![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ghemistris; 07.11.2010 at 22:07:11. |
|
|||
|
|||
![]()
De unde le cunoasteti? Intreb asta pentru ca eu am ascultat prelegeri mincinoase despre neo-protestanti si am citit lucrari mincinoase despre neo-protestanti (va dau un exemplu: "Pravila Bisericeasca" incepe cu minciuni despre adventisti).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu era mai simplu sa recunosti ca te-ai exprimat gresit? Cadea cerul pe tine? Nici macar nu am pomenit ceva de invatatura sau cultul meu si ai si sarit in sus. ![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bun, tu mi-ai oferit un sfat, eu am luat cunostinta de el, toate bune. In rest, sunt de acord cu ce ai scris.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Pavel inainte de convertire era un om cu studii inalte insa nu l-au ajutat cu nimic, ca el tot in intuneric era. Intalnirea cu Hristos a fost cea care i-a schimbat viata. Citat:
Preotul ce poate face e sa te invete calea Domnului insa lucrarea de mantuire si sfintire a credinciosului este realizata de Dumnezeu. Expresia ta cum ca "doar prin aceste instrumente instituite de Dumnezeu ceilalti oameni pot dobani sfintenie" e gresita. Nu preotul ma face sfant ,ci Duhul Sfant. Preotul poate fi un exemplu de sfintenie pentru ceilalti dar nu poate el insusi sa ii faca sfinti pe ceilalti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fapte 6, 6. Pe care i-au pus înaintea apostolilor, și ei, rugându-se și-au pus mâinile peste ei. Fapte 14, 23. Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră. I Timotei 4, 14. Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților. II Timotei 1, 6. Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele. Citat:
La NP, pastorii doar ii invata pe oameni, pt ca "pocainta" se da prin consemnarea numelui in conscriptia cultului respectiv....categoric, pe baza "botezului"... Citat:
Apostolii au fost trimisi in lume cf. Matei 28, 19-20 . la randu-l lor, si ei, au ales episcopi, pr. si diac. pe care i-au pus in pastorirea turmei lui Hristos. Si acestia au primit si primesc si azi, putere de la D-zeu .... Si un citat care-mi place ....Matei 10, 40 "Cine vă primește pe voi pe Mine Mă primește, și cine Mă primește pe Mine primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine.") Fereasca D-zeu pe acel preot daca va spune ca te poate sfinti cu-de-la-sine-putere, fara interventia lui D-zeu... ala nu-i slujitorul lui D-zeu... Dumnezeu lucreaza prin preoti asa cum a lucrat prin Apostoli...preotii sunt cei care ii slujesc lui D-zeu si totodata savarsesc minuni prin puterea lui D-zeu...nu preotul tamaduieste, ci D-zeu; asa cum , nu preotul sfinteste, ci D-zeu prin preot... Dar ca sa nu ne amagim si ca sa ne intelegem mai binisor... cum sfinteste D-zeu pe om? sau cum vezi tu sfintenia ? sau cum arata o persoana sfanta?...pt tine...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce inseamna? | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 42 | 17.12.2011 00:11:19 |
ce inseamna...? | victortiti89 | Din Vechiul Testament | 1 | 18.05.2011 11:51:40 |
Ce inseamna.... | Noesisaa | Generalitati | 6 | 31.03.2011 13:10:17 |
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta | I.Calin | Generalitati | 2 | 17.01.2011 20:21:42 |
Termenul de pocait | Tudor | Pocainta | 25 | 03.07.2008 19:19:11 |
|