Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2010, 00:53:01
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Pai intrebati pe fratele Mihnea la cate anateme a ajuns BC din cate stiu eu pe la 3000.
In BC cred ca majoritatea membrilor nu sunt excomunicati prin pogoramant.
:))
Vechi 26.10.2010, 21:53:26
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit Propunere de excomunicare și anatematizare pe viață

Poate părea o atitudine "extremistă", ultralegalistă, însă personal cred că este necesar ca toate persoanele din sistemul sanitar public și privat, care au efectuat operații de avort (adică ucidere de ființe umane aflate la stadii incipiente de dezvoltare biologică), precum și toți parlamentarii din Parlamentul României de după evenimentele de la sfârșitul lui 1989 care nu au avut inițiative active în Parlament de a interzice avorturile, precum și toți miniștri care au guvernat sistemul de sănătate din România din 1990 încoace fără să aibă inițiative de a interzice avortul în România, precum și toți președinții statului român din 1990 încoace, aceștia toți, dacă fac parte din structurile Bisericii Ortodoxe Române, chiar și numai în scripte, să fie excomunicați pe viață din Sfânta Biserică Ortodoxă, fără nici cel mai mic drept la vreo pocăință, datorită practicării, în cazul unora, sau îngăduirii legale cu bună știință din partea altora, a unui sistem de ucidere în masă a unor ființe umane fără apărare și aflate în stadii incipiente de dezvoltare în pântece de mamă, precum și să fie excluși pe viață de la orice activitate și serviciu ale Bisericii, precum și să fie anatematizați de Sfânta Biserică Ortodoxă Română !!!
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:06:41
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Da, este o atitudine extremista...Daca mai adaugi la acestia si femeile care au facut avort si pe cele care au incurajat avortul, plus barbatii care nu s-au opus acestor initiative in casa lor, vei constata ca BO ramane cam fara enoriasi. Ca sa nu mai spunem ca de acei parlamentari depinde BO ca organizatie.
Oricum, ar trebui macar opriti de la impartasanie un timp.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:20:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Da, este o atitudine extremista...Daca mai adaugi la acestia si femeile care au facut avort si pe cele care au incurajat avortul, plus barbatii care nu s-au opus acestor initiative in casa lor, vei constata ca BO ramane cam fara enoriasi. Ca sa nu mai spunem ca de acei parlamentari depinde BO ca organizatie.
Oricum, ar trebui macar opriti de la impartasanie un timp.
Cred că totuși superficialitatea, ca să nu zic ușurătatea, probabil te face să tragi asemenea concluzii penibile !! Nu am vorbit aici de un avort sau două, ci de aceia care, aflați în posturile pe care le-am menționat, au asigurat existența și funcționarea unui sistem de ucidere în masă, practic a unui sistem de genocid. Pe de altă parte, cei și cele care au îngăduit avortul au, în cazul în care au avut vreo remușcare de conștiință, propriile lor canoane de pocăință, precum și propriile lor canoane și pedepse date direct de la Dumnezeu. Bineînțeles că și ei sunt vinovați, însă aici vorbeam despre sistemul de ucidere în masă.

Biserica Ortodoxă Română nu depinde de nici un parlamentar, ea depinde de Dumnezeu și de credincioșii ei !! Practic vorbind, finanțarea de sorginte bugetară publică a Bisericii se face tot din banii contribuabililor ortodocși, tot din impozitele și taxele pe care ortodocșii le plătesc statului. Odată cu o eventuală tăiere sau reducere semnificativă a finanțărilor de la Bugetul Statului trebuie să survină implicit și în mod necesar o scădere a taxelor și impozitelor plătite de contribuabilii de religie ortodoxă așa încât credincioșii să aibă fonduri pentru a finanța activitățile Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:29:11
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Practic vorbind, finanțarea de sorginte bugetară publică a Bisericii se face tot din banii contribuabililor ortodocși, tot din impozitele și taxele pe care ortodocșii le plătesc statului..
Intreaba-i pe acesti ortodocsi majoritari de care vorbesti daca sunt de acord cu propunerile tale. Vei vedea cum sar sa-si apere dreptul de a face avort in defavoarea Bisericii. Au fost foarte fericiti dupa 1989 ca li s-a redat acest drept, asa ca in 10 ani au devenit campioni europeni in avorturi.

Tu vrei sa pedepsesti conducerea pentru ca da voie la avorturi...dar daca tara asta este formata din asa buni crestini de ce e nevoie sa-i pazeasca cineva? Ar trebui sa nu mai doreasca avorturi si sa nu le faca de frica lui Dumnezeu, chiar daca parlamentarii le dau voie. Nu-i obliga parlamentarii sa faca avort, ei singuri o cer.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:39:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Intreaba-i pe acesti ortodocsi majoritari de care vorbesti daca sunt de acord cu propunerile tale. Vei vedea cum sar sa-si apere dreptul de a face avort in defavoarea Bisericii. Au fost foarte fericiti dupa 1989 ca li s-a redat acest drept, asa ca in 10 ani au devenit campioni europeni in avorturi.

Tu vrei sa pedepsesti conducerea pentru ca da voie la avorturi...dar daca tara asta este formata din asa buni crestini de ce e nevoie sa-i pazeasca cineva? Ar trebui sa nu mai doreasca avorturi si sa nu le faca de frica lui Dumnezeu, chiar daca parlamentarii le dau voie. Nu-i obliga parlamentarii sa faca avort, ei singuri o cer.
Cei care sunt ortodocși nu au făcut așa ceva; probabil că aceia care sunt ortodocși doar în scripte. Deasemenea, părerea mea personală este ca și aceia care trăiesc în păcat să fie excluși din Biserică până la o eventuală pocăință și îndreptare. Însă în cazul marilor jmecheri, care au guvernat această țară, în ceea ce privește avorturile cu bună știință că este vorba despre un sistem de ucidere în masă, de genocid, trebuie luați deoparte, în cazul în care fac parte din Biserica Ortodoxă Română, și excomunicați și anatematizați pe viață fără absolut nici cea mai mică discuție și oportunitate de pocăință înaintea Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:44:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
trebuie luați deoparte, în cazul în care fac parte din Biserica Ortodoxă Română, și excomunicați și anatematizați pe viață fără absolut nici cea mai mică discuție și oportunitate de pocăință înaintea Bisericii.
Tu zici asa, mai, fight, mai, dar daca ai sti cat de tare arde iadul si ce cumplit este acolo, nu ai dori asta nici celui mai mare dusman al tau. Ai lupta toata viata sa salvezi chiar si sufletele acestor pacatosi care au fost atat de inconstienti ca sa faca ceea ce au facut. Ai plange cu lacrimi de foc pentru pocainta lor. Caci mila biruieste judecata si cat timp este viata este o sansa si pentru nenorocitii acestia. Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? mela me Rugaciuni 6 10.04.2014 20:28:30
Cum nu intelege BC Sfanta Scriptura si zice ca exista purgatoriu mihailt Biserica Romano-Catolica 328 22.02.2011 19:57:54
Exista Biserica Ortodoxa? Dj_ICU Generalitati 40 12.11.2009 13:56:49
exista Biserica Ortodoxa autonoma? paraschiva Generalitati 6 18.04.2008 07:56:16