![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
In general stim cu totii cam ce ne cere... Pe-aici marea majoritate au inteles sa-I deschida usa, si sa-L inghesuie intr-un colt. E adevarat ca ESTE acolo, dar cat de comod sta, e greu de realizat. In general oferim confort sporit grijilor cotidiene, slabiciunilor si multe altele care ne ocupa mai tot timpul. Ne-am facut un obicei sa vorbim de Dumnezeu cand nu se cade si nici nu realizam ca-L tinem sechestrat intr-o incapere mizera si urat mirositoare!... De obicei ne preocupa incaperile celorlalti, nu "bordeiul" nostru!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) Last edited by Rodica50; 28.10.2010 at 17:12:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi stim sa ne asezam in genunchi si sa spunem intr-una "Da-mi, Doamne!", dar pentru o multumire , facem o cruce la repezeala sau poate nici pe aceea, ca doar Dumnezeu nu are nevoie de multumirile noastre. Spunea Cami mai devreme despre suferinta care ne tine in legatura stransa cu Dumnezeu, dar cati dintre noi accepta suferinta ca pe o necesitate ca sa ne aduca permanent aminte ca suntem slabi si stam prost cu memoria!? Orice "bashina" pe care o trage copilul nostru, o studiem profund si spunem: "Doamne, nu cumva pute cam ciudat? Da-i, Doamne viata lunga si imbelshugata, copilului meu, sa nu sufere cum am suferit eu!"... etc... etc... Despre imbelshugare versus mantuire nu ne mai gandim ca nu face parte din... lista de prioritati!... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Hm! Imi amintesc de rugaciunea celor din "berbec" (adica a subsemnatului)
"Doamne, da-mi, te rog puterea sa pot rabda, dar daca se poate... fa-o chiar acum!!!" ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
asa cum zici omule bun. si asa cum zice si Blaga in niste versuri: "vreau sa joc, cum niciodata n-am jucat/ sa nu se simta Dumnezeu/ in mine/ un rob in temnita - incatusat." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele arhimandrit Teofil Paraian-un duhovnic iubit | adorcrysti | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 16.07.2012 23:42:39 |
A fost palma Sfantului Nicolae un gest facut la manie? | mihailt | Generalitati | 30 | 08.12.2010 02:09:37 |
Iubesc un baiat care a distrus un suflet ce l-a iubit sincer | Fata_Sihastra | Generalitati | 59 | 02.03.2010 14:57:07 |
Despre manie | ancah | Pocainta | 37 | 21.09.2009 23:27:53 |
Despre manie | Lavrentiu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 14.05.2009 20:53:00 |
|