![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
De aia! Pentru că transmiterea a fost din episcop în episcop, nu din apostol în apostol. Nu, Doamne ferește! Citat:
RĂTĂCIREA survine în urma necunoașterii Scripturilor (Mat.22,29), așa că folosește te rog acest argument al Scripturii și nu al Tradiției de vrei să iau în seamă argumentele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Lasă-mă cu "textele" astea. Puterea și Harul Duhului Sfânt se transmit de la Dumnezeu, nu de la oameni." PUTEREA SI HARUL DUHULUI SFANT SE TRANSMIT DE LA DUMNEZEU PRIN OAMENI.DAR TU NU AI MINTE PENTRU A PRICEPE ACEST LUCRU. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=2741&page=5 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Niciodată. Sunt slujbe diferite.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DACA APOSTOLII AU HIROTONIT EPISCOPI,IAR EPISCOPII AU HIROTONIT PREOTI, NU ESTE CLAR CA ESTE O SUCCESIUNE A HARULUI SI PUTERII LUI DUMNEZEU?SE NUMESTE SUCCESIUNE APOSTOLICA PENTRU CA A PLECAT DE LA APOSTOLI,NU SPUNE NIMENI CA APOSTOLII A HIROTONIT APOSTOLI.DAR TU ESTI TARE JALNIC IN GANDIRE. NU PREA ESTE CE DISCUTA CU TINE,NU AI BUNAVOINTA DA A RECUNOASTE ADEVARURILE DIN SCRIPTURA. APOI,STII CUM E;"MULTI CHEMATI ,PUTINI ALESI. SFATUIESC SI PE CEILALTI USERI SA NU-SI MAI PIARDA TIMPUL CU TINE. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este nevoie să zbieri majuscular, stau bine cu auzul. Nu prea e clar că ar fi o succesiune apostolică, nici prin învățătură (căci învățătura creștină nu prevede preoți), nici prin terminologie (nu s-a transmis apostolia, preoții ortodocși nefiind apostoli).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar mătăluță de unde știi că nu studiez, nu mă documentez ori că nu-mi iau răgaz duhovnicesc? Pentru dumneata sfaturile bune sunt doar cele ale duhovnicilor ortodocși, făcând din ei niște papi infailibili. Eu înțeleg că-l respingeți pe papa de la Roma, dar e bine să-l înlocuim cu o multitudine de papi mai mici infailibili? Unde mai pui că dacă se contrazic într-o anumită problemă se anulează toată infailibilitatea lor...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce inseamna? | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 42 | 17.12.2011 00:11:19 |
ce inseamna...? | victortiti89 | Din Vechiul Testament | 1 | 18.05.2011 11:51:40 |
Ce inseamna.... | Noesisaa | Generalitati | 6 | 31.03.2011 13:10:17 |
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta | I.Calin | Generalitati | 2 | 17.01.2011 20:21:42 |
Termenul de pocait | Tudor | Pocainta | 25 | 03.07.2008 19:19:11 |
|