Citat:
În prealabil postat de heaven
Eu nu sunt sigura ca inteleg...
Iti dau un exemplu, absolut ipotetic: daca se intampla sa te imbolnavesti de o boala grava ce necesita operatie pentru a-ti salva viata (Doamne fereste,duca-se pe pustii!),tu ce faci?
Variante de raspuns:
1.Refuzi interventia chirurgicala,te rogi si astepti sa fii salvat de Dumnezeu;
2.Te rogi si apelezi si la medici pentru a efectua operatia.
Te rog sa argumentezi si sa faci o analogie cu situatia prezentata la inceputul topicului.Daca doresti,bineinteles :) ...multumesc frumos!
|
Dau si eu un mic raspuns...
Medicina nu e "evil". Chiar deloc, e parte din lucrurile date de Dumnezeu lumii. Este lasata in grija Arhanghelului Rafail.
Ideea e- daca Dumnezeu va crede ca nu-ti e de folos sa te vindeci, nici operatia nu te va ajuta, poti sa te operezi si apar complicatii total neasteptate, de exemplu...
Deci--- varianta a doua: Te rogi si apelezi la medici pt a efectua operatia.
Pot fi si situatii in care nu ai cum sa apelezi la medici... atunci abia iti ramane doar sa te rogi sa intervina direct Dumnezeu...
Mi-am adus aminte, vorbeam acum vreo 3-4 ani cu o persoana pe net (din alta tara)-tot de religie crestin ortodoxa- si mi-a povestit o intamplare in care a intervenit Dumnezeu direct. Era noaptea pe o autoastrada, si s-a umflat fluviul din apropiere si s-a reversat, si i-a luat masina...nu stia sa inoate, si oricum nu avea nici o sansa de scapare in mod normal (curentii erau puternici), si simtind ca se ineaca, a zis in gand "Doamne, te rog ajuta-ma." Apoi mi-a zis ca s-a deschis portiera masinii si a simtit efectiv cum il ia cineva de brate si-l trage-n sus din apa. La suprafata a dat de un copac si a ramas acolo pana dimineata cand au venit cei cu barcile de salvare.
Ce vreau sa spun---daca vrea Dumnezeu sa traiesti, vei trai. Si daca nu, inseamna ca spre binele tau iti ia viata. Totul este sa ne punem soarta in mainile lui, El stie mai bine ca-i bine pt noi... stiu, usor de zis, greu de facut...