![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iertati-ma cu totii daca v-am suparat. Stiu ca sunt deocamdata la inceputul vietii mele duhovnicesti. Nu am vrut sa influentez pe nimeni negativ prin ceea ce am postat. Astfel, de aici inainte, ma voi abtine de la comentarii pe forum...tocmai in ideea de a nu lasa loc de judecata unora ca dl. Zaharia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta tuturor!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar ma intreb si eu: crezi ca fructul oprit era bun la gust si frumos la vedere? (Eu zic ca da). |
|
|||
|
|||
![]()
Cauza pentru caderea lui Adam si Eva e zisa la Dogmatica asa:
"Căci diavolul invidios și urâtor de bine nu suferea, el, care a căzut din pricina mândriei, să dobândim cele de sus. Pentru aceea mincinosul momește pe nefericitul Adam cu nădejdea Dumnezeirii și după ce îl urcă la aceeași înălțime a mândriei, îl pogoară spre aceeași prăpastie a căderii." Adica au cazut din mandrie Adam si Eva. Nici nu se stie ce era fructul oprit,da negresit ca are niste intelesuri duhovnicesti care se pot afla pe la Sfintii Parinti. Asta ca raspuns la offtopicul de mai sus al surorii Anna.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 23.10.2010 at 01:25:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era o intrebare retorica.. altfel spus: si pacatul este dulce (de aceea nu are rost sa intrebi de ce impreunarea trupeasca este placuta ca placerea nu este o justificare - era un raspuns dat Coralinei). (si ca sa ma adaptez postarii tale: si mandria este dulce .. adaug asta ca tu probabil nu crezi in existenta reala a unui fruct oprit, crezi ca e o metafora.. despre asta e vorba, nu?) (Si ca sa raman off topic, da, am citit Dogmatica.. nu este nevoie sa-mi dai in permanenta citate din ea.. dar sunt multe alte lucruri din care nu am citit - cu altele esti binevenit. Aaa, si de wikipedia stiu) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa voiesti dumneata sa intelegi in ,,colturi" de fiecare data , intelegind cum ca eu as fi adeptul calugarilor, adica a vietui inca de aici de pe pamin in chip ingeresc ... ceea ce defapt doar satanele nu-si doresc . Dar inafara de dorinta Hristos stie neputinta firii umane si de aceea a facut pogoramintul casatoriei . Dar daca aceste pogoramint a fost facut insemneaza ca el este bun sau f. bun pt. om si nu putem fi impotriva lui . Dar de aici si pina la manifestari aproape bestiale (nu impreunarea cu animalele ci tot cu omul dar in chip animalic !) sub taina cununiei si pe deasupra a incerca permanent sa sustii cum ca asa ceva nu este deloc pacat ci chiar ingaduit sau recomandat de Hristos este diferenta cita este intre o satana si un inger . Chiar nu va infricoseaza gindurile si placerile voastre ... caci inteleg ca si dumneata pronunintindu-te indirect in favoarea sexului oral esti adepta ei . Faceti ce vreti voi si va rusinati mult pt. spurcaciunile vostre nu in fata oamenilor ci a lui D.zeu dar in fata oamenilor suportati-va oprobiul caderii voastre in rind cu caninele . Ce are aface dragostea curata si induhovnicita a partenerilor cu a ,,gusta din sex" . Pai a gusta din sex nu se ia la propriu , adica a pune botul (caninele asa au, bot !) pe organele sexuale ci a implini in mod firesc impreunarea dintr oameni ... dar firesc si nu impotriva firii ! La dumneata sora inte o extrema si alta de judecata nu prea ai elemente de gindire religios morale pt. a intelege vietuirea si a le separa cum se cuvine : la dumneata ori este ciineala ori este calugarie . Ma surprinzi tare mult ! Despre asemenea lucruri ne rusinam sa si vorbim dara-mi-te sa mai si facem ! La cu totul altceva ma asteptam de la o crestina ! Dar acum cred ca pricep ce fel de crestina esti . Vai de ziua in care Hristos va cere socoteala pt. toate spurcaciunile facute . Dar mai ales de ziua in care este posibil sa spuna : ,,,...plecati de la mine blestematilor in focul cel vesnic gatit satanei si ingerilor lui , caci nu va cunosc pe voi " Mai bine ar fi sa nu fiti acasa in ziua aceea ca sa nu dati ochii cu Mintuitorul ... doar ca nu se stie ziua , in rest se stie ce se va intimpla !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 23.10.2010 at 07:03:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dv, domnule Zaharia, sunteți Vadim Tudorul acestui forum. Dacă cineva nu a fost bălăcărit duhovnicește de dv, înseamnă că ceva nu e în regulă cu acela. Am spus asta pentru Coralina, ca să-i vină inima la loc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca si raspuns: Rugăciunea Fericitului Augustin: Doamne ,ajută inimii mele să Te dorească, Dorindu-Te, să Te caute, Căutându-Te, să Te găsească, Găsindu-Te, să Te iubească , Iubindu-Te, să înceteze a mai păcătui. Deci ajungem de unde am plecat, chiar porind de la cele scrise de d-vs si nu de la ' necredinta mea ': Hristos este pentru om printre altele si bucuria cunostintei. Cautandu-L si gasindu-L, nu poti sa nu-L iubesti. Iubindu-L....te vei gandi de doua ori inainte de a face vreun gest neplacut Lui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine sora, va primesc si va accept propunerile . Fiti pe pace si va linistiti sufleteste ! Ne-am spus deja prea multe ... am epuizat subiectul, restul este de prisos ! Va rog sa ma iertati, abia acum v-am priceput taria credintei ! Astfel ma vad mult mai mic pe linga dvs. . Ma retrag dinaintea dvs. cu rugamintea de a ma ierta , de 2 ori deoarece am gresit mult purtind aceasta discutie !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! | mihailt | Nunta | 23 | 02.11.2010 21:03:03 |
permis biometric | cosmin95 | Generalitati | 8 | 30.08.2009 16:11:12 |
|