Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2011, 14:03:20
Gabita_30 Gabita_30 is offline
Banned

Data înregistrării: 27.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
\"Frica de Dumnezeu vestita de Scriptura, este frica de a nu-L pierde, este dorinta de a ramane in El si nu de a ne ascunde de El.\"Se spune ca frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii.Si tot in sporurile duhovnicesti am gasit aceasta idee frumoasa- poti sa nu gresesti de rusine, sau de frica ori din dragoste- asa cum o fac Sfintii si caracterele luminate.Dumnezeu este Iubire si ne vrea langa El, iar din frica de Dumnezeu se naste dragostea de Dumnezeu.Cum se manifesta dorul de Dumnezeu in sufletul nostru?
Frica de Dumnezeu este frica de a nu-L pierde. Iar pentru pastrarea harului trebuie smerenie, pocainta continua, vietuire dupa voia Lui. Tot prin harul Lui ni se descopera iubirea Lui ce ne-o poarta noua, blandetea Lui, mila Lui cea nemarginita. Cand harul Lui este intr-u noi, toate incercarile ne par mai usore.
‘Tu zici: viata mea e plina de suferinta. Dar eu iti voi spune, sau mai degraba Domnul insusi iti va spune: Smereste-te, si vei vedea ca, spre uimirea ta, incercarile tale se vor preface in odihna si te vei intreba: De ce ma chinuiam si ma intristam atat altadata? Acum insa, esti fericit pentru ca te-ai smerit si harul a venit. Acum, chiar ai in suflet pacea despre care a zis Domnul: Pacea Mea o dau voua’
Si cand simtitm iubirea ce El ne-o poarta, incepem si noi a ne dori sa nu-L mai suparam, incepem a-L iubi.
Cum simt eu aceasta frica de a nu-L pierde?...Mi-e groaza. Acesta e cuvantul, caci am cunoscut si cum e viata traita fara El si pe cea in care am simtit mangaierea Lui. Mai demult poate, nu as fi stiut ce pierd. Acum insa nu as mai vrea sa-L pierd pentru nimic…Iar cand se intampla sa simt parasirea, pentru pacatele mele, sufletul meu este trist dinou si neajutorat.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2011, 02:16:59
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
din frica de Dumnezeu se naste dragostea de Dumnezeu.
"Cel ce crede in Domnul se teme de chinuri;
cel ce se teme de chinuri se infraneaza de la patimi;
cel ce se infraneaza de la patimi rabda necazurile;
cel ce rabda necazurile va avea nadejde in Dumnezeu;
iar nadejdea in Dumnezeu desface mintea de toata impatimirea dupa cele pamantesti;
in sfarsit, mintea desfacuta de acestea va avea iubirea catre Dumnezeu" (Sfantul Maxim Marturisitorul).
Reply With Quote
Vechi 08.04.2011, 18:33:14
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

... mi-aduc aminte clar o replica dintr-un film romanesc, replica atribuita lui Vlad Tzepes. Un om nu milos, ci realist si cinic- si a functionat, teroarea cu niste chinuri asemanatoare iadului i-a facut pe oameni sa se indrepte...

NU IUBIREA DE DUMNEZEU ADUCE OAMENII LA BISERICA... CI FRICA DE IAD
Reply With Quote
Vechi 08.04.2011, 22:32:37
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
NU IUBIREA DE DUMNEZEU ADUCE OAMENII LA BISERICA... CI FRICA DE IAD
Petru Damaschinul observa ca Sfantul Ioan Hrisostom spune despre gheena ca "ne este binefacatoare mai mult decat Imparatia Cerurilor, fiindca prin ea multi intra in Imparatie, iar prin Imparatie putini. Cea dintai ii alunga cu frica, cea de-a doua ii imbratiseaza, si prin amandoua ne mantuim cu harul lui Hristos".
Reply With Quote
Vechi 09.04.2011, 13:56:19
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Frica de Dumnezeu si frica de iad sunt doua lucruri complet distincte. In timp ce frica de iad e o angoasa teribila, o stare cumplita, frica de Dumnezeu e o stare de tristete amestecata cu speranta si asteptare benefica, o tristete generata de parasire, asa cum esti trist cand te-a parasit cel mai bun prieten, dar si o stare de autoacuzare, de pocainta caci esti constient ca numai din cauza ta, a pacatelor tale, S-a indepartat Dumnezeu. Dar, nu e in niciun caz o stare de teama, de spaima, de angoasa. Eventual, e o stare de teama prudenta ca vei pierde ceva de o valoare inestimabila. Ai un tezaur la tine si mergi cu teama de-a nu-l pierde, dar in niciun caz nu e teama ca acel tezaur te poate lovi si nimici pe loc. Deci teama de-a nu-l pierde si teama ca te loveste sau te pedepseste sunt complet diferite. Se exprima prin acelasi cuvant dar inseamna cu totul si cu totul altceva.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2011, 14:55:08
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Eu cred ca e trist daca omul merge la biserica de teama....Orice fel de teama.....Merg la biserica deoarece il iubesc pe Dumnezeu, doresc sa-i fiu mai aproape, sa-I multumesc si sa ma rog Lui....Teama de iad trebuie sa o pastram undeva in suflet, pt ca atunci cand ne simtim ispititi si e musai musai sa facem o alegere, sa nu gresim...Asa simt eu....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Frica de Dumnezeu ioan cezar Pocainta 56 22.01.2012 23:44:12
Frica de Dumnezeu ! Templier Knight Generalitati 9 08.08.2011 21:55:39
Ce este Frica de Dumnezeu? florin.oltean75 Generalitati 10 03.05.2011 21:04:28
mi-e frica arle Exorcismul 90 11.11.2010 17:23:06
Frica de Dumnezeu eclat_de_lune Pocainta 52 20.08.2008 18:27:53