Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2010, 19:38:17
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Totusi daca luam asa lucrurile atunci ce vom raspunde la ,,De va pofti cineva o femeie a si facut adulter in inima lui''.Deci puritatea ,din cate am inteles din aceste discutii ar fi una trupeasca si una sufleteasca.Dar oare aici nu se poate aplica ,,de va fi ochiul tau curat tot trupul tau va fi curat'',caci nu poti fi curat spiritual daca nu esti curat sufleteste si invers.Dar eu mai bine as zice ,,Pacatele tineretii mele nu le pomenii Doamne'',caci noi cei tineri gustam sau ne luptam sa nu gustam din dulcile fructe ale placerii spinoase care ne inrobeste,si rog pe cei maturi sa-si aduca aminte de tumultul vietii tineresti si sa ne ierte pentru incapacitatea noastra de a sintetiza si aplica corect sfaturile celor experimentati.
Vechi 25.10.2010, 23:11:22
jefferson
Guest

Implicit

cauta alta sefu'. aia e curva :)
Vechi 26.10.2010, 14:23:14
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Nici daca s-a pocait si regreta cele facute?
Poate fi pocaita, iertata, impartasita, insa eu nu as dori-o pe post de sotie si mama a copiilor mei. Pt avortul unuia platesc si ceilalti copii.., pe care eventual i-ar avea. Sau cum sa ma incurc cu o femeie sterila din pricina avortului sau bolilor venerice ?
Cum sa intru eu in biserica pt Taina Cununiei, cand ea deja a mai fost acolo o data si s-a mai jurat o data ca "si la bine si la rau" , dar geaba ?
Nu as judeca-o pe aceasta femeie, dar n-as dori-o in viata mea..
Este valabil si pt barbati ...
Vechi 26.10.2010, 14:39:23
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Poate fi pocaita, iertata, impartasita, insa eu nu as dori-o pe post de sotie si mama a copiilor mei. Pt avortul unuia platesc si ceilalti copii.., pe care eventual i-ar avea. Sau cum sa ma incurc cu o femeie sterila din pricina avortului sau bolilor venerice ?
Cum sa intru eu in biserica pt Taina Cununiei, cand ea deja a mai fost acolo o data si s-a mai jurat o data ca "si la bine si la rau" , dar geaba ?
Poate ca daca ai lua seama la viata Mariei Egipteanca ai intelege cat de placuta este lui Dumnezeu pocainta acestor persoane. Asa ca nu trebuie sa cazi in extrema. Stai fara griji nu platesti pentru pacatele altora. A nu se uita, Dumnezeu nu este contabil, ci Parinte. Iar daca este sterila, nu uita ca sunt cazuri in care Dumnezeu a daruit si acestora copii. Credinta si nadejde sa ai.
Vechi 26.10.2010, 15:21:36
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Ma tem ca prin asemenea raspunsuri am impartit deja sentinte si aceste persoane nu mai au nicio sansa. Oare asa sa fie? Oare nu ne-a descoperit Hristos ca prin pocainta nu exista pacat pe care iubirea fata de oameni a lui Dumnezeu sa nu-l biruiasca.
Vechi 26.10.2010, 15:29:11
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Ma tem ca prin asemenea raspunsuri am impartit deja sentinte si aceste persoane nu mai au nicio sansa. Oare asa sa fie? Oare nu ne-a descoperit Hristos ca prin pocainta nu exista pacat pe care iubirea fata de oameni a lui Dumnezeu sa nu-l biruiasca.
Pai eu nu-i judec, sunt gata sa-i iubesc cu cele ale lor, insa nu sunt crestin ca sa-i bag in pat .
Vechi 26.10.2010, 15:31:57
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Poate ca daca ai lua seama la viata Mariei Egipteanca ai intelege cat de placuta este lui Dumnezeu pocainta acestor persoane. Asa ca nu trebuie sa cazi in extrema. Stai fara griji nu platesti pentru pacatele altora. A nu se uita, Dumnezeu nu este contabil, ci Parinte. Iar daca este sterila, nu uita ca sunt cazuri in care Dumnezeu a daruit si acestora copii. Credinta si nadejde sa ai.
Copii platesc pt pacatele parintilor..Cum sa ma casatoresc cu o femeie carea a avortat de zor ? Asa dovedesc ca sunt crestin, daca o iau de nevasta ? Daca n-o judec, stiu eu.
Multe din aceste persoane nu se pocaiesc ca Maria Egipteanca ! Mai vor o "runda" sau mai multe !
Vechi 26.10.2010, 15:44:51
roxanax43 roxanax43 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.09.2010
Locație: Undeva in RO
Implicit

Domnul respectiv se framanta ca prietena lui nu mai e virgina.
Dar am si eu o intrebare, mai apreciaza cineva asta?
Marea majoritate a barbatilor vor convietuire inainte de casatorie... Doar cativa care mai respecta poruncile se pazesc de asta, foarte rari.
Asa probabil si dra respectiva, a cedat in speranta unui viitor impreuna cu un baiat.
Vechi 26.10.2010, 16:01:09
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanax43 Vezi mesajul
Domnul respectiv se framanta ca prietena lui nu mai e virgina.
Dar am si eu o intrebare, mai apreciaza cineva asta?
Marea majoritate a barbatilor vor convietuire inainte de casatorie... Doar cativa care mai respecta poruncile se pazesc de asta, foarte rari.
Asa probabil si dra respectiva, a cedat in speranta unui viitor impreuna cu un baiat.
Nu-i vorba de virginitate. Eu luam in discutie "starile" extreme, valabile si pt barbati si pt femei. Cine doreste sa se casatoreasca cu un om depravat, fie si pocait ? Nimeni !
Nu trebuiesc stigmatizati, dar nici bagati in pat.
Vechi 26.10.2010, 16:11:38
roxanax43 roxanax43 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.09.2010
Locație: Undeva in RO
Implicit

Citat:
Nu-i vorba de virginitate. Eu luam in discutie "starile" extreme, valabile si pt barbati si pt femei. Cine doreste sa se casatoreasca cu un om depravat, fie si pocait ? Nimeni !
Nu trebuiesc stigmatizati, dar nici bagati in pat.
Nu te obliga nimeni sa te legi intr-o casatorie de un om pe care nu-l vrei din cauza trecutului sau.
Fiecare alege cum considera.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viitorul meu sot si prietena mea eudiana Nunta 67 11.06.2011 02:33:24
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27
prietena mea nu este fecioara livadarufelix Nunta 184 11.08.2010 20:47:30
ajutati-ma, sa ajut o prietena! maria_aura Secte si culte 37 12.03.2010 20:26:33