Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2010, 13:34:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Despătimirea, prin neosândire . . . !

Un prim pas în despătimire, este însăși renunțarea în osândirea ( judecarea celui de lângă tine ) . O etapă peste care NU SE POATE TRECE :"nu osândi pe aproapele ; tu îi cunoști păcatul, dar pocăința nu i-o cunoști". ( Avva Dorotei ) -
Vechi 11.11.2010, 13:43:46
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Parintele Staniloae in Ascetica si mistica, pentru capitolul intai legat de asceza-despatimire- aminteste de anumite etape, iar prima este credinta. Nu cred ca putem incepe drumul despatimirii fara credinta in Dumnezeu- ca relatie si incredere persoanla in puterea Lui nu ca o forma teoretica de acceptare a unor principii sau concepte.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2010, 13:55:22
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit Ceva minteresant despre lăm-Pașu' inteliagent... prins la lucru.

Adică el, unii, nu dăm nume, are mereu satisfacția că a ieșit o sulimenizare a unei înțețelepciuni, în sensul că va putea asculta... nu el că el nu poate sărăcuțucuțul idolatru, ci cineva, nu se știe... dar va putea asculta, acela... se va asculta... e bine deci că se va putea asculta... n-are importanță cine... defapt nimeni și de nimeni căci tipul ăla ascultător nu e el ci va fi altcineva... bine că va fi... și dacă va fi, atunci el cu siguranță se va putea lăuda ca fiind el însuși, dacă prin absurd apare totuși din vris și v-a și asculta acela de ceea ce cu viclenia a sulimenizat el, cu atâta pătimășie spre ascultare... firește... și iată de ce e el atât de fericit... că cică a aprins un BeC... dar care nu era din ăla cu filament incandescent ci din ăsta, tot mai modern și mai străin, străin de Dumnezeu, un bec cu gaze rare, din alea exclusiviste și snoabe, și care nu au nici urmă de căldură... radiind o lumină rece din care a dispărut ceva... nu se știe ce anume of of o fi dispărut...

„O, dacă ai fi rece sau fierbinte, dar pentru că nu ești nici rece și nici fierbinte ci căldicel te voi scuipa afară din gura Mea”

...și asta se referă pare-mi-se, bag samă, am impresia... la: incandescența Credinței Sfiinte... și ce se află între zăpadă și fierbere? Păi o zamă chioară, o bere clocită... cu pretenția că e gLumă cinstită.

Last edited by vsovivi; 11.11.2010 at 14:20:55.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2010, 14:21:11
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Stâlcirea limbii materne, încâlcirea cuvintelor , ascund gândul pătimaș, ascund trufia , mândria , însăși nebunia minții robite din pruncie ! Despătimirea e cu mult mai grea și anevoioasă odată cu trecerea timpului , e precum cancerul în stadiu avansat !
Vechi 11.11.2010, 15:15:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Stâlcirea limbii materne, încâlcirea cuvintelor , ascund gândul pătimaș, ascund trufia , mândria , însăși nebunia minții robite din pruncie ! Despătimirea e cu mult mai grea și anevoioasă odată cu trecerea timpului , e precum cancerul în stadiu avansat !
Nu zău, poi măi Cristi, adică noi ardelenii sau moldovenii sau regățenii sau oltenii , sau noi ungurii sau țiganii sau rușii sau tătarii sau bulgarii sau sârbii sau moroșenii om fi cu toții ieșiți din minți că ne place să grăim în limba cea mai dulce a graiului românesc? Poi cum să fie așa?.. și iartă-mă că aprinsei contrioversa fiindcă sunt contrioversat, dar...

...ce spui dumneata vine de la beție și ăla e rodul beției, a tuturor celor ce s-au înhitat cu năravurile străinilor... a tuturor celor străini de Dumnezeu.

Last edited by vsovivi; 11.11.2010 at 15:18:31.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2010, 16:11:51
Banned

Implicit

Adică e vorba de beția înălțimii... patimășia cea mai semeață și exclusivistă a răutății, smerita necugetare sau trufașa „smerenie” neputincioasă... adică distracțiuniunea cea veche... întru talentul disprețului și al silitniciei și al scârbeibeibei... de parcă ai avea păr în gură... păr de câine... lătrând cu tupeu excat ca orice idolatru nerușinat... nerușinat de tupeist... în drumul lui... spre casă, locul ăla frumos unde m-am căpătuit.

Last edited by vsovivi; 11.11.2010 at 16:51:24.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2010, 16:22:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Nu zău, poi măi Cristi, adică noi ardelenii sau moldovenii sau regățenii sau oltenii , sau noi ungurii sau țiganii sau rușii sau tătarii sau bulgarii sau sârbii sau moroșenii om fi cu toții ieșiți din minți că ne place să grăim în limba cea mai dulce a graiului românesc? Poi cum să fie așa?.. și iartă-mă că aprinsei contrioversa fiindcă sunt contrioversat, dar...

...ce spui dumneata vine de la beție și ăla e rodul beției, a tuturor celor ce s-au înhitat cu năravurile străinilor... a tuturor celor străini de Dumnezeu.
Te-am citat eu cumva, sau te simți cu muscoiul pe căciulă ? ? ? . . .
Vechi 11.11.2010, 16:30:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Beiuș , Beiuș, greu la urcuș . . . !

Patima, patimilor este patima beției, căci cuvântul, gândul, vorba și fapta , capătă sensuri ridicole de neânțeles ! Așa-i cu limba și vorba stâlcită de care aminteam ceva mai sus ! Îmi pare rău Ovidiu (din Beiuș-Cluj ) că te-ai simțit vizat , deci există încă șanse mari de VINDECARE. Îți recomand Acatistul Maicii Domnului "Potirul nesecat", dar și multă voință din partea dumitale, Vasile O. dragă ! ! !
Răspunde