![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nimeni nu a spus asta mai e nevoie de spus ceva? asta in caz ca cineva chiar a crezut ca sunteti de buna credinta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si pentru toti ... chiar si pentru cei care cred ca se aplica numai celorlalti |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“In ziua in care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, dupa Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.” (Romani 2:16)Iar ca sa fii mintuit trebuie sa-l primesti pe Hristos (care S-a coborit si in Casa Mortilor in Simbata Mare ca sa se faca cunoscut si dreptilor care au trait inainte): “Ca de vei marturisi cu gura ta ca Iisus este Domnul si vei crede in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat pe El din morti, te vei mantui.” (Romani 10:9)Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa se mintuiasca, de aceea, in chipuri de cele mai multe ori nebanuite noua, ii apropie de Credinta cea Adevarata ("Am fost aflat de cei ce nu Ma cautau si M-am facut aratat celor ce nu intrebau de Mine", Romani 10:20), dar oamenii au libertate de vointa si de aceea il accepta sau il resping pe Hristos. A crede ca exista oameni (sanatosi) care n-au auzit in viata lor de Hristos inseamna a te indoi de Pronia Cereasca. Deja in vremea apostolilor Cuvintul era cunoscut pina la marginile Lumii: “Prin urmare, credinta este din auzire, iar auzirea prin cuvantul lui Hristos.MD si Erethorn, va rog sa comunicati si la Vatican! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
”Oricine va face voia lui Dumnezeu, acesta este fratele Meu si sora Mea si mama Mea.” (Marcu 3:35) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sint preot si nici (constient) indrumatorul spiritual al vreunuia de pe acest forum. Fac aceasta precizare pentru ca nu as vrea ca cineva sa traga o asemenea concluzie plecind de la insinuarile “domnului preot”. Eu doar marturisesc oriunde pot Credinta cea Adevarata, pentru ca asa imi cere Sfinta Scriptura, si, tot de aceea, sint si ciine de paza al ortodoxiei (ciine si nu ciinele, fiindca cu toate ca sufar de mindrie, nu o posed chiar intr-atita!), dar si pentru ca cei mai indreptatiti (date fiind pretentiile lor la ortodoxie) sa o faca au alte preocupari si interesuri carora le spun ascultare si care-i tine legati de Mamona (prin ierarhii eretici). Biserica este doar Una, Sfinta, Apostolica si Soborniceasca si numai acolo unde exista succesiune apostolica valida si unde numai si numai ortodoxia Sfintilor Parinti este marturisita. In ultimii aproape 90 de ani multi si-au spus ortodocsi, dar asa cum Sf. Apostol zice “nu cel ce se arata pe din afara e iudeu” (Romani 2:28), pentru ca ar face faptele lui Avram, daca ar fi cu adevarat fiul lui Avram (Ioan 8:39). Vremurile sint tulburi si oamenii ticalositi peste masura, dar asta nu inseamna ca Adevarul nu poate fi vazut de cel care Il cauta si vrea sa se mintuiasca. Un bun inceput ar fi a lua aminte la cuvintele vladicai vrednic de pomenire:
“Nu tot ceea ce poarta numele sfint si drag de Ortodoxie este si ortodox: exista si falsa ortodoxie de care trebuie sa ne temem si sa fugim ca si de foc. Adevarata Ortodoxie e numai aceea care nu accepta si care nu permite prin nimic, nici in invatatura, nici in practica, nici un fel de inovatie care contrazice Cuvintul lui Dumnezeu si hotaririle Bisericii Sobornicesti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
”Daca spurcam Ortodoxia si sfinta Credinta prin impartasire adultera cu ereticii n-o sa scapam de a impartasi pedeapsa care-i asteapta pe eretici in lumea care va sa vina.” (Sf. Ioan cel Milostiv)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 28.10.2010 at 07:51:27. |
|
|||
|
|||
![]()
mai nu stiu....dar mi se pare ca sunt probleme si in biserica ortodoxa...daca se mentin oameni ca Teodosie la Constanta...dupa ce presa a cantat atata despre el....si ce a facut acolo, cred ca sunt probleme.....
|
|
|||
|
|||
![]()
Lasati-o fratilor mai moale, pentru ce atita zarva ? :)
Personal, la moment sunt pe stil vechi ( Din cauza ca asha sunt bisericile de aici, in Basarabia ), da nu cred ca este asha mare deosebire intre ele pentru a se face atita zarva... In Basarabia aproape toate bisericile sunt pe stil vechi, chiar shi cele subordonate BOR... Serbia dupa cate shtiu la fel (cel putin o parte din ele)... In Rusia la fel... Doar in Romania s-a introdus la asha scara calendarul nou... Shi la noi mitropolia subordonata BOR nu e recunoscuta, shi ce inseamna asta ? Ca o sa ajung in iad ? Ca trebuie sa ma duc la cea subordonata rusiei ?? Personal nu fac nici o diferenta, atita timp cat e biserica, shi nu conteaza calendarul fratilor... Shi lasati treaba cu invingerea diavolului, ca e prea radical spus, mai ales din partea unor mireni ca noi... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Martiri Brancoveni | cozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 26 | 27.02.2014 17:23:06 |
Manastirea Chiajna | ciucaelena | Generalitati | 1 | 30.07.2011 22:03:25 |
Sfintii martiri brancoveni | georgeval | Generalitati | 23 | 18.08.2009 17:29:35 |
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni | camiann | Generalitati | 0 | 06.02.2009 11:49:54 |
Sfintii Martiri Brancoveni | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 17.08.2008 21:59:40 |
|