![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
multumesc frumos timeea ti-am dat un mesaj privat.
|
|
|
|||
|
|||
|
In general stim cu totii cam ce ne cere... Pe-aici marea majoritate au inteles sa-I deschida usa, si sa-L inghesuie intr-un colt. E adevarat ca ESTE acolo, dar cat de comod sta, e greu de realizat. In general oferim confort sporit grijilor cotidiene, slabiciunilor si multe altele care ne ocupa mai tot timpul. Ne-am facut un obicei sa vorbim de Dumnezeu cand nu se cade si nici nu realizam ca-L tinem sechestrat intr-o incapere mizera si urat mirositoare!... De obicei ne preocupa incaperile celorlalti, nu "bordeiul" nostru!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) Last edited by Rodica50; 28.10.2010 at 18:12:14. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Noi stim sa ne asezam in genunchi si sa spunem intr-una "Da-mi, Doamne!", dar pentru o multumire , facem o cruce la repezeala sau poate nici pe aceea, ca doar Dumnezeu nu are nevoie de multumirile noastre. Spunea Cami mai devreme despre suferinta care ne tine in legatura stransa cu Dumnezeu, dar cati dintre noi accepta suferinta ca pe o necesitate ca sa ne aduca permanent aminte ca suntem slabi si stam prost cu memoria!? Orice "bashina" pe care o trage copilul nostru, o studiem profund si spunem: "Doamne, nu cumva pute cam ciudat? Da-i, Doamne viata lunga si imbelshugata, copilului meu, sa nu sufere cum am suferit eu!"... etc... etc... Despre imbelshugare versus mantuire nu ne mai gandim ca nu face parte din... lista de prioritati!... |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
asa cum zici omule bun. si asa cum zice si Blaga in niste versuri: "vreau sa joc, cum niciodata n-am jucat/ sa nu se simta Dumnezeu/ in mine/ un rob in temnita - incatusat." |
|
|
|||
|
|||
|
Oare suntem noi in masura sa Il judecam pe Dumnezeu? Stiu ca e grea boala, suferinta e cumplita dar iubirea lui Dumnezeu e mare, foarte mare!
De multe ori simteam ca nu mai pot si ma razvrateam inaintea lui Dumnezeu si Il intrebam ce vrea de la mine, si ziceam ca nu ma mai rog etc. si mi-am dat seama ca problema era la mine, nu la Dumnezeu! Recunoasterea greselilor noastre trebuie sa fie sincera, dorinta de indreptare la fel si dragostea fata de Dumnezeu nelimitata! Dumnezeu asteapta iubirea noastra si lasarea in voia Lui, caci stie Dumnezeu tot ce avem nevoie! |
|
|
|||
|
|||
|
Sa nu uitam niciodata ca Dumnezeu este cu noi si nu ne paraseste pentru ca suntem toti fiii Lui.Pe toate le ingaduie spre binele nostru, chiar si suferintele cele mai mari.De aceea trebuie sa avem credinta nestramutata in purtarea Lui de grija in orice moment al vietii .Bunul Dumnezeu si Maicuta Sfanta sa-ti ajute sa depasesti aceasta stare de nemultumire!Doamne ajuta!
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|
|||
|
|||
|
Mda... , te inteleg , te inteleg , dar nu in totalitate. SI eu am unele probleme de sanatate care periodic ma chinuie, dar cum sa zic trebuie sa accepti. Prin asta tu ai un avantaj spiritual , te poti mantui mai usor cu aceasta boala. Nu , Nu ! sa nu Il urasti pe Dumnezeu! Diavolul asta vrea , ca sa te atraga spre el , Iubeste pe Dumnezeu , roagate , si cat mai des la Sfantul Maslu si roagate!
Doamne ajuta si sanatate! |
|
|
||||
|
||||
|
Eu sufar de o boala de mai bine de 10 ani,si rabd,nu urasc.Ma rog sa nu se agraveze,sa nu am dureri si mai mari,mai mult nu pot cere.Incearca!
|
|
|
||||
|
||||
|
as vrea sa adaug si eu ceva...poate te ajuta putin
acum doua luni de zile am hotarat sa ma "angajez" social, sa ajut oameni "nevoiasi", mi-am ales doua domenii, orbii si oamenii fara casa. iar acum o luna am mers prima data la un orb, este un barbat de 42ani si a orbit acum 16 ani, in urma unei operatii pe creier. va puteti imagina ca pentur el, care a vazut totul si care stie cum arata "lumea", orasul,copacii,florile etc este mult mai greu decat pt unul care s-a nascut orb. DAR CE VREAU SA SPUN ESTE CA ACEASTA PERSOANA RADE MEREU;TRAIESTE CU SPERANTA IN EL! eu am mers la el sa-l ajut,dar de faft ma ajuta el pe mine mai mult, ma ajuta sa-mi dau seama ca durerile meu sunt zero in comparatie cu "crucea" pe care o duce el, ca viata-i frumoasa si ca trebuie sa zambim mereu. Daca el nu "este suparat" pe DUMNEZEU pt faptul ca trebuie sa-si traiasca zilele in intuneric ( am uitat sa spun ca este un om credincios), atunci poate avem si noi puterea sa mergem mai departe! sper ca acest exemplu "mic" sau "mare" te incurajeaza putin! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Parintele arhimandrit Teofil Paraian-un duhovnic iubit | adorcrysti | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 17.07.2012 00:42:39 |
| A fost palma Sfantului Nicolae un gest facut la manie? | mihailt | Generalitati | 30 | 08.12.2010 03:09:37 |
| Iubesc un baiat care a distrus un suflet ce l-a iubit sincer | Fata_Sihastra | Generalitati | 59 | 02.03.2010 15:57:07 |
| Despre manie | ancah | Pocainta | 37 | 22.09.2009 00:27:53 |
| Despre manie | Lavrentiu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 14.05.2009 21:53:00 |
|
|