana- sa fie de la tarani. Se toarna in borcane compozitia , se acopera, apoi se infasoara borcanele cu prosoape, pentru a pastra cat mai mult laptele caldut.Din iaurtul rezultat, se pastreaza maiaua. Branza Se foloseste lapte de la tarani. Se pune laptele la prins intr-un vas la loc caldut- nu foarte...Cand laptele s-a prins, se incalzeste usor-pe foc, la temperatura degetului- caldut.Se amesteca usor, apoi se toarna in strecuratoare- tifon cusut sub forma unui saculet. Se pune la scurs deasupra unui vas .Cand este potrivit de molcuta, se scoate din saculet.
__________________
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
#16
|
|||
|
|||
branza de vaca
Citat:
Reteta :2 l de lapte nefiert se pun la prins intr-un vas emailat sau intr-o oala de ceramica, se lasa la cald pana se prinde, se ia smantana de deasupra, usor, cu o lingura de metal, si cu un cutit se taie in forma de cruce laptele prin pana in fundul vasului dupa care oala se pune la foc f. mic pe aragaz pentru a se alege branza.In acelasi scop se poate adauga peste laptele prins, apa clocotita, cca 1 l. Se lasa sa se raceasca si se pune intr-un tifon de dimensiuni 40/40, se strang si se leaga capetele panzei si se agata pentru a se scurge lichidul.De preferat este de a tine la foc f. mic laptele prins si nu adaugare de apa fierbinte, pentru a se putea folosi zerul rezultat.Cu mult drag, Georgeta
__________________
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
#17
|
|||
|
|||
Multumesc frumos Rodica si Lara si daca o sa reusesc vreodata sa fac branza promit ca fac poza si o uplodez aici. Doamne ajuta!
P.S. ar fi chiar bine ca sa nu mai zic sanatos sa incercam sa ne intoarcem "la origini" d.p.d.v. culinar. |
#18
|
|||
|
|||
daca ne inchinam inainte de manca orice,chiar si un iaurt,crucea Lui Iisus ne va proteja.
Acum am niste dureri de stomac si ma gandesc :oare ieri inainte de a bea danone ,m-am inchinat?....parca da.Ingerul pazitor m-a indemnat sa ma inchins.Doamne ajuta! |
#19
|
||||
|
||||
Cum prosteste Danone oamenii
Problema cu iaurturile Danone e ca nu sunt, de fapt, iaurturi. Sunt amestecuri de iaurt, cu smantana, lapte praf si culturi lactice dezvoltate initial in laborator vandute sub denumirea de "iaurt". Sigur, Danone plateste o gramada de bani ca sa ne spuna cat de fara conservanti sunt iaurturile lor, si poate chiar e adevarat, insa ce folos are lipsa conservantilor, atata timp cat ne e servit un melanj ce seamana cu iaurtul?
Cat despre bacteriile benefice din iaurturile lor, problema sta asa: in sistemul digestiv al omului se gasesc intre 300 si 1000 de specii diferite de bacterii, cu cele mai multe estimari pe undeva la 500. Se pare ca 99% din numarul bacteriilor provine, insa, de la vreo 30-40 de specii. Bacteriile astea se gasesc peste tot, in gura, in stomac, in intestine, in colon s.am.d. Bifidobacterium e denumirea unui gen de bacterii care se gasesc in stomac si in vagin. Genul include mai multe specii, una din ele fiind Bifidobacterium animalis, care se gaseste in intestinul gros la oameni. B. animalis are doua subspecii: B. animalis subspecia animalis si B. animalis subspecia lactis. Danone a luat o bacterie din B. animalis subspecia animalis si a modificat-o nitel, prin inginerie genetica. Evident, nu a fost obtinuta o alta specie, ci o tulpina diferita a speciei B. animalis. Modificarea este, asadar, cat se poate de minora. Denumirea completa a tulpinei este B. animalis subspecia animalis tulpina DN-173 010. Dar Danone nu s-a oprit aici: au brevetat procesul de obtinere al acestei tulpini si au inregistrat in diverse tari urmatoarele marci comerciale: Citat:
