Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2010, 20:35:29
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Ceea ce spui tu este de fapt erezia modalista- care sustine o persona care se manifesta in trei moduri. Parintii Bisericii ne-au descoperit Taina Sfintei Treimi vorbind despre existenta a trei Persoane distincte. Cred ca lucrarea Parintelui Stabiloe - Sfanta Treime sau la inceput a fost iubirea - ar fi cel mai potrivit raspuns pentru tine.
Nu cred ca ce am implicat eu este modalism.

Modalismul este probabil cea mai obișnuită eroare teologică privind natura lui Dumnezeu. Este o negare a Treimii, susținând că Dumnezeu este o singură persoană care, de-a lungul istoriei biblice, s-a dezvăluit pe Sine în trei moduri ori forme. Astfel, Dumnezeu este o singură persoană care prima dată s-a manifestat pe Sine în chipul Tatălui în vremurile Vechiului Testament. La întrupare, modalitatea a fost Fiul. După înălțarea lui Isus, modalitatea a fost Sfântul Duh. Aceste modalități sunt consecutive și niciodată simultane. Cu alte cuvinte, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh nu au existat vreodată toți în același timp, ci doar unul după altul. Modalismul neagă distincția între cele trei persoane ale Treimii, chiar dacă păstrează divinitatea lui Hristos.

http://www.voxdeibaptist.org/Modalismul.htm

Eu am spus ca Dumnezeu e unul singur compus (nu stiu daca e cel mai bun termen care se putea folosi) din Principiu(Tatal) , Cuvant(Fiul) si Duh(Sfant).Eu cred ca Dumnezeu exista ca o fiinta complexa,un intreg unitar, o singura esenta divina avand in acelasi timp trei manifestari ale esentei sau naturii divine, chiar daca sunt sub chipuri distincte existand si continuand sa existe Unul Intr-Altul.. Prin aceasta credinta imi permit flexibilitatea de a ma gandi si la posibilitatea/ipoteza ca aceste manifestari ale Cuvantului si Duhului sub forma de chip sa nu fi existat din totdeauna.Astept discutii construnctive pe subiectul acesta in continuare..
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Treime: 1=3 Va_iubesc Despre Sfanta Scriptura 56 24.10.2022 22:56:35
Sfanta Treime PuiMicGeorgiana Diverse Sarbatori 3 08.06.2014 22:58:57
Trinitatea sau Sfanta Treime chujo30 Intrebari utilizatori 0 21.03.2011 16:56:13
Sfanta Treime Templier Knight Despre Biserica Ortodoxa in general 2 13.12.2010 17:50:55
Ratiune si Treime naephius Teologie si Stiinta 36 29.07.2009 18:47:30