Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2010, 01:00:17
misterteo misterteo is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
1.Pacatul celui care se roaga>,,Ci nelegiuirile voastre au pus despărțire intre voi și Dumnezeul vostru și păcatele voastre L-au făcut să-Și ascundă fața ca să nu vă audă. " (Isaia 59:2)

2.Indoiala celui care se roaga> ,,Să ceară însă cu credință, fără să aibă nici o îndoială, pentru că cine se îndoiește este asemenea valului mării, mișcat de vânt și aruncat încoace și încolo.Să nu gândească omul acela că va lua ceva de la Dumnezeu."(Iacov 1:6-7)

3.Omul nu cere ceea ce ar trebui sa ceara> ,,Dar Iisus, răspunzând, a zis: Nu știți ce cereți. "(Matei 20:22)

4.A fi nevrednic de Cel caruia ne rugam> ,,Tu însă nu te ruga pentru acest popor și nu înălța rugăciune și cerere pentru dânșii, nici nu mijloci înaintea Mea, că nu te voi asculta."(Ieremia 17:16)

5.Multimea gandurilor rele>,,Și năvăleau păsările răpitoare asupra trupurilor, iar Avram le alunga."(Geneza 15:11)>trebuie sa alungam gandurile rele in acele momente precum alunga Avraam pasarile rapitoare

6.Dispretuirea Legii lui Dumnezeu> ,,Cel ce își oprește urechea de la ascultarea legii, chiar rugăciunea lui e urâciune."(Pildele lui Solomon 28:9)

7.Impietrirea sufletului>fie o duritate la adresa saracului> ,,Cine își astupă urechea la strigătul celui sărman și el, când va striga, nu i se va răspunde"(Pildele lui Solomon 21:13) fie sa nu vrei sa-i ierti pe cei ce ti-au gresit> ,,Iar când stați de vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva, ca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greșealele voastre.Că de nu iertați voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta vouă greșealele voastre."(Marcu 11;25-26)

8.Cresterea pacatului>,,Apropiați-vă de Dumnezeu și Se va apropia și El de voi. Curățiți-vă mâinile, păcătoșilor, și sfințiți-vă inimile, voi cei îndoielnici."(Iacov 4:8)

9.Sugestiile diavolului precum in Eden>,,Șarpele însă era cel mai șiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Și a zis șarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncați roade din orice pom din rai?"(Geneza 3:1)

10.Lipsa dorintei> ,,Dumnezeu tine departe de tine acel lucru si nu ti-l va da in curand,ca sa inveti sa doresti lucruri mari"(Sf.Augustin)

11.Nerabdarea celui care cere si caderea in cursa necuratului> ,,Și a întrebat Saul pe Domnul, dar Domnul nu i-a răspuns nici în vis, nici prin Urim, nici prin prooroci.Atunci Saul a zis slugilor sale: "Căutați-mi o femeie vrăjitoare, ca să merg la ea s-o întreb". Iar slugile i-au răspuns: "Este aici în Endor o femeie vrăjitoare".(I Regi 28:6-7)

12.Lipsa perseverentei in rugaciune> ,,Și Eu zic vouă: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide"(Luca 11:9)
Imi pare rau sa iti spun dar ceea ce ai scris tu aici nu are nici o legatura cu ceea ce am intrebat eu!Multumesc oricum pt straduinta!Nu trebuia sa dai citate si explicatii din scriptura sau carti de rugaciuni,care,repet,NU AI LEGATURA CU CEEA CE AM INTREBAT EU!Nu e vb de necredinta sau indoieli,ci doar despre modul de a te ruga,despre folosirea celor sfinte (icoane,tamaie,aghiasma) ,cum se folosesc,si in ce impreujurari!Ms pt...nimic!Scuze de ironie!

Last edited by misterteo; 31.10.2010 at 01:07:55.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre rugaciune Eutifiev_EMI Despre Sfanta Scriptura 16 21.12.2010 23:04:36
Pr. Serghie despre rugaciune cristina2012 Rugaciuni 5 01.10.2009 02:51:20
Despre rugaciune danielghergic Rugaciuni 10 16.09.2009 06:42:34
Despre rugaciune. Tudor Rugaciuni 22 05.02.2007 19:50:26