Beneficiile acestei tulpini sunt neglijabile spre inexistente, efectul introducerii unei singure tulpini diferite in flora stomacala e aproape imposibil de cuantificat. Practic, tulpini diferite apar tot timpul prin mutatii aleatoare, ce-a facut Danone nu valoreaza nici cat negru sub unghie. Multa lume, evident, a pus botul la aceasta manipulare. Pentru unii e de ajuns sa auda de terminatii precum "-us" sau "-is" ca sa se convinga ca au de-aface cu denumiri latinesti legitime. Mai adaugam si sintagma "dovedit stiintific" undeva in reclama si spalarea creierului e completa. Si eu pot sa dovedesc stiintific ca degetul meu mic de la mana stanga e mai mic decat aratatorul de la aceeasi mana, dar daca spun asta imbracat intr-un halat alb, ma considerati "om de stiinta", "expert" sau "cercetator Danone"? O manipulare similara a avut loc si in cazul "L. Casei Immunitas" si "L. Casei Defensis". Astea sunt marci inregistrate ale Danone, pentru o tulpina separata a Lactobacillus casei. Singura diferenta e ca tulpina nu a fost inventata de Danone, si se gaseste in orice iaurt adevarat. Insa Danone nu doreste sa stiti acest lucru, de aceea a adaugat cuvintele "Immunitas" si "Defensis" la denumire. Asa ca desi orice iaurt se poate lauda cu L. casei, numai Actimel are "L. Casei Immunitas" si "L. Casei Defensis". "Immunitas" trezeste in orice european ideea de "imunitate", fiind un cuvant real, latinesc. Dar pentru ca americanii sunt mai prosti, s-a inventat numai pentru ei "Defensis", care bate in englezescul "defense", adica "aparare". Sa va mai zic de Activia? Sincer, dac-as fi femeie si as avea probleme cu balonarea, m-as duce la medic sa ma verific, n-as sta 14 zile pe iaurturi cu calitati indoielnice ca sa vad ce se intampla. Mai am una si cu asta termin: Danone renunta la incercarea de a obtine recunoasterea efectelor benefice ale consumului de iaurturi Activia si Actimel. Hai sa va zic cum sta treaba: in UE orice produs alimentar care sustine ca aduce beneficii sanatatii trebuie aprobat de Autoritatea europeana pentru securitatea alimentelor. Aproape ca la medicamente. Practic, producatorul se duce la aceasta organizatie cu produsul si cu o lista a "efectelor benefice". Institutia analizeaza dosarul si apoi spune daca e asa sau nu. Ce nu se prea stie este ca Danone avea deja o astfel de lista la Agentie, pentru Activia si Actimel: Citat:
Danone e o panarama de companie iar iaurturile lor sunt doar ambalaj si reclama. Refuz sa consum Danone inca de cand au intrat pe piata romaneasca, am mirosit eu ca e ceva in neregula iar aceste banuieli s-au adeverit mai tarziu. Nu mai beti Danone, beti iaurturi romanesti. In felul asta nu beti porcarii iar banii vostri ajung la companii romanesti, nu la francezi.
__________________
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 18.10.2010 at 13:54:37. |
#20
|
||||
|
||||
mulțumiri d-lui Horațiu Miron
Vă mulțumim din suflet, stimate domn! Personal, nici eu nu consum danone, danonino și alte combinații de genul pseudo-iaurt + "n" arome. Prefer iaurturile românești. Dacă am iaurt făcut de bunica sau mama mea, e și mai bine.
__________________
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! (rugăciunea Sfântului Efrem Sirul) Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi! |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iaurtul și sucul din gândaci | miles to truth | Generalitati | 0 | 29.10.2011 12:11:16 |
iaurtul de soia si fermentii lactici | margarret | Postul | 47 | 18.03.2011 11:56:56 |
va rog cititi | lalala | Generalitati | 13 | 05.05.2010 01:32:25 |
Cititi ! | Nitro | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 26.05.2007 18:59:44 |
|