![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce crezi ca ingaduie suferinta? Pt. ca altfel nu L-am cauta cu adevarat in noi, pt. ca altfel nu ne-am da seama ca pacatul ne desparte de El si ca de fapt despartirea asta e cea care ne doare. Ne vrea pentru El, dar ne vrea curati launtric de toate relele pe care le-am lasat sa se salasluiasca in noi. Insa fara suferinta (ori intr-un fel sau altul) nu se curateste nimeni sufleteste, asa cum aurul ramane murdar si plin de zgura daca nu e lamurit in foc. Taina suferintei nu se poate intelege si epuiza nici intr-o viata, d-apoi in cateva postari pe forum. Vezi ca suferinta si boala au multe subtilitati din care ai de invatat ceva: pt. durerile fizice iei medicamente dar de fapt boala e in adancul tau, in relatia sufletului tau cu Dumnezeu.Doar prin Hristos ne vine tamaduirea. De fapt tamaduirea trupeasca e o consecinta a vindecarii relatiei tale cu El. Citeste daca poti vietile sfintilor sau marturii din temnitele comuniste, sa vezi acolo rabdare in suferinte! Si ce suferinte!!!! O sa intelegi mai bine ce ti se intampla. Mie mi-au iesit toti gargaunii din cap (aproape :)) dupa ce am citit Coborarea in iad-fenomenul Pitesti a lui Nicolae Popa si altele de genul asta. E cineva pe aici pe forum care are o semnatura foarte sugestiva: „ma plangeam ca n-am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare”. si vezi ca mai e un paradox: a fugi de suferinta prin care te poti purifica sufleteste echivaleaza cu a pierde virtutile pe care le-am fi putut dobandi la capatul lor, a nu dobandi cununa de la capatul suferintei. Rabdare, rabdare si pune-te sa scrii romanul de care ziceai. E si asta o forma de terapie daca reusesti sa dai nume trairilor de nenumit. toti sfintii cu tine |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele arhimandrit Teofil Paraian-un duhovnic iubit | adorcrysti | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 16.07.2012 23:42:39 |
A fost palma Sfantului Nicolae un gest facut la manie? | mihailt | Generalitati | 30 | 08.12.2010 02:09:37 |
Iubesc un baiat care a distrus un suflet ce l-a iubit sincer | Fata_Sihastra | Generalitati | 59 | 02.03.2010 14:57:07 |
Despre manie | ancah | Pocainta | 37 | 21.09.2009 23:27:53 |
Despre manie | Lavrentiu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 14.05.2009 20:53:00 |
